Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Xtreme Sports

Xtreme Sports

Xtreme Sports er et fascinerede kig på Shantae-seriens ophav og et umådeligt smuk Game Boy Color-spil. Men den nye genudgivelse til Nintendo Switch er desværre for tyndbenet.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

WayForwards Shantae regnes som et af de allerbedste GameBoy Color-spil. Nu kan vi udforske spillets rødder med (gen)udgivelsen af Xtreme Sports til Nintendo Switch. For selvom spillene ikke foregår i samme univers, er der alligevel tale om en tydelig forløber, der ligesom sin mere kendte efterfølger formår at vride hver en pixel ud af den ikoniske håndholdte konsol. Desværre er spillet også offer for en af konsollens mest udbredte faldgruber, og det undlader Switch-versionen at rette op på.

HQ

Xtreme Sports udkom oprindeligt i år 2000 og er et farverigt ekstremsportsspil. Du spiller som enten Guppi eller Fin, og skal forsøge at besejre 200 andre adrenalinjunkies for at vinde en turnering sponsoreret af energidrikken X (ingen relation til hverken Malcolm eller Musk). Konkurrencen foregår på en tropisk ø, hvor du forholdsvist frit kan bevæge dig rundt - så længe du har optjent medaljer nok til at komme forbi de arrangører, der blokerer de mere udfordrende områder. Selvom verden gemmer på et par skjulte medaljer og et par sjove tekstbeskrivelser, så skal du ikke forvente hverken rollespilselementer eller reel udforskning. Der er mere tale om en indbydende, men også lidt møjsommelig interaktiv menu, der forbinder spillets mange udfordringer indenfor fem minispil: Skateboarding (ræs eller tricks), rulleskøjteløb, faldskærmsudspring og slædeløb.

Xtreme SportsXtreme Sports

Det mest imponerende aspekt ved spillet er utrolig nok her 23 år efter den originale udgivelse stadig grafikken. Xtreme Sports lagde som nævnt fundament til det smukke Shantae, og det ses tydeligt. Ligesom WayForwards Game Boy Color-klassiker, udnytter Xtreme Sports i høj grad konsollens (dengang) imponerende farvepalet til fulde, hvilket resulterer i en livlig, mættet stil, der passer perfekt til tropeomgivelserne. Inspirationen ses også i det stilrene karakterdesign med de tynde taljer, stærke kindben og lettere seksualiserede animedesign - den var nok ikke gået i et børnespil i dag, men nøj, hvor er det dog iøjnefaldende.

Desværre kommer de flotte sprites til også at spænde ben for spillets gameplay. Uanset om du glider langs et rækværk på dit skateboard, suser afsted på rulleskøjter eller drøner mod jorden, før din faldskærm udløses, foregår det i høj fart, med din store karakter i midten af Game Boyens næsten kvadratiske skærm. Det er derfor næsten umuligt at reagere i tide, inden du rammer en forhindring. En udvidelse af skærmformatet fra 10:9 til 16:9 og et tilsvarende større synsfelt, ville have gjort UNDERVÆRKER for Xtreme Sports. For selvom kontrollen er skarp, responsivt og ganske godt designet, så bliver de mange udfordringer drabeligt svære - og her hjælper det ikke, at du allerede tidligt i spillet skal opnå nærmest umulige bedrifter såsom at fange alle skjulte flag på under et minut.

Dette er en annonce:
Xtreme SportsXtreme Sports

En udjævning af sværhedsgraden og en udvidelse af synsfeltet havde som nævnt gjort underværker, men udviklerne har ikke valgt at pille ved den originale ROM. I det mindste serveres vi glimrende emuleringsindstillinger med tre quick save slots, et LCD-filter og endda fem rammer, heriblandt den lilla Game Boy Color. Og selvom det er en lille ting, så sætter jeg virkelig pris på, at der også er inkluderet et bonusgalleri med koncepttegninger og illustrationer i høj opløsning. Det er den slags små detaljer, som alt for mange genudgivelser desværre udelader.

Er du fan af WayForward eller blot nostalgisk for Game Boy Color, så kan Xtreme Sports godt anbefales udelukkende takket være den flotte præsentation. Men at betale 67,50 kroner for en lettere udsmykket ROM må alligevel siges at være en kende for meget, særligt med tanke på, de usandsynligt mange opgraderinger Quake II byder på til næsten samme pris. Vent hellere til et ekstremt prisfald.

Dette er en annonce:
05 Gamereactor Danmark
5 / 10
+
Sprød, livlig grafik. Skarp kontrol. Solid emulering og lækkert ekstramateriale.
-
Store sprites og lille skærm fungerer ikke. RPG-delen føles påklistret. Meget ubalanceret sværhedsgrad. Høj pris spillets alder taget i betragtning.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

0
Xtreme SportsScore

Xtreme Sports

ANMELDELSE. Skrevet af Jakob Hansen

Xtreme Sports er et fascinerede kig på Shantae-seriens ophav og et umådeligt smuk Game Boy Color-spil. Men den nye genudgivelse til Nintendo Switch er desværre for tyndbenet.Indlæser mere indhold