Dansk
Gamereactor
film-anmeldelser
Moon Knight

Vi anmelder hele Moon Knight

Den fulde sæson er nu tilgængelig på Disney+, og vi anmelder derfor hele herligheden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Marvel og Oscar Isaac brugte store ord, da de skulle beskrive Moon Knight i første omgang. Isaac sagde sågar i ugerne op til seriens premiere, at dette var "det første reelle karakterstudie indenfor MCU siden Iron Man". Ja, der blev kastet rundt med hyperbel for at sige det mildt, og hvorimod de første to afsnit vidnede om kompetent action, og tankevækkende drama, så var det hele også en del mere konventionelt end først antaget.

Det er nu også den følelse jeg sidder tilbage med efter at have set det sjette og sidste afsnit af den relativt korte miniserie (som måske ikke kun er begrænset til én sæson alligevel). Men samtidig skal det også siges, at særligt den bagerste halvdel af serien byder på en del mere end den første halvdel lover.

Lad os starte med at slå fast, at Moon Knight ikke er et seks timer langt mindf*ck som trailerne ellers muligvis teasede. Heller ej handler den synderligt meget om personlighedsspaltning, eller lignende mentale lidelser. Jo, særligt de sidste afsnit kommenterer på traumer, og de følelsesmæssige og mentale sår de efterlader på psyken, men igen; det er lidt mere konventionelt end det.

Dette er en annonce:
Moon Knight

Men bare fordi noget er konventionelt, eller at den ikke omskriver hele drejebogen for episk drama, så betyder det ikke at Moon Knight ikke ender med at være en ret tight, velsammensat, solidt spillet og tempomæssigt jævn serie, som let kan serveres som fin underholdning, endda meget fin.

For Moon Knight er ikke decideret tom som eksempelvis Falcon and the Winter Soldier, og følger ikke MCU's ellers veletablerede platform nær så tæt som Hawkeye. I stedet er det lidt ind imellem, hvor igen særligt de sidste tre afsnit formår at have en siddende ude på den yderste kant af sofaen.

Oscar Isaacs centrale præstation som Marc Spector og Steven Grant er det der bær hele serien, og han er fortsat en karakterskuespiller man virkelig, virkelig bør respektere. Hans dedikation til den dobbelte rolle, til hele præmissen, er bemærkelsesværdig. Han i hvert fald ikke med bare for lønsedlen, det er helt sikkert. Han spiller overfor både en dedikeret, om ikke andet uhyre almindelig, skurk spillet af Ethan Hawke, og særligt May Calamawy spiller glimrende som Layla El- Faouly.

Dette er en annonce:

Og nu hvor vi er ved det, så er komponist Hesham Nazih virkelig et navn man bør holde øje med, eftersom det musikalske score her formår at inkorporere klassiske ægyptisk mytologiske overtoner med buldrende action, og det hele bindes sammen til et mildest talt fabelagtigt stykke. Det samme kan ikke helt siges om lydmixet, der til tider er bizart billigt konstrueret.

Moon Knight

Men samlet set er Moon Knight nu uden tvivl blandt de bedre Marvel-baserede serier på Disney+, og står, ligesom Loki og WandaVision, som eksempel på hvordan der kan innoveres ved at bruge disse mindre seriebegivenheder som platform for anderledes historiefortælling. Nej, Moon Knight går ikke planken ud som den måske burde, og eventuelt skulle de have kigget efter Noah Hawleys Legion, der på langt mere dedikeret vis undersøger mentale lidelser i en superheltekontekst, men det betyder ikke at den ikke er effektiv.

08 Gamereactor Danmark
8 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold