Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Wii Party

Wii Party

Nintendo sender os igen en indbydelse til fest, men Mario og vennerne fra svampelandet er denne gang ikke med. I stedet er det nu Miis'ne der er inviteret, og vi har festet løs sammen med dem...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der var engang hvor jeg og vennerne samledes hver uge, år ud og år ind, for at spille Mario Party. Hvert år blev spilleglæden fornyet, indtil Nintendo tilsyneladende fik nok efter Mario Party 8, som ironisk nok var det mest succesfulde af dem alle. Mario Party-spillene var fantastiske. De lod glade amatører spille mod hærdede spilelskere på lige fod, sådan at alle kunne have det sjovt sammen.

Alle kunne ende med sejren, fordi det hele kunne afgøres af et rigtig slag med terningen og en smule held, og den som havde førstepladen kunne på hurtigt bytte plads med personen på sidstepladsen. Uanset hvor godt spillet var, begyndte vi dog efter 1½ - 2 år at blive en smule trætte af Mario Party 8, men ikke Mario Party-serien. Vi savnede nye baner, nye minispil og nye finurlige omskrivninger af regelsættet for digitale brætspil.

Hvad der egentligt skete, ved jeg faktisk ikke, men det blev ikke til noget nyt Mario Party. Nintendo pensionerede serien, og først sidste forår blev den spirituelle efterfølger annonceret, Wii Party. Selvom jeg stadig synes, at det er synd at de opgav Mario Party-serien, har jeg længtes efter at kunne byde vennerne over til lidt festligt mini-spil underholdning igen.

Wii Party
Dette er en annonce:

Så er Wii Party bare Mario Party med Miis? Nej, faktisk ikke. Efter at have spillet utallige runder Wii Party er jeg gået fra at være småskeptisk til at acceptere de forandringer Nintendo har lavet. Det de lykkes med, indser jeg nu, er at fikse de brister, jeg ikke engang vidste fandtes i Mario Party-serien. Det er desuden lykkes at gøre Wii Party underholdende for alle, selv dem der normalt ikke spiller spil, eller blot ikke er gamle nok.

Det er endda altsammen lykkes uden at gøre spillet kedeligt for alle os, der normal til dagligt tilbringer et par timer med controlleren i hånden - den slags evner betvivler jeg faktisk på andre end Nintendo er i stand til at fremvise. Den store forskel mellem dette og Mario Party, er at Wii Party er så meget hurtigere at spille. Det går hurtigt med at komme i gang, og en normal runde behøver ikke at tage i omegnen af to timer, mens antallet af pludselige stop i spillets gang, holdes på et absolut minimum.

Ialt findes der cirka 80 forskellige minispil, men fokus er flyttet fra spillepladen og terningerne. Nu findes der i stedet flere forskellige måder at nyde minispillene på, og det er meget tydeligt at det denne gang er minespillene, der er i fokus. Det hele er blevet mere interaktivt, sat op i tempo og lettere for alle at forstå.

For de som absolut vil spille Wii Party med Miis klældte ud som Mario og vennerne, kan det anbefales at spille Globe Trot som til forveksling minder om Mario Party. Dog er der en forskel i at mange af de kendte situationer der før blev afgjort af held, nu i stedet kommer an på dine evner - den bedre spiller vinder denne gang.

Dette er en annonce:
Wii Party

Wii Party er sprængfyldt med forskellige festspil for at underholde, uanset hvor mange spillere man er. Her findes enkle ræs med gokarts, pizzaleverancer, grønsagshakning og til og med en spilmulighed med zombificerede Miis. Det er alt sammen underholdende, og flere af minispillene minder meget om gamle klassikere fra Mario Party.
Lækkert er det også at Wii Party indeholder så mange muligheder for kun to spillere, såsom Friend Connection hvor mange virkelig finder ud af hvor gode venner man egentlig er, og favoritten Balance Boat. Her gælder det om at samarbejde i forskellige minispil, for at blive belønnet med mellemstore Miis som skal placeres på en båd. Jo dårligere samarbejdet fungere, jo større forskel vil der være mellem de Miis der skal placeres, og jo sværere vil det derfor være at skabe balancen om bord på båden. Selv hvis du kun spille alene er Wii Party sjovt, men der er ingen tvivl om at det er sjovere sammen med vennerne.

Den store ting som Nintendo har fortalt vidt og bredt om inden spillets udgivelse, er dog House Party. Det er en ny type spil som faktisk nærmest ikke spilles på TV'et, men i stedet gør brug af Wii-controllerne og derfor ikke ville kunne lade sig gøre på andre konsoller. En af opgaverne går for eksempel ud på at alle spillerne på nær en skal forlade rummet, hvorefter den sidste gemmer sin controller. Herefter vil controlleren hvert tiende sekund udsende en lille lyd indtil den bliver fundet, og i mit spillerum med masser af tingeltangel, var det eksempelvist ikke svært at finde et sted at gemme controlleren.

Et lignende koncept går ud på at man ligger Wiimotesne med fronten ned på et bord, hvorefter de begynder at lyde som forskellige dyr. Herefter gælder det om hurtigt at finde ud af hvilken controller der sender hvilken lyd. Det er nærmest banalt i sin simplicitet, men ikke desto mindre noget hvor både unge som gamle kan være med, og noget som teknisk set knapt kan kaldes et videospil.

Alt er dog ikke fryd og gammen, og til slut er Wii Party ikke rigtigt hvad jeg havde håbet på. Det er ganske vist en DVD fyldt med underholdning, men netop fordi det skal være så tilgængeligt er det gået ud over dybden. Holdbarheden er ikke den samme som i Mario Party, og uanset hvor charmerende de små Miis er, forekommer grafikken mere kedelig og steril end når det er Mario og Donkey Kong som har hovedrollerne. Til dette skal det yderligere siges at musikken er monoton og lydeffekterne er irriterende.

Wii Party kan varmt anbefales til alle, det tjener sit mål i Wii-samlingen og er vokset på mig for hver spillet omgang. Men mere end lidt overfladisk underholdning til at hive frem når vennerne kommer på besøg, bliver det aldrig, og i slutningen håber jeg stadig på at Nintendo vil opfylde mit ønske og udgive et længe ventet Mario Party 9.

Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
Wii Party
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Ekstremt intuitivt. Mange minispil. Flere spilvarianter.
-
Savner spildybde. Kedelige lydeffekter. Steril følelse.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Et andet syn

Lee West

Nintendo sender os igen til fest, og som Jonas skriver er det denne gang uden Mario og vennerne, men med Mii-figurerne. Og dette var faktisk min største anke, for jeg hader ganske enkelt Nintendos Miis. Men efter at have brugt det meste af en weekend i selskab med Wii Party, må jeg erklære mig rigtigt godt underholdt.

Der er utroligt mange forskellige måder at spille på, og gode muligheder for at sætte spillet op som man har lyst, uanset om det er korte fem-minutters kampe eller timelange konkurrencer med brætspilsstemning.

De enkle minispil byder på alt fra ræs og liansvingning til flyløb og kokkerering. Det er alt sammen ganske underholdende, og flere af minispillene minder meget om de gamle klassikere fra Mario Party men med bedre styring, så meget at jeg faktisk sagtens kunne tilgive at det var med Miis.

Til gengæld giver Wii-moten rigtigt mange nye muligheder, og der hele føles friskt og underholdende på en helt ny måde. Især er spillene hvor man eksempelvis skal gemme og finde controlleren, eller ramme den controller der udsender en bestemt lyd godt tænkt.

Det er anderledes og sjovt for hele familien. Hvis du som jeg synes at Wii-figurerne er lidt irriterende vil du dog stadig finde dig godt underholdt, og elsker du Nintendos figurer, bør du storme afsted og købe Wii Party.

For den enkelte spiller er morskaben begrænset, men som familiespil rammer den plet.

7/10

Relaterede tekster

3
Wii PartyScore

Wii Party

ANMELDELSE. Skrevet af Jonas Mäki - Gamereactor SE

Nintendo indbyder igen til fest, men Mario og vennerne fra svampelandet er ikke med. I stedet er det Miis'ne der er indbudt, og vi har minglet og prøvespillet...

0
Spilhulen 4

Spilhulen 4

NYHED. Skrevet af Lee West

Anmeldelser af spil og film på danskIndlæser mere indhold