Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
WarioWare: Move It

WarioWare: Move It

Wario er tilbage med endnu en omgang minispil, som både er lidt for genkendelige, og lidt for ujævne.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

WarioWare-serien har altid været meget spændende for mig. Det er et næsten tidløst partyspil, men det ser aldrig rigtig ud til at udvikle sig med hver iteration. Fra Mega Microgame$ første udgave på Game Boy Advance, til min personlige favorit, Smooth Moves på Wii, hele vejen til 2021's Get It Together på Switch, har WarioWare faktisk været det samme spil, med marginale opdateringer, år efter år. Og i denne måneds WarioWare: Move It er dette endnu en gang tilfældet.

Nu skal det siges, at dette både er en god og dårlig ting. WarioWare-serien har overlevet tidens tand, fordi den i bund og grund er sjov, og det ændrer Move It ikke på. Men hvis du har spillet nogle af de tidligere spil, vil du helt sikkert også være bekendt med, hvad Nintendo serverer her. Den opfindsomhed og udvikling, vi har set i de forskellige Mario-serier, er ikke blevet overført til Warios party-indsats, men som jeg nævnte for et øjeblik siden, er det stadig en fornøjelse at spille.

WarioWare: Move It består af forskellige modes, der er skræddersyet til enten en enkelt spiller, til et par spillere eller en gruppe på op til fire spillere. Du kan spille mere party-centrerede modes, hvor du konkurrerer eller slår dig sammen med venner, eller du kan hoppe ind i den virkelig underlige og fjollede historie, hvor Wario og hans kolleger i bund og grund tager på ferie på en tropisk ferieø. Uanset hvilken mode du vælger, forventes det, at du bruger Joy-Cons på en række skøre og kreative måder for at overvinde og blive ved med at klare hurtige og små minispil.

Dette er en annonce:
WarioWare: Move It
WarioWare: Move ItWarioWare: Move ItWarioWare: Move It

Historiedelen er utrolig kort og tjener ikke rigtig noget formål ud over blot at lære dig det grundlæggende om, hvordan de forskellige bevægelser fungerer og håndteres. Selvfølgelig er der en slags historie i kernen af denne mode, men den er så usædvanlig og typisk WarioWare, at den dybest set er usammenhængende og har nul mening. Der er i det mindste forskellige bonus modes og måder at fortsætte med at spille alene eller med en ven i de diverse afsnit ud over de vigtigste narrative slag, men som alle, der har spillet et WarioWare-spil før, ved, er det virkelig i multiplayer- og party-elementerne, at dette spil udmærker sig.

Når du slår dig sammen med et par venner for at have det sjovt lokalt, er WarioWare perfekt. Det er en absolut fornøjelse at spille, at se sine venner forvride sig i bizarre former for at besejrer minispil, der efterlader dig med flere spørgsmål end svar. Hvorfor renser du huller i en koalas tænder? Hvorfor knuser jeg balloner ved at sidde på dem? Minispillene er underlige og vidunderlige, og når du omfavner kaosset sammen med dine venner, bliver WarioWare: Move It en fantastisk titel til dette meget begrænsede og specifikke formål. Men Move It mangler multiplayer-understøttelse og føles mere begrænset end tidligere WarioWare-spil i dette henseende, hvilket er en kæmpe skuffelse, når man tænker på, at det normalt er her, serien slår de primære konkurrenter i samme sfære.

Dette er en annonce:

Minispillene er, som det forventes af denne serie, endnu en gang en hyldest til mange af Nintendos andre serier og titler. Du graver grave fossiler op i Animal Crossing, besejrer Koopas som en 8-bit Mario, løber væk fra Link som en kylling. Uanset om det er Ring Fit, Super Mario, Paper Mario, Wii MotionPlus eller Pikmin, er det en fantastisk titel, der endnu en gang fremhæver genialiteten og bredden i Nintendos portefølje af projekter, og derfor er styringen endnu en gang en stor skuffelse.

For den største skuffelse ved Move It er Joy-Cons' upålidelige bevægelsesstyring. Dette er et spil uden megen fejlmargin, da hvert af minispillene kun giver dig et par sekunder til at forstå dem og derefter slå dem, hvilket betyder, at der er meget lidt tid til at kæmpe med Joy-Cons for at få dem til at registrere dine bevægelser og handlinger. Alligevel sker det i stort set alle de minispil, der dukker op. Jeg synes, det er et særligt stort problem, når man løber tør for liv og skal matche en positur i second chance-systemet, da Joy-Cons er direkte elendige til at indse, at man vrider sig i en eller anden bizar form i håb om at kunne fortsætte det sjove.

WarioWare: Move It
WarioWare: Move It

Nogle af de bevægelser, der er mest afhængige af bevægelse, er også meget svære at lykkes med. Den handling, der bruger Joy-Cons infrarøde sensor til at spore bevægelsen af din modsatte hånd, fungerer næsten ikke, hvilket betyder, at hver gang du bliver bedt om at gennemføre denne handling, må du forvente, at du vil fejle, medmindre du kan "cheese it" og formår at narre systemet. Det er en skam, at spillet svigtes af den hardware, det er afhængigt af, men den frustration, der ofte opstår på grund af de upålidelige Joy-Cons-bevægelser og -handlinger, påvirker denne titel betydeligt.

Men hvis du kan bære over med styringen, er WarioWare: Move It endnu en gang et sjovt partyspil. Det største andet problem er, at Nintendo tydeligvis ikke har tænkt sig at tage nogen som helst chancer med denne serie, da Move It minder mig om stort set alle andre WarioWare-spil, der nogensinde har været. Det er virkelig begrænset i sin opfindsomhed og kreativitet i det henseende. Men som man siger, "if it ain't broke don't fix it", for du vil få mange sjove timer ud af dette spil, når du slår dig sammen med nogle venner og slår dig løs.

05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Masser af sjove og spændende minispil, ret skægt med venner, masser af modes.
-
Ligner tidligere WarioWare-spil alt for meget, forfærdelig motion-styring, Story Mode er for kort og for usammenhængende.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold