Dansk
Gamereactor
film-anmeldelser
The Watchers

The Watchers

Ishana Shyamalan har lavet en film der er stort set umulig at se.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Om du er til gyserfilm med et overnaturligt præg, et okkult twist, det uforklarlige der lurer lige udenfor kanten af scenen eller ej, så er selve præmissen i The Watchers, Night Shyamalans datter, Ishanas instruktør- og manuskriptforfatterdebut, ret solid, om ikke andet udelukkende fra en visuel, kunstigt afgrænset vinkel.

Fem fremmede står i en betonbygning ude i en mørk, dunkel skov, og præsenterer sig for en gigantisk glasvæg, der er som et spejl for dem. De kan kun se sig selv og hinanden, men de ved samtidig at glasset udefra er fuldt ud transparent. Og der er gæster på den anden side, dødelige, ondsindede, enigmatiske gæster, der forventer at disse mennesker præsenterer sig, og sågar gør sig til.

The Watchers
Dette er en annonce:

Det er selve kerneideen i The Watchers, og i de meget, meget få øjeblikke der reelt set virker i Ishana Shyamalans mildest talt gruopvækkende film (af alle de forkerte årsager) så er det dette scenarie der fanger opmærksomheden og nægter at give slip.

Men selvom at dette scenarie fylder ret meget i traileren, så er det en svindende lille del af filmen, der alt for hurtigt, alt for gumpetungt og alt for ineffektivt forsøger at unødigt udvide sin egen mytologi med både "hvem", "hvad" og "hvorfor", som dræner præmissen for sin iboende mystik så hurtigt som du kan sige "The Happening".

Monsteret under sengen eksponeres med det vuns, spillereglerne forklares i flere omgange, og overleveres af mildest talt ujævne præstationer fra selv Dakota Fanning, der ellers altid er til at regne med. Men hun er oppe imod uovervindelige odds, når kedelig ekspositionstung dialog, flade scener og manglende kemi mellem de få der udgør det centrale cast alle banker på døren - hårdt og ubarmhjertigt.

The Watchers
Dette er en annonce:

Der er ikke rigtig noget i The Watchers der fungerer, fra musik til scenografi (udover, igen, nogle ret flotte indledende establishing shots der leger med kontrast og farver på en opfindsom måde), fra skuespillerpræstationer til tempo. The Watchers er både for lang og for kort, den både over- og undereksponerer, og den er ved gud ikke uhyggelig - på noget tidspunkt.

Jeg holder stædigt fast i at Night Shyamalan har lavet mere end en god film, men Ishana er kommet ret skidt fra start her. Det er svært at komme udenom.

02 Gamereactor Danmark
2 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold