Dansk
Gamereactor
film-anmeldelser
Ambulance

Ambulance

Der er et stykke vej fra Thomas Bo Larsen til Jake Gyllenhaal i Michael Bays nye amerikaniserede action-remake.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Ambulance er en remake af den danske film fra 2005 med Michael Bay som instruktør. Så ja, det er faktisk præcis som man kan forvente: meget mere action, flere eksplosioner, mere på spil og masser af patriotisme og patos. At kalde filmen en remake af Laurits Munch-Petersens film er i høj grad at strække begrebet "remake". De har begge samme præmis, ja, men Ambulance er i den grad blevet Michael Bay-ificeret med eksplosioner, et mexicansk kartel og en nærmest to timer lang kontinuerlig biljagt.

HQ

Til dem som ikke har set filmen fra 2005 så handler den om to brødre (Thomas Bo Larsen og Paw Henriksen) som røver en bank for at få penge nok til deres syge mor. Da de flygter fra scenen stjæler de en ambulance med både en redder og en patient i. Det er sådan set den samme pitch med Bays Ambulance ud over at Thomas Bo er skiftet ud med Jake Gyllenhaal og Paw Henriksen med Yahya Abdul-Mateen II. Men det nok som sådan også den eneste lidt vage sammenhæng de to film har.

Ambulance

Michael Bay has arrived, og pludselig er det mindre en film om en syg mor, men mere om grådige og griske Gyllenhaals Danny som mere eller mindre "tvinger" sin lillebror Will til "one last job!". Altså hvad kan gå galt? Brødrene er opfostret af den legendariske bankrøver TJ (eller TZ, jeg kan ikke huske hvilken et "sejt" navn han havde). Som ikke nok med at være en nådesløs bankrøver, også var en nådesløs far. I kan godt se, at Bays adaptation bevæger sig længere og længere væk fra den danske, ikke?

Når ja, som sagt gør Danny det egentlig bare fordi han er flad, mens Will er en tidligere marinesoldat, som skal bruge pengene til sin kones operation. Gad vide hvem man mon har sympati for af de to brødre? Patriotisme og patos all the way!

Dette er en annonce:
Ambulance

Michael Bay er jo den sande mester af unødvendig action, og Ambulance er proppet til bristepunktet med det. Det er slet ikke fordi det som sådan er ringe action, men hvis manden havde turdet af hvile lidt ved karakterne bag den hektiske action, så ville der faktisk have været en relativ interessant historie. For fanget som gidsel i ambulancen er redderen Cam, som er ret sympatisk og giver en menneskelig kant til både Danny og Will, og i de få rolige øjeblikke er det gennem hende, at vi oplever duoens personlighed.

Men ro på, det er der ikke meget af. Der er sådan ca. 15 minutters ro på i starten før filmen udvikler sig til en to timers lang biljagt, som er klippet så hektisk og uoverskueligt, at man halvdelen af filmen ikke fatter hat og briller af hvad fanden der foregår på skærmen. Biljagter er jo i forvejen ret svære at følge med i, og det hjælper så sandelig ikke, at Bays klippehold har taget speed da de klippede filmen.

Det er sjældent, at jeg bliver revet ud af filmoplevelsen af selve film-håndværket, men måden Ambulance er klippet sammen på størstedelen af filmen er simpelthen ligesom at prøve at følge med i en bordtenniskamp på 10x hastighed. Det hjælper ikke, at manden har fået det ind i hovedet, at kameraet aldrig må stå stille! Aldrig! Vil du gerne følge med i den følelsesladede interessante dialog mellem Danny og Will i emotionelle nærbilleder? Bare ærgerligt! Det ser meget federe ud hvis kameraet spurter rundt i en cirkel om de to karakterer uden man rigtig kan se deres ansigter... Dét er god action!

Dette er en annonce:
Ambulance

*Suk* Altså hvad havde jeg forventet?... Ja, faktisk egentlig præcis hvad jeg fik. Ambulance er tomme kalorier i bedste Michael Bay stil. Føler du, at den danske film mangler flere eksplosioner, skudscener og hektisk biljagt med FBI, LAPD og hvem fanden ellers der bliver tilkaldt? Så er Ambulance 2022 lige noget for dig! Det er underholdende, hektisk, og hæsblæsende action, men den rammer slet ikke de emotionelle punkter og den patos som den forsøger, og dialogen er også til tider helt skæv uden nogen som helst situationsfornemmelse. Men hey, tag den som den er, men regn ikke med at blive blæst bagover af filmkunsten - kun af de unødvendige eksplosioner.

Ambulance
06 Gamereactor Danmark
6 / 10
+
Hæsblæsende action sekvenser, Interessant kemi mellem trioen i ambulancen, Gyllenhaal er skide god
-
Alt for hektisk klippet sammen og overdrevet dramatisk kameraføring, Skæv udført og skrevet dialog som ikke helt rammer plet hverken komisk eller emotionelt, Mangler at stoppe op og trække vejret sammen med karakterne
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

6
Ambulance

Ambulance

FILM-ANMELDELSE. Skrevet af Martin Lindgaard Svane

Der er et stykke vej fra Thomas Bo Larsen til Jake Gyllenhaal i Michael Bays nye amerikaniserede action-remake.Indlæser mere indhold