Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Polestar 2 (Revisited) - EV Hour

Vi vender tilbage til en af vores foretrukne EV-modeller for at se, hvordan den er blevet forbedret siden vores sidste testkørsel.

Audio transcriptions

"Velkommen til endnu en udgave af Gamereactor EVHour. Bag mig her er Polestar 2, og dette er faktisk et genbesøg, for hvis du kan tro det, så var den første EVHour, jeg nogensinde kørte, var med en Polestar 2. Dengang havde vi ikke rigtig besluttet os for formatet, men vi gav dig et kig rundt, og det var så stor en succes, at Jeg har lavet dem næsten lige siden. Så det kickstartede på en måde denne del af min karriere. Så det er lidt specielt for mig, og tingene er sket med bilen lige siden. Den har været en kæmpe succes, de har solgt dem i store antal. Ikke nok med det, de har også opdateret nogle dele af den. Hvis du nu kan huske, hvis du så den oprindelige video, så forstod jeg udmærket den nordiske minimalisme, der er på spil i hjertet af Polestar 2, men jeg husker også at jeg var lidt undervældet af den. Så har det ændret sig? Lad os finde ud af det. Lad os komme i gang."

"Det er minimalistisk til det yderste herinde, og hvis man er lidt kynisk, kan man måske endda sige, at det er lidt let med gadgets eller klokker og fløjter. Men det, jeg har er kommet til at forstå, hvad jeg er kommet til at værdsætte allermest, er, at der er en glæde ved at vide, at de værktøjer, man har til rådighed, virker hver eneste gang. Og ja, det er lidt dyrt, men ikke uforskammet dyrt. Det er mere efter, at Tesla lige aggressivt har sænket deres priser, at det er kommet ind i at dette måske er en smule for dyrt i forhold til, hvad de giver dig."

"Men når man sidder her med det store batteri og det virkelig smagfulde interiør, er det lidt svært ikke at falde for det. Jeg er ærligt talt overrasket over, hvor mange dele af Polestar 2, som jeg har vendt 180 grader i forhold til. Den stramme siddestilling og den lille forrude startede som klaustrofobisk men føles nu som en slags varm omfavnelse. Rækkevidden har været konstant og med dette større batteri har det altid været muligt at køre de lovede 520 kilometer inden for rækkevidde. Selv det Google-centrerede styresystem føles godt at bruge det meste af tiden. Og det skal vi ikke tage et kig på det nu? Skærmen her fremhæver perfekt, hvad det er, jeg taler om her, fordi, ja, rammerne er lidt for store til hvad du betaler. Og hvis du har en iPhone, som jeg har, og du vil have Apple CarPlay i stedet for de indbyggede Google-systemer, skal du bruge et kabel hvilket burde straffes med fængsel, hvis man betaler så meget for en bil."

"Det skal være trådløst, alle de ting. Men når det er sagt, er det meget svært ikke at at falde for denne hovedskærm her, hvor jeg har så let adgang til nogle grundlæggende statistikker om den måde, jeg bruger min strøm på, Spotify her, min telefon forbindelse med kontakter der, og Google Maps deroppe, og bare det fungerer hele tiden. Så det er det, jeg taler om. Der er helt sikkert ulemper, prisen er den vigtigste. Hvis du sætter det op på den rigtige måde, kan det blive lige så dyrt som de højt profilerede modeller fra Mercedes, BMW og Audi. Og en endnu mere skarp sammenligning kommer i form af X-Peng G9, som jeg anmeldte for ikke så længe siden."

"siden og kaldte et af de bedste kort på vejene i dag. Og igen, hvis du sætter dem på den rigtige måde, kan du få en Polestar 2, som koster mere end G9 og den har flere hestekræfter, mere drejningsmoment, mere plads bagi, mere plads i kabinen, og lige så god byggekvalitet og sikkerhedsrækværk og garantier og alle de ting. Så igen, det afhænger meget af, hvad du kan få for en Polestar."

"2 til. Så den er god, men den er måske også en smule for dyr. Selvom den har taget mig lidt tid, og helt sikkert denne anden tur, at falde ordentligt for Polestar 2, men nu kan jeg virkelig sige, at jeg forstår den. Jeg forstår, hvad den forsøger at gøre. Og jeg tror, at netop denne bil, mere end mange andre, som jeg har kørt, har en sjæl eller noget, der minder om det. Jeg kan ret godt lide den. Jeg synes, den er for dyr, men alligevel. Der er en grund til, at vi ender på en brønd der, for mens Polestar 2 bestemt har en sjæl, er jeg usikker på, om det ville være den bil, som jeg ville anbefale til en forbipasserende, hvis jeg blev spurgt. Men jeg ønsker Polestar det allerbedste i den kommende kommende måneder og år, for jeg tror på, at de har et sted, en idé, en vej ind. Og før jeg hentede denne bil, gik jeg på opdagelse i Polestar 3, endelig som kommer på vejene i år, og den kan jeg slet ikke vente på. Vi ses på den næste."

EV Hour

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere