Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Resident Evil 4

10 ting, som er ændret i Resident Evil 4 Remake

Resident Evil 4 remake er en fremragende genfødsel af den gamle klassiker. Men det er ikke bare teknikken, som er blevet opdateret.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Resident Evil 4 udkom for første gang for 18 siden på Nintendo Gamecube og siden dengang, er spillet blevet konverteret, opdateret og genudgivet nærmest et hav af gang. Seneste udgave er en gennemgribende remake til Xbox Series X/S, PlayStation 5 og PC og mange ting er blevet ændret.

Note: Der er mindre spoilere i teksten nedenfor, så har du endnu ikke spillet Resident Evil 4 remake, så læs videre på eget ansvar.

Det er ikke blot teknikken, som er blevet voldsomt opdateret. Hele områder er blevet redesignet, nye features i gameplayet er blevet tilføjet, en boss er fjernet og helt nye sektioner er kommet til. Her er 10 ting, som er blevet ændret i den nye Resident Evil 4 remake.

01: Leon kan nu blokere fjendens angreb
En af de større ændringer i gameplayet er, at Leon nu kan parere fjendens angreb. Men sin kniv, kan Leon nu parere forskellige typer af angreb, både angreb tæt på ham men han kan også parere dynamitstænger, som bliver kastet efter ham og pile fra en armbrøst. Det er en ændring, som betyder en del for gameplayet og i min bog er det en meget positiv ændring.

02: Flere nye fjendetyper
Sammen med alle de velkendte fjender fra det originale Resident Evil 4, er der en håndfuld nye fjender i den nye remake. Der er blandt andet The Brute, som er en stor flot fyr med et kohoved og en kæmpe hammer. Han er, ligesom de andre nye fjender, baseret på fjendertyper, som på et tidspunkt blev fjernet fra det originale spil, inden det udkom. Det er måske nok derfor, at disse nye fjender ikke føles fremmede, da de oprindeligt var designet til netop det her spil.

Dette er en annonce:
Resident Evil 4

03: Leon kan nu snigmyrde fjender
Leon kan nu også dukke sig og snige sig ind på fjenderne og nedlægge dem med hans kniv. Han kan også dukke sig under forhindringer i omgivelserne og dukke sig, så fjender ikke så let kan se ham. Dette er en virkelig god ændring til gameplayet, der nu virker langt mere dynamisk på grund af denne ændring.

04: Hold øje med den gule maling
I originalen var det tydeligt at se, hvilke ting i omgivelserne man kunne interagere med. Her var objekterne i en langt højere kontrast end resten af omgivelserne - det var tydeligt, men det så ærlig talt lidt sært ud. I remaken har Capcom valgt at smide gul maling på alle objekter der kan ødelægges eller som spilleren kan interagere med. Selv om det ligner, at der har været en helt utrolig klodset maler på spil rundt omkring og at det er en beslutning som fans ikke har været glade for, så ser det måske lidt mere realistisk ud, end at en tønde står og lyser op af sig selv over i et hjørne.

Dette er en annonce:

05: Den forsvundne boss
En af de absolut sværeste bosskampe i det originale Resident Evil 4, var kampen mod U-3 - en blanding af menneske og insekt. I remaken, er U-3 på mystisk vis forsvundet og man skal (heldigvis) ikke kæmpe mod ham igen. Men hvor er han blevet af? I en note man finder på slottet kan man læse, at U-3 nu er blevet en af Ramon Salazars bodyguards og man ser ham kort, stående i en sort kappe, da man støder på Salazar første gang. Capcom har ikke forklaret, hvorfor U-3 er blevet fjernet, men en af grundene kan være, at kampen mod U-3 altid har været en af de mest kontroversielle dele af spillet og at mange spillere har beklaget sig over netop denne boss. Jeg begræder i hvert fald ikke, at U-3 er forsvundet.

Resident Evil 4

06: Skrivemaskiner er ikke længere livsvigtige
Som altid i de ældre Resident Evil spil, kan du gemme dit spil ved skrivemaskiner, som er placeret rundt omkring. I originalen, bliver man, hvis man dør, sendt tilbage til den sidste skrivemaskine man havde brugt og det kunne godt være et pænt stykke tilbage. Sådan er det ikke længere. Nu bliver man blot sendt tilbage til sidste auto-save og det kan være en stor hjælp. Hvis man vil have den old-school og hardcore oplevelse, kan man dog vælge Professional Mode, hvor auto-save er slået fra. Skrivemaskinerne er dog ikke helt overflødige, da det er her man får adgang til ens storage, hvor man kan have ammunition eller våben gemt væk, som der ikke er plads til i ens kuffert.

07: Nyt shooting range minispil
Shooting range minispillet er tilbage, men nu med et sømands-tema, hvor man skal forsøge at skyde papfigurer af pirater og på samme tid undgå at ramme fredelige sømænd. Modsat originalen, hvor man fik penge efter at have opnået bestemte mål på skydebanen, så får man nu en form for polet og når man har mindst tre poletter, kan man indløse dem i en lille maskine, som spytter nogle vedhæng til ens kuffert ud. Disse vedhæng giver forskellige buffs, som at man kan crafte mere ammunition og man bliver healet bedre, når man spiser en grøn urt.

08: Man kan passe bedre på Ashley med simple kommandoer
Ud over, at Ashley, præsidentens datter som man skal redde ud af kløerne på en kult, ser en smule anderledes ud, så opfører hun sig nu også anderledes. Man kan bede hende om at holde afstand hvis man er i nærkontakt med fjenderne eller holde sig tæt på, hvis man for eksempel skal løbe igennem en gruppe fjender. Denne funktion fungerer ikke altid efter hensigten og er måske en af de mere ligegyldige ændringer i en ellers fremragende remake.

Resident Evil 4

09: Nye side missioner
Leon kan undervejs få små side missioner eller opgaver, som hænger på små blå sedler rundt omkring. Det kan for eksempel være, at man skal finde og skyde et bestemt antal blå medaljoner i et bestemt område eller nedkæmpe en bestemt fjende, i et område man allerede har været igennem. Klarer man disse udfordringer, bliver man belønnet hos spillets handelsmand. Disse har ikke den store indflydelse på selve spillet, men er med til at forlænge oplevelsen en smule.

10: Farvel til Quick Timer Events
Enten hader man dem eller også har man ikke noget imod dem. Der er næppe nogen, som elsker dem. Quick Timer Events. Steder, hvor man skal trykke på de rigtige knapper på de rigtige tidspunkter, ellers fejler man. Disse er heldigvis blevet fjernet fra Resident Evil 4 og flere af dem er erstattet af spilbare sekvenser.

Der er endnu flere ting, som er ændret i denne nye remake - er du stødt på flere, som vi ikke har med her? Skriv det i kommentarerne nedenfor.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold