Det ville være synd at sige, at der ikke har været store forventninger til det nye Warcraft, så lad mig sige det med det samme: Du bliver ikke skuffet. Allerede fra første åndedrag bliver du betaget. En utrolig flot intro lægger grobund for den videre fortælling. Orkerne og menneskene kæmper stadig med hinanden, men midt i deres utrættelige kamp regner ildkugler fra himlen - noget ondt er på vej. Du har muligheden for at spille dig vej gennem en kampagne, tage enkelte scenarier eller spille multiplayer. Den truende ondskab er i første omgang repræsenteret gennem de uddøde, der - sammen med Mørkelverne - er de nye tilgængelige racer. Derudover har du atter engang muligheden for at styre, henholdsvis orker og mennesker - samt disses allierede.
Det mest optimale er, at tage udgangspunkt i kampagnen. Efter en valgfri prolog, som lærer dig styringen, stifter du på skift kendskab med de forskellige racer. Hver kampagne er opbygget af mellem syv og ni varierende missioner. De enkelte missioner lader dig styre enten én eller flere helte. Hver fraktion har tre specifikke heltegrupper, der alle er variationer over magiker, kriger og en midtløsning. Heltene er essentielle for din færd, da de har en lang række unikke færdigheder, som kan bruges i kamp. Når de succesfuldt er del af et angreb, tjener de erfaring. Dette får på sigt dem til at stige i level, og bibringer dermed nye evner.
De fire forskellige racer har en del tilfælles - men samtidig er de totalt unikke. Hos alle racerne skal du samle træ og guld, for at opbygge din base. Dette sker på gammelkendt facon henholdsvis via skov og mine. Måden hvorpå det gøres er dog noget forskellig for mens menneskene sender folk ned i minerne, så skal de uddøde først gøre minen hjemsøgt, og bagefter placere prædikende okkultister omkring den. Enhederne er også meget forskellige. Mørkelverne er utroligt gode til distance angreb, de beror meget på magi og bue. Heroverfor står så orkerne der er utroligt nærkampsstærke, selv deres svageste fodtusse er utroligt hårdfør. Alle racerne har deres styrker og svagheder, hvilket overordnet set virker utroligt velafbalanceret.
Missionerne du bliver sendt ud på er mere varierede end vanen er for RTS-spil. Selvfølgelig er der en del missioner, hvor hovedformålet er at rejse en base og udradere fjenden. Men der er også en masse andre mere unikke missioner. Eksempelvis skal du på et tidspunkt ride rundt i en by og hverve okkultister. Da dine styrker er meget svage, og opponenten har mange soldater, så bliver du nødt til, at snige dig rundt og angribe sagen taktisk. Derudover er det ikke nødvendigvis en fordel bare at bygge. Når du når et vist antal soldater og bygninger, så skal du nemlig betale upkeep. Dette betyder reelt, at du ikke får så mange penge i kassen, som du henter i minen. Derudover så kan du kun have tolv enheder ad gangen, i den gruppe du styrer. Disse to ting kombineret gør, at du bruger meget mere energi på at udvikle og sammensætte de bedste enheder. Samtidig med at din helt bliver så meget desto mere betydningsfuld.
Når du har spillet kampagnen til ende, og har lært alt, hvad der er at vide om de forskellige racer. Så er det tid til at logge ind på battle.net, og tage kampen op mod andre ligesindede. Her er der opbygget et fremragende system, så dine bedrifter som bruger bliver opmagasineret. Herved kan du blot trykke start, og så blive "matchet" med spillere af tilsvarende styrke.
Teknisk set er Warcraft III lidt af en perle. Spillet har overlevet overgangen til den tredje dimension med bravur. Enhederne er detaljerede, og fyldt med individualitet og charme. De forskellige scenarier er meget diverse, og opbyggede af klare og genkendelige teksturer. Selv når der er store slag i gang, så kører det hele glidende, og bærer præg af god programmering. Lyden er tilsvarende med til at understrege stemningen. God baggrundsmusik assisterer de forskellige racer. Overordnet set så er Warcraft III et produkt af solidt og gennemført håndværk. Alt virker gennemarbejdet ned til mindste detalje. Det er sjældent, der dukker titler af denne kaliber op. Men når der så gør, så er det vores pligt, at støtte udviklerne ved at hente os et eksemplar.