Dansk
Gamereactor
Videos
HQ

Mercedes EQE SUV - EV Hour

Vi ramte vejen i denne helelektriske SUV, der lover op til 334 miles rækkevidde via sit hurtigopladelige batteri, der kan gå fra 10-80% på omkring 32 minutter.

Audio transcriptions

"Velkommen alle sammen til Gamereactor EV Hour. Lad os starte med et sjovt faktum.
Det tog næsten to år at trygle Mercedes om at låne mig en bil.
en af deres biler til at anmelde, så det er et ret monumentalt øjeblik for mig som anmelder. Dette er EQE SUV'en, 350 4MATIC."

"model. Jeg har kørt i den i lidt over et år.
uge, og det har været virkelig interessant at se, hvad al den ståhej handler om, for hvis der er én ting, ét aspekt ved Mercedes' elbiler er, at der er meget ståhej. De er førende på en række forskellige måder, og lad os se, hvad der er hvad. Lad os komme i gang! Okay, lad os se på nogle præstationstal. 292 hestekræfter, op til 568 kilometers rækkevidde fra batteriet på 90 kilowatt, 170 kilowatt opladning, 12,8 tommer OLED-hovedpanel sammen med et 12,3 tommer skærm foran dig, og det hele bruger det berømte MBUX OS system. Hele Mercedes-oplevelsen begynder og slutter stort set her i kabinen, i førersædet."

"Og jeg må sige, at det er en imponerende kabine. Det er den virkelig.
Jeg bør med det samme sige, at netop denne model, som jeg har her ikke har hyperskærmen. Jeg ved ikke, om du er klar over det, men nogle Mercedes-modeller kommer med dette hyperskærm og beklæder i bund og grund bare hele instrumentbrættet her i én stor OLED-panel, hvilket giver nogle ret fantastiske billeder og segmenter, der jeg har set online, så jeg kan ikke vente med at teste det i fremtiden. Men det, jeg har her, er en konventionel, men virkelig funktionel hovedskærm her, som har problemfri Apple CarPlay og Android Auto og har også sit eget udvalg af apps, så det fungerer også som et proprietært system."

"Det betyder, at jeg får SatNav, jeg får alle de apps, jeg overhovedet kunne ønske mig, såsom Spotify, Apple Music, YouTube Web. Igen, Jeg er stort set godt dækket ind, uanset hvad jeg vil have, men så igen der er også problemfri Apple CarPlay, som fylder den ene halvdel af skærmen, og overlader den nederste halvdel til nogle centrale funktioner, som jeg tror fungerer rigtig godt sammen med en række knapper her, som bare får dig hurtigere derhen, hvor du skal."

"Det er kombineret med denne centrale kommandoskærm lige her, som også viser mig alt, hvad jeg har brug for at vide, uden besvær. Det er virkelig, for mig, det bedste system, jeg har prøvet på tværs af en bred vifte af elbilmærker indtil videre, og når folk siger, at Mercedes virkelig har knækket OS-koden med denne MBUX-ting, de har ret. Det fungerer virkelig. Det er en SUV."

"Jeg mener, det står i navnet, men den er ikke nær så høj som mange andre.
konkurrenter, og den er heller ikke så stor. Den deler mange ligheder med den almindelige EQE sedan, men med en endnu kortere afstand mellem akslerne. Den er ikke lille i sig selv, men sandsynligvis mindre, end man skulle tro. Den ser kompakt, vindtunnelagtig og effektiv. Man kan sige, at den ikke er så spændende som en X-Peng G9 eller BMW iX, eller endda de nye på scenen, men den har et klassisk look, som helt sikkert vil appellere til et bredere publikum."

"målgruppe, og da min kæreste og hendes mor kiggede kort på det, sagde de straks, det er en flot bil. Jeg tror, det betyder noget.
Det samme kan siges om dette bagsæde, som er utroligt rummeligt og utroligt behageligt. Jeg har ikke rigtig oplevet nogen sæder som dette. Det er ikke, fordi det er mere rummelig end andre highline SUV-elbiler på markedet, men der er bare noget ved den måde, Mercedes laver interiør på, der gør dette særlige rum meget betryggende, sikkert og rart."

"Det er svært at sætte ord på, og det tog mig et par forsøg at finde ud af åbne døren og sætte mig ned. Måske er det sæderne, de er meget, meget komfortable, skulle jeg hilse og sige, og det er også bare den er ikke kompakt. Den er ikke så stor, at det næsten føles, som om man er forsvinder i rummet. Det er noget midt imellem. Måske Mercedes klarer det ikke på større eller mindre størrelser, men de gør det her. Så hvis du vil have en kabine, som bare generelt er meget pæn, ja, det er måske det, hvis jeg skal være ærlig. Så du undrer dig måske, hvorfor er det så dyrt? Især hvis det er en mellemklasse-model og ikke en af de højere EQS-modeller. En af grundene er er måske byggekvaliteten. Det er noget som folk taler meget om, for eksempel Tesla, og siger, at når det kommer til stykket, bygger de bare ikke deres biler til den samme perfekte standard, som vi kan forvente fra de gamle klassiske tyskere. Og det er der måske en vis sandhed i, for hvert eneste panel føles utroligt bevidst."

"Alt er godt sat sammen og føles bare sammenhængende og bidrager til en perfekt helhed. Noget så simpelt som denne særlige lyd her, der åbner og lukker døren, er tilfredsstillende, og du kan mærke den kvalitet."

"Så du er måske ikke i stand til umiddelbart at se, hvad det er, du betaler ekstra for, men det betyder ikke, at det ikke er der. Jeg må sige, at den også kører rigtig godt, uanset om du er på en motorvej med 120 i timen eller i ujævnt terræn, som jeg er i lige nu. Den har den bedste AI-assistent, der hjælper med at køre som jeg nogensinde har oplevet i en bil. Jeg synes også, at den har et ret stort bagagerum, 520 liter, til den mere sportslige, strammere linjer, som denne går efter. Og selv om den ikke er lige så stabil i hjørner, måske på grund af dens høje kørehøjde, Jeg kan godt lide den til almindelig kørsel."

"Og jeg tror, at når folk siger, at Mercedes-biler generelt kører godt, så er jeg tilbøjelig til at være enig, baseret på mine erfaringer med denne. Det er ikke en sporty gepard, men det fungerer, og det fungerer godt. Efter nu at have kørt Mercedes EQE SUV'en i omkring en uge, er det meget nemt at sige, at Mercedes sandsynligvis har lavet en meget effektiv elbilserie generelt, og det er også meget nemt at se hvorfor det vækker så stor genklang hos den almindelige bilkøber."

"Det er et utroligt velafrundet køretøj, overordnet set, den leverer rækkevidde, opladningshastighed, kørekomfort og lidt off-road spænding samt generel plads på bagsædet, plads foran, sædekvalitet og udstyr indeni. Igen, meget velafrundet. Er det den mest spændende bil, jeg har kørt i løbet af sidste par år? Sandsynligvis ikke, men igen, det er sandsynligvis den, der rammer flest toner og rammer dem godt. Så det er i høj grad en anbefaling. Uanset om det er en anbefaling ved siden af nogle af de andre elbiler, som Mercedes laver, ja, Jeg bliver nødt til at udforske det sortiment yderligere for at finde ud af det."

"Men indtil videre, dobbelt tommelfinger op. Det er ret godt, måske endda bedre end det. Vi ses på den næste."

EV Hour

Flere

Videos

Flere

Filmtrailere

Flere

Trailers

Flere

Events

Flere