
Mens Tekken serien nok står som symbolet på PlayStation 2’s succes i beat ’em up genren, så har ingen samme charme og lange historie som Virtua Fighter. Siden Sega i 1993 introducerede det første Virtua Fighter og dermed også3D, har serien klaret sig ekstrem godt, bl.a. på Saturn og senest på Dreamcast. Den emmer af kvalitet og fordybelse og skriger mere på den enkeltes færdigheder med et joypad, end endeløse tryk på diverse knapper - noget der har tryllebundet mange hardcore spillere.
Så er det din tur
Med Sega’s beslutning om at droppe hardware udvikling og satse på softwaren, får PS2 ejere endelig lov til at afprøve legendens mange påståede kvaliteter - og ikke nok med det. De får den eksklusivt - for Yu Suzuki har tilegnet netop denne episode til Sony’s sorte monster. Hvis klokkerne ringer, når navnet Yu Suzuki nævnes, så er det fordi, at det var selv samme mand, der stod bag både Shenmue og F355 - noget der naturligvis hiver forventningerne til Virtua Fighter 4 i vejret. GameReactor har været så heldig, at få fingrene i den færdige PAL version, som europæiske spillere snart kan mæske sig i, og har prøvekørt dyret fra ende til anden, for at give jer alle de vigtigste detaljer.
Virtua Fighter 4 er en konvertering af den succesfulde arkade bror, der med flotte karakterer, lækre lokaliteter og et knasende godt kamp system, har cementeret sig som noget af det bedste i mange år. Rent grafisk er VF4 meget imponerende på PS2. Sega’s meget krystalklare måde at skabe spil på, går igen i denne udgivelse og selvom spillet mangler anti-aliasing (og jo, det kan ses), så er de mange fightere og lokaliteter fabelagtige flotte, og det varer ikke længe, før de mange kanter er glemt. Der er også kommet nye fightere til i form af bl.a Vanessa og Shaolin munken Lei-Fei, så fans med hang til de gamle kendinge, har måske chancen for at finde sig en ny favorit?.
Fantastiske lokaliteter
Mens Namco siden annonceringen af Tekken 4, har gjort meget ud af at fortælle, hvordan netop dette kapitel er anderledes end sine forgængere, så har Sega ladet det færdige produkt tale. De har ikke blæret sig med partikeleffekter, vejrforhold og store baner i uendelige mange farver, men det er netop, hvad du får. Fra første øjeblik er det tydeligt, at Virtua Fighter 4 har det hele. På en enkelt bane er der både sne, som langsomt fjernes som der kæmpes, flotte snefnug, der daler ned mod jorden og velfungerende lyskilder.
Selve banen adskiller sig ikke fra tidligere episoder i serien. Der er ingen Dead or Alive lir’, hvor du kan sende modstanderen gennem et rækværk eller steder, hvor du kan sparke ham ind i et elektrisk hegn. Virtua Fighter 4 handler nemlig ikke om overdådige effekter og rutschebane ture. Det er et vaskeægte Beat ’em Up med fokus på blokering og godt timede slag.
Det kræver sin mand
VF4 har heldigvis nye ting med i posen. Den mest opsigtsvækkende er utvivlsomt Kumite. Denne mode, er meget lidt lig Soul Calibur’s, en chance for at spille single player delen med lidt mere end blot at gennemføre det. Her handler det om at kæmpe mod fiktive japanske gamere, som det bl.a. også er muligt i arkadehallerne. Her spilles de alle af computeren, men resultatet er det samme. Du gør din karakter bedre og ind i mellem er der mulighed, for at få fat i nye kostumer, øreringe, sjove masker og en masse andet. Det er absolut her, man skal finde sine ufordringer, hvis ikke vennerne kan komme forbi.
Det kan tage kronen
GameReactor har allerede brugt adskillige timer i selskab med Yu Suzuki’s seneste spil og kan godt garantere for både underholdningen og kvaliteten. Sega’s stormester har sammen med sit hold gjort det godt med konverteringen og har bragt hele essensen fra arkade maskinen med over på PS2. Der er som forventet ekstra materiale, som giver konsol ejeren lidt mere, at lege med samt de nye karakterer, der bør gøre VF4 til noget af det mest ventede. Spørgsmålet er bare om Tekken fanatikere eller main stream gamere, ser lyset og tager en omgang med tidens hotteste fighter. Vi har naturligvis en anmeldelse i den kommende måned.