Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
WRC 7

WRC 7

Claus har kørt rally i en uges tid, og er parat med en dom over Kylotonns seneste WRC-spil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Der er nu ikke noget som at se et godt rallyløb på sit tv, og se de modificerede rallybiler kæmpe sig igennem kilometer efter kilometer af umulige veje, skarpe sving og umedgørlige underlag. Nogen gange kæmper de hidsige biler sig igennem det mest klistrede mudder, og andre gange kører de på flotte sceniske asfaltveje. Det er denne stemning, WRC 7, som er udviklet af Kylotonn Racing Games, får frem i mig, for man føler virkelig, at man sidder og styrer bilen, mens ens co-driver råber sværhedsgraden af de næste tre kommende sving ind i sin mikrofon. Spillet er anmeldt på PlayStation 4, men kan også fås til PC og Xbox One.

Hvis jeg skulle give WRC 7 et tillægsord, som passede til det, ville det være "alsidigt". Spillet har nemlig baner fra hele verden, og i alt slags vejr. Eksempelvis kommer man i karrieredelen forbi England, Tyskland og Finland, som alle har vidt forskellige naturer og vejgreb. Man starter karrieredelen, som man gør i så mange sportssimulatorspil, med at underskrive en kontrakt med hold X. På denne første skærm derefter, kan man se hvad holdet forventer af en, og hvilket rallymesterskab, man skal forsøge at vinde. Herefter får man adgang til at pille ved sin bil, og justere alt fra dæktryk, til støddæmperne, så de passer til den kommende rute, hvilken man også kan se på en af karrieredelens andre skærme. Her er virkelig noget for entusiaster, da man kan nørde i lang tid med sin bil. Ens valg i forhold til bilens opsætning kan vinde og tabe løb på et splitsekund, og selvom der er preset-indstillinger for dem der ønsker det let og gnidningsfrit, er det også simpelt nok at indstille, selvom det tit forholder sig sådan, at man oftest gør det meget værre hvis man piller for meget.

Jeg prøvede løb, hvor jeg havde indstillet bremsen en tand forkert, og derfor altid understyrede, hvor jeg hellere ville overstyre, så jeg kunne drive igennem svinget. Dette beskriver spillets sværhedsgrad ganske godt, men heldigvis kan man også lade AI'en styre bilens setup, og fokusere mere på en arkadeagtig oplevelse. Lige meget hvad man vælger, er selve løbsdelen rigtig sjov, underholdende og ja... alsidig. Der er forskellige discipliner man kan blive udsat for, men den mest almindelige er, at man kører fra punkt A til B så hurtigt man kan. Der er også andre variationer, hvor man kører på en lille bane, og skal lave donuts og flyvehop. Det er mere showpræget, og viser at rally er mange forskellige ting for mange forskellige fans. Det er et fint initiativ at Kylotonn har inkluderet disse anderledes former. Dog er det løbene fra A til B som der er flest af, og det er også her at spillet folder sig ud. Det handler om at få styr på bilen, lære den at kende, og lykkedes det, er der ikke noget bedre end at tage svingene perfekt.

Dette er en annonce:
WRC 7
WRC 7WRC 7WRC 7

Når man så står øverst på podiet kan man få kontrakt med et nyt, mere ambitiøst hold og køre sværere løb. I disse løb kommer man hele verden rundt, og det er fedt at køre i Finlands frosne natur, modsat Argentinas øde og golde bjerge.

Multiplayer er også en mulighed, og her har man forskellige muligheder. Man kan spille splitscreen, hvor man deler skærmen og kører mod hinanden. Hot Seat, er en anden mulighed. Her skiftes man til at køre de sammen løb, og få den bedste tid. Desuden er der almindelig online, hvor man ud fra diverse indstillinger kan køre med en flok andre. Så der er muligheder nok for at få stillet sin rallytrang, og så ser spillet fantastisk ud i processen.

Dette er en annonce:

Grafikken i spillet er nemlig fremragende og smuk. Nogle gange blev jeg så fanget af omgivelserne, at jeg glemte at fokusere på ikke at køre udover en bjergside. Heldigvis kan man ved at holde en enkelt knap nede, blive sat tilbage på banen med en 7-10 sekunders straf. Det samme sker hvis man kommer for langt væk fra ruten, eller rammer en menneskemængde. Måske ikke det mest realistiske der findes, men det giver spillet et godt flow. Det er en afart af Forzas tilbagespolingssystem, men her straffes du naturligvis.

Billedehastigheden er stabil hele vejen igennem, og de forskellige nationer man besøger er flotte og spændende at køre i. Når man kører i solnedgange, igennem en mark fyldt med vinranker, og solen spejler sig i den våde vejoverflade, føler man sig næsten hensat til bilens kabine. Dog skal det ikke være ros det hele. Spillet har nogle underlige clipping-indstillinger. Eksempelvis kan bilen blive fanget på en af de førnævnte vinranker, og disse har samme fysik som en kæmpe sten. Så hvis man rammer dem, så opfatter spillet det som man rammer noget massivt, og ikke en træpind som holder planter oppe. Dette ville ikke være et problem normalt, men det bliver det, når disse pinde står meget tæt på vejen. Noget der dog ikke fungerer præcis som det skal er lyden.

WRC 7
WRC 7WRC 7WRC 7

Spillet besidder ikke den store lydoplevelse. Menuerne har musik, og selve løbene er for det meste bare lyden af ens bil, og den lyd som underlaget skaber, når den kommer i kontakt med ens dæk og undervogn. Dog kan man godt høre publikum, og hvis man kører igennem vand, men jeg kan ikke sige mere end at lyden gør det den skal og den fungerer, dog uden at brillere synderligt. Her skal ens co-driver nævnes, da han faktisk kan virke lidt irriterende. Han sidder ved siden af en, og beskriver banen og aller vigtigst, hvor svære sving der kommer forude. Det er en ganske naturlig del af rallyspil generelt, altså pacenotes, og de hører til. Men problemet er, at man kan høre at stemmen er meget fragmenteret. Med det mener jeg, at beskrivelserne er meget forskellige, og at han eksempelvis kan lyde panisk i forhold til et sving, for derefter at være den roligste person i verdenen. Det lyder måske ikke af meget, problemet er bare, at man skal hører på ham i 10-15 minutter af gangen, og at han snakker konstant, så det kan blive virkelig irriterende i længden. Det er måske også oplevelsen i virkeligheden, men i forhold til at co-driveren skal give føreren ro og overblik, så holder han altså ikke. Styringen er modsat noget bedre.

Jeg spillede WRC med PlayStation 4-controlleren, og den fungere glimrende. L2 bremser og L1 giver gas, og jo bedre man bliver til spillet, jo nemmere bliver det at tage svingene helt rigtigt. Man skal hele tiden føle sig frem i forhold til gas og nedbremsninger, da man ikke nødvendigvis får det optimale ud af, at presse de to knapper i bund. Jeg lærte hurtigt, at massere de to knapper, så man kunne tilrettelægge ens linje igennem en kurve, baseret på den føling man får med bilen, efter noget tid og det er helt perfekt. Desuden fik jeg også testet WRC 7 med et rat, mere specifikt et Logitech G29, og her var der fed force feedback, solid respons i pedalerne og alt derimellem.

Alt i alt må man sige at WRC 7 var en meget overraskende og positiv oplevelse for mig. Den måde man skulle lære sin bil at kende for at få det optimale ud af den var fantastisk underholdende, og jeg nød hvert et øjeblik med spillet. Det, kombineret med en flot visuel side, og en fungerende lydside gør spillet til en af de bedste bil spil jeg har prøvet i år.

HQ
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Flot grafik, glimrende styring, stor alsidighed og kompleksitet, fedt lydspor.
-
Lidt underlig clipping, irriterende co-driver.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

6
WRC 7Score

WRC 7

ANMELDELSE. Skrevet af Claus Larsen

Claus har kørt rally i en uges tid, og er parat med en dom over Kylotonns seneste WRC-spil.

4
WRC 7 er blevet officielt afsløret

WRC 7 er blevet officielt afsløret

NYHED. Skrevet af Anders Baad Mai

Udvikler Kylotonn vender tilbage med endnu et spil baseret på det officielle World Rally Championships (WRC). Som man kan se i traileren kaldet Beauty and the Beast, er...Indlæser mere indhold