Dansk
Gamereactor
film-anmeldelser
Mission: Impossible - Dead Reckoning

Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One

Selvom at det burde være umuligt, så overgår Cruise sig selv igen, og leverer storslået sommerunderholdning.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Om man tiltrækkes af filmens old-school stilistiske præsentation, de hårrejsende stunts praktisk designet og udført, de storslåede intense sekvenser der kun bliver mere og mere adrenalinpumpende som sekunder flyver forbi, eller måske bare at Tom Cruise efterhånden repræsenterer en slags messias for den traditionelle biografoplevelse - ja, så er Mission: Impossible gået hen og er blevet noget ganske særligt.

Siden Ghost Protocol har serien ikke bare formået at forme en bundsolid og interessant narrativ ramme, den forstår også at sætte sine hæsblæsende action-sekvenser i vidunderlig praktisk relief. Ligesom John Wick-filmene, og Top Gun: Maverick, er det analog storfilmsunderholdning i en digital tidsalder. Ikke bare det, filmene er konsekvent blevet bedre og bedre for hvert eneste kapitel.

Derfor var det med en bekymret mine at jeg sad i biografmørket til de første 20 minutter af Mission: Impossible - Dead Reckoning Part One, for hvorimod åbningssekvenser som regel skal fungere som et kraftfuldt toneangivende taktslag, så er det en lidt rodet omgang, der på lettere gyngende grund forsøger at sætte forskellige stilistiske elementer sammen uden den der slagkraft man ellers ville have forventet.

Dette er en annonce:
Mission: Impossible - Dead Reckoning

Men den bekymring blev hurtigt gjort til skamme, for her følger en af de mest intense, velsammensatte, storslåede og mindeværdige blockbuster-oplevelser... ja, siden Fallout. Det hele er nærmest tre fire lange sekvenser i blandt andet Abu Dhabi og Venedig, fire sekvenser der evigt opbygger intensitet og tilstedeværelse gennem det ene storslåede set piece efter det andet, og det ene twist efter det andet.

Dead Reckoning er nærmest Mad Max-agtig i den forstand at den relativt hurtigt sætter det metaforiske køretøj i top gear, og stopper kun momentvis for at give seeren et øjeblik til at få styr på åndedrættet. Næsten tre timer forsvinder som dug fra en sommersol, og man når aldrig, som i aldrig, at kede sig.

Cruise er som altid veloplagt. Han har en gravitas, en dedikation og en kærlighed til Ethan Hunt-karakteren som kun matches af få i blockbuster-sfæren, og selvom at nogle uden tvivl vil blive lettere tændt af hele pulp-identiteten, så er det hele så utrolig selvbevidst konstrueret, at man konstant trækker på smilebåndet.

Dette er en annonce:

Han er omringet af mildest talt fantastiske præstationer, og særligt Hayley Atwell gør et glimrende stykke arbejde som den nye karakter Grace, der øjeblikkeligt er blevet en fast del af det mindeværdige karaktergalleri. Skurken Esai Morales er lidt en anden størrelse, og godt nok har han den sammenbidte, enigmatiske persona som en god action-skurk har, så er det her mere Mads Mikkelsens Le Chiffre end Javier Bardems Raoul Silva.

Mission: Impossible - Dead Reckoning

Kombineret med fantastisk enerverende musik fra komponist Lorne Balfe, fantastiske stunts over hele linjen og en Cruise i absolut topform, så er Dead Reckoning perfekt sommerunderholdning, kun holdt tilbage af en lettere sløv start før filmen for alvor sparker i gear.

Ligesom Fallout, Rogue Nation og Ghost Procotol, så er Mission: Impossible den mest konsekvente filmserie på markedet i dag, og der er vist ingen grund til at tro andet end at Cruise og kompagni ligeledes står parate til at imponere næste år, dead Part Two afslutter serien som vi kender den.

09 Gamereactor Danmark
9 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold