Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
previews
Warcraft Arclight Rumble

Warcraft Arclight Rumble er egentlig bare fint nok

Efter de første tre timer, så er Warcraft-mobilspillet hverken fornærmende eller fantastisk...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Der er ingen grund til at blive mavesur bare over det faktum at Warcraft Arclight Rumble eksisterer, selvom det naturligvis frustrerer nogle hårdkogte fans af serien, at det er det her vi får serveret i stedet for eksempelvis Warcraft 4. Nej, Diablo Immortal har lært os ikke at skue hunden på hårene, for selvom at det spils mildest talt kontroversielle afsløring skabte røre i månedsvis, så har vores hands-on oplevelser igennem det sidste års tid kun vidnet om et ret robust mobilt spin-off (der i øvrigt også kommer til PC).

Så hvordan er Arclight Rumble? Efter at have brugt cirka to timer i dets selskab, og været vidne til en ret langtrukken men også gennemført introduktion, så er det... ja, tilforladeligt, og hvis du forventede en slow-motion togulykke, så er det (heldigvis) ikke det, men nogen Immortal-agtig triumf er det heller ikke.

Warcraft Arclight Rumble
Dette er en annonce:
Warcraft Arclight Rumble

Kort opsummeret er der tale om et "Tower Offence"-spil, altså er der en rektanglet bane hvor du løbende får ressourcer, der kan bruges til at placere tropper af forskellige typer, som så vandrer en prædetermineret rute til fjendens højborg. Kun ved konstant at placere en solid blanding af typer, gradvist vinde ind på fjendens banehalvdel ved at smadre tårne og ved at bruge Kobolds til at fremskaffe yderligere ressourcer kan du vinde. Og så er der naturligvis et meta-spil oven i hatten med Quests, dit personlige udvalg af tropper der stiger i niveau og forberedes gradvist - alt det der. Du har desuden din egen leder, der dikterer hvilket fokus dine tropper kommer til at have på slagmarken, en del ligesom en helt afgør hvordan du spiller i Hearthstone.

Det er ret simpelt, og i løbet af de første 10 baner af spillets singleplayer-del kan det nærmest føles automatisk, men der er dog en lettere strategisk dimension som stikker sit hoved frem hist og her i løbet af de første timer, der vidner om en dybde længere inde, og som sikkert særligt kommer til at dominere multiplayer-duellerne.

Dårligt? Nej, det er det ikke, men forvent heller ikke noget nyt under solen. Vi benytter os af den klassiske pyramideformede strategi, hvor nærkamp slår ranged, som slår flying. Det er en ældgammel måde at sikre en hvis balance, og det virker til dels. Dertil kommer der specifikke evner, såsom Chain Lightning, der hurtigt kan skade større grupper af fjender. Og igen; det virker fint. Det er ofte underholdende, altid charmerende og aldrig direkte kedeligt.

Dette er en annonce:

Men der er heller ikke rigtig noget krydderi her. Lad os bruge grafikken som eksempel. Hvorimod brugerflade og karaktermodeller er klassisk Warcraft, og at hele miniature-Warhammer-figur-ideen giver spillet en distinkt visuel identitet teoretisk, så ender det hele med at være en stor tegneserieagtig pærevælling i praksis, uden at man reelt set forstår at det er Stormwind-soldater, Red Dragonflight-drager eller Berserker-spydkastere man kaster ud på slagmarken. Kan du huske hvordan Hitman Go gik planken ud med sit statiske æstetiske design, der vitterligt fik det til at minde om et digitalt brætspil? Det er som om at det er hvad Blizzard ønskede sig, men i realiteten ligner det her alt andet der i forvejen er på markedet. Igen; grimt er det så sandelig ikke, men unikt? Nej, det kan man ikke sige det er. Og måske var det det som mange havde håbet?

Warcraft Arclight Rumble

Ja, måske er det det som Blizzard går efter. Hearthstone var trods alt heller ikke noget unikt spin på digitale kortspil, og heller ej kan man kalde Diablo Immortal direkte nyskabende. Måske er det okay, at Arclight Rumble ligner meget af det andet, hvis altså den etablerede formular også leverer underholdningsværdi.

I stedet kan man sige at Arclight Rumble kommer til at bestå af otte regioner, der hver især lader til at byde på ret mange baner, og at du tilsyneladende let kan undgå mikrotransaktioner og nyde en relativt bekymringsfri, lalleglad spiloplevelse. Innovation er der ikke meget af her, men hvis man kommer sig over det, så synes Arclight Rumble decideret... ja, fredeligt.

Det skal siges, at mikrotransaktionerne her ikke "bare" er kosmetiske. I stedet kan du købe spillets centrale valuta, Gold, med rigtige penge, og dermed kan du i princippet opgradere tropper, tilkøbe nye typer og det synes, på nuværende tidspunkt, at være selve definitionen på "pay-to-win". Præcis hvordan implementeringen påvirker balancen er dog svært at sige, og spillet er jo i sidste ende helt gratis, men naturligvis er det værd at nævne, og være bevidst om. Det var dog lettere sigende, at efter at have gennemført spillets første zone, Elwynn Forest, der kunne jeg decideret nye tropper for 17 kroner, og bare lige så jeg slår det her fast med syvtommersøm: at låse op for nye tropper er hele pointen med Arclight Rumble. Men for 17 kroner - ja, der kan du da... underminere hele ideen. Når det så er sagt, så følte jeg mig ikke presset til at lange penge ud - endnu.

Warcraft Arclight Rumble er, når alt kommer til alt, ret sjovt. I hvert fald her i løbet af de første par timer, og det kunne gå hen og blive rigtig sjovt senere hen, hvis den dybde der kortvarigt stikker hovedet frem virkelig er et tidligt tegn på noget større. Hvis ikke? Jamen, så bliver du nok fint underholdt alligevel, dog bare kortere tid. Den eneste centrale anke her, er at Blizzard nærmest trodsigt insisterer på ikke at opfinde den dybe tallerken, og grafikken er et ret sigende bevis.

HQ

Relaterede teksterIndlæser mere indhold