Dansk
Gamereactor
anmeldelser
Biomutant

Vi anmelder current-gen udgaven af Biomutant

Spillet har fået en ordentlig overhaling, og derfor kigger vi lige på det igen, denne gang på Xbox Series.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Biomutant udkom på PlayStation 4 og Xbox One for omkring halvandet år siden og nu er der landet en opdateret udgave til både PlayStation 5 og Xbox Series X/S. Har du allerede spillet til de gamle konsoller, så kan du gratis opgradere til de nye versioner og få både dine achievements, trophies og dit savegame med over. Hvis du vil læse en grundig anmeldelse af spillet, bør du læse Martin Lindgaards anmeldelse her, da denne anmeldelse primært vil fokusere på opgraderingerne til de nye konsoller.

Biomutant er det første spil fra svenske Experiment 101, men det betyder ikke, at det er nybegyndere, som står bag. Experiment 101 blev i 2015 stiftet af folk fra Avalanche Studios og de har derfor arbejdet på spil som Mad Max og Just Cause serien. Så de ved lidt om, hvordan man strikker en åben verden sammen.

Biomutant
Dette er en annonce:
Biomutant

Tilbage i slutningen af maj sidste år, sluttede Martin sin anmeldelse af Biomutant af med at sige, at "Biomutant var en solid debuttitel fra Experiment 101" og bemærkede "at det ikke ramte de tekniske færdigheder som de helt store AAA titler", men måske kan denne opdateret udgave rette en smule op på det?

Indholdsmæssigt er versionerne til PlayStation 5 og Xbox Series X/S identiske med de udgaver der udkom tilbage i foråret 2021. Det betyder derfor, at der ligger en stor og smuk post-apokalyptisk verden åben for ens fødder og et kampsystem der stadig lige så skarpt, som det altid har været. Det er på den tekniske side, hvor der er sket forbedringer.

Vi har testet Xbox Series X versionen og den er identisk med PlayStation 5 udgaven. De byder begge på understøttelse for HDR og tre forskellige grafik-indstillinger; Quality (dynamic 4K, 30fps), Quality Unleashed (dynamic 4K, op til 60fps) og Performance (1440p, 60fps). På Xbox Series S er der ligeledes tre grafik-indstillinger; Quality (dynamic 1440p, 30fps), Quality Unleashed (dynamic 1440p, op til 60fps) og Performance (1080p, 60fps).

Dette er en annonce:

Jeg havde nu gerne set, at Quality mode på Series X ville kunne køre i native 4K ved 30fps og ikke med dynamic 4K, som automatisk vil falde under 4K, ved spidsbelastninger. Når det så er sagt, så er det svært at se forskel på de tre modes her, da de dynamiske skaleringer er ved at være så gode, at man skal have de skarpe øjne fremme, for at se forskel. Det er dog tydelig at se, om spillet kører i 30fps eller 60fps, specielt i kampscenerne, men jeg har det lidt svært med en varierende framerate (op til 60fps) som Quality Unleashed kører med.

Biomutant
BiomutantBiomutant

Biomutant var et flot spil på de gamle konsoller og det er naturligvis blevet endnu flottere med denne opdatering, det siger sig selv. Det kører mere flydende nu og den højere opløsning betyder selvfølgelig også noget. Når det er sagt, så er der stadig områder, som er bjergtagende smukke og andre som til tider er både kedelige og ensformige. Så det er stadig den samme varierende kvalitet, som i de første versioner, det hele er bare blevet flottere og mere flydende at se på.

Hvis du endnu ikke har fået kastet dig over dette action-rollespil, så er der ikke noget bedre tidspunkt end nu. Jeg vil tilslutte mig en anden af Martins konklusioner fra hans anmeldelse af originalen fra maj 2021 og fremhæve denne sætning: "Biomutant er et smukt, medrivende og ikke mindst underholdende post-apokalyptisk RPG" - og det gælder stadig, der er bare lige skruet lidt ekstra op for den tekniske del.

Biomutant kan nu fås til Xbox Series X/S og PlayStation 5 og ejer du allerede spillet til enten PlayStation 4 eller Xbox One, så er det bare med at få opdateret, hvis du i mellemtiden er rykket over på de nye konsoller.

Husk at læse den fulde dybdegående anmeldelse af Biomutant her.

HQ
08 Gamereactor Danmark
8 / 10
+
Gode tekniske opdateringer, den flotte og spændende post-apokalyptisk verden er blevet endnu flottere, tre gode grafik-indstillinger...
-
... er dog lidt skuffet over at der ikke bydes på native 4K, omgivelserne spænder stadig fra smukke til kedelige.
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede tekster

BiomutantScore

Biomutant

ANMELDELSE. Skrevet af Martin Lindgaard Svane

Er Biomutant et vellykket eksperiment fra Experiment 101, eller ender det som et muteret misfoster?Indlæser mere indhold