Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Xcom 2

Xcom 2: War of the Chosen

Denne udvidelse fik masser af opmærksomhed for sin høje pris, men tag ikke fejl, der er masser at se og tage sig til.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Xcom 2 er allerede et fantastisk spil på egen hånd, og nu kan fans tilkøbe en ny udvidelse kaldet War of the Chosen, og den formår faktisk at gøre hele oplevelsen endnu bedre med nye fjender og mekanikker, som selv ikke de mest talentfulde mod-udviklere kunne udtænke. Nye fjender pardannes naturligvis med nye allierede, og egentlig bare mere at tage sig til, også.

Selve konceptet om udvidelser og DLC generelt, må man sige at der bliver taget blandet imod af spillere, og det er retfærdigt nok. Nogle gange er mængden af indhold simpelthen ikke tilsvarende prisen, og til tider føles de ufuldendte og unødvendige i det store billede. Xcom har haft sin del af begge, med alt for dyre tilføjelser som Shen's Last Gift, og det meget bedre Alien Hunters. Med War of the Chosen er manglen på indhold ikke et problem, da udvidelsen udbygger stort set samtlige aspekter af hovedspillet fra et strategisk og taktisk synspunkt.

Den første af de mange store tilføjelser er de nye fraktioner og helteklasser. Reapers, Skirmishers og Templars er alle dine uforudsete allierede, hvor mange af dem faktisk har ret brugbare evner at bidrage med, og du kan bruge dem alle sammen, og det er ret så rart. Det er muligt at favorisere en fraktion fremfor en anden i det strategiske departement, men alle deres respektive helte er til rådighed. Udover de unikke evner de har har de alle også ret unikke stemmeskuespillere tilknyttet. Mix the Skirmisher får eksempelvis stemme af Michael Dorn, eller bedre kendt som Worf fra Star Trek.

Dette er en annonce:

Den ene fraktion brillerer ved lynhurtig bevægelse, og små våben der er bedst tæt på. Reapers er selvfølgelig din typiske snigeskytte, som bedst kan bruges til sondere terrænet, og gribe fat i de objekter der tit er lidt for langt væk fra resten af holdet, hvor Templar-klassen kan bruge Psionic-kræfter i nærkamp. Helte er bare ét niveau over dine almindelige soldater, så at tabe dem er et stort slag i hele dit taktiske virke. Udover disse fraktioner får du også masser af nye gadgets at lege med, og det sætter vi som spillere naturligvis også pris på.

Xcom 2
Xcom 2Xcom 2

Almindelige ADVENT-styrker ville selvfølgelig ikke holde én eneste runde imod du og dine nye allierede, så War of the Chosen indeholder nye stærke fjender, der sjovt nok hedder Chosen. De tre skurke, Assassin, Hunter og Warlock, er en torn i siden på dig fra starten af, og en af dem kan dukke tilfældigt op i enhver mission alt efter hvis territorie du kæmper på. Dette kan resultere i store tab for dig ganske tidligt i spillet, da alle Chosen-fjenderne er meget stærke, hurtige og ivrige efter at slå dine uerfarne soldater til plukfisk hurtigt. Hvis de formår at paralysere en af dine soldater bliver de ført væk til et krydsforhør, som til sidst gør dine fjender endnu stærkere. De er heller ikke bange for at få munden på gled, og de driller og kritiserer dine træk på slagmarken.

Dette er en annonce:

The Chosen er heller ikke den eneste trussel, da ADVENT også har tilføjet nye tropper til deres portefolie med tre nye fjendetyper. Purifier bringer lys til verden med en spektakulær flammekaster; ADVENT-præster er fleksible støttetropper; og Spectre er hurtige og stille. Alle passer de godt ind i den store skare af fjender, og selvom de er farlige at danse med i starten, så ender de ikke med at true din sikkerhed synderligt meget. Én nævneværdig tilføjelse er den tredje fraktion, Lost, og disse zombie-lignende horder dukker op hvis slagmarken "larmer" for meget. En Lost udgør ikke en trussel til enhver med et våben i hånden, men de er aldrig alene, og du kan nå at dræbe hundredevis i en enkelt mission, hvis du altså skulle have lyst. De vælger heller ikke en side, og derfor kan de bruges taktisk imod ADVENT-fjenderne.

War of the Chosen berør stort set alle aspekterne af hovedspillet i Xcom 2, og hvis du synes at denne oplevelse var lidt for simpel, så er dette svaret på den kritik. Denne udvidelse gør spillet sværere, mere varieret og mindre forudsigeligt, og naturligvis er der mere genspilningsværdi at hente. Den eneste anke er prisen, og selvom Firaxis indrømmede at udvidelsen næsten var Xcom 3, så er dette meget at bede om for en udvidelse.

HQ
Xcom 2
Xcom 2
Xcom 2
09 Gamereactor Danmark
9 / 10
+
Nye allierede og fjender, passer godt sammen med hovedspillet, uforudsigelighed.
-
Høj pris.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

4
Xcom 2: War of the ChosenScore

Xcom 2: War of the Chosen

ANMELDELSE. Skrevet af Matti Isotalo

Denne udvidelse fik masser af opmærksomhed for sin høje pris, men tag ikke fejl, der er masser at se og tage sig til.

Xcom 2Score

Xcom 2

ANMELDELSE. Skrevet af Mike Holmes

Hvordan kan tur-baseret kamp blive bedre end i Enemy Unknown? Mike har taget temperaturen på efterfølgeren, Xcom 2.

0
Xcom 2 kommer til iOS i november

Xcom 2 kommer til iOS i november

NYHED. Skrevet af Carl Nielsen

Feral Interactive har annonceret, at Xcom 2 Collection laner til iPhone og iPad d. 5. november. Spillet kommer med den fulde udgave af Xcom 2: War of the Chosen samt fire...Indlæser mere indhold