Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Monster Hunter: World

10 tips til en ny jæger i Monster Hunter: World

At jage gigantiske monstre er ikke altid lige nemt, og slet ikke hvis man er helt grøn. Her er 10 tips til en nyudklækket jæger i Monster Hunter: World.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Monster Hunter er intimiderende, det er der ingen vej udenom. Bryder man dog denne selvskabte adgangsbarrier venter der rigtig mange gode spiltimer. Det er lige før at jeg vil garantere det. Monster Hunter: World går lige nu sin sejrsgang hos anmelderne, og her på GameReactor synes det tydeligt at se, at en masse nye jægere snart ankommer til serien. Uanset hvor brugervenligt World er, er det dog stadig et Monster Hunter-spil. Det betyder at der vil være nogle ting som føles meget fremmed for den grønne monsterjæger.

Lad dig ikke skræmme af seriens historie. Hvert spil i Monster Hunter-serien er sit eget, og de er helt aldeles uafhængige af hinanden. World er det seneste skud på stammen, og bringer med sig et område aldrig set før i serien - det er den perfekte start, hvis man aldrig har begivet ud på en Rathalos-jagt før. Med disse tips i hånden, håber jeg at kunne sende alle jer derude på en spændende rejse ud i den nye verden.

Monster Hunter: World
Dette er en annonce:

1. Tag en dyb indånding
Når du ankommer til den nye verden med dine venner fra den Femte Flåde, er der en masse nye indtryk at skulle tage stilling til. Allerede fra starten af spillet, bliver du kastet i konflikt med nogle af de store drenge, og der er ikke andet at gøre end at holde hovedet koldt og tage World et skridt ad gangen. Så snart du rammer din nye hjemstavn, Astera, bliver du også præsenteret for en masse nye koncepter, personer og mekanikker, så tag blot en dyb indånding, og lad være med at gå i panik. Det gælder for alt hvad du foretager dig i spillet.

Monster Hunter: World

2. Dan dig et overblik over Astera
Astera er Forskningskommissionens og den Femte Flådes hovedkvarter. Her finder du alt hvad du skal bruge for at gøre dig klar til at jage den nye verdens monstre - smedje, markedsplads, gartneri, bibliotek, kantine og bodega. Gør dig bekendt med hvad der ligger hvor, hvordan du kommer dertil, og hvilken funktion de forskellige steder har. Der findes forskellige elevatorer rundt omkring i basen, der gør adgang lettere. Gør det desuden til en vane at fylde din forsyningskasse når du vender tilbage fra en mission eller en ekspedition. Gør det også til en vane at gøre krav på de dusører du har gennemført. Husk at besøge biblioteket når du har samlet nok viden ind om et bestemt monster. Alle disse vaner vil gøre din spiloplevelse meget lettere.

Monster Hunter: World
Dette er en annonce:

3. Vælg et våben du kan lide og hold dig til det
Muligvis den allervigtigeste pointe i Monster Hunter. Der er ingen jæger der har haft succes ved at være en jack-of-all-trades, men master-of-none. Leg rundt med de 11 forskellige våbentyper, og find et der passer til dig, og den måde du spiller på. Intet våben er 'det bedste', det handler om anvendelse. Selvom en hammer gør mere skade end et jagthorn, hjælper det ikke hvis jægeren der anvender hammeren ikke kan finde ud af rulle nogen vilde kombinationer af sig.

Monster Hunter: World

4. Forbered dig til hver jagt
Rollelisten i Monster Hunter er divers og alsidig. Det samme udstyr fungerer ikke lige godt mod alle slags monstre. Hold tungen lige i munden, for det bliver måske en anelse indforstået nu. I Monster Hunter: World, er der en øgle der indsamler statisk elektricitet gennem dens skæl, og bruger denne elektricitet til at angribe med. For at kæmpe mod denne øgle, kaldet Tobi-Kadaichi, vil du naturligvis gerne have noget udstyr der yder ekstra beskyttelse mod elektricitet. Det kan du få ved at nedlægge den dinosaur-lignende Barroth. Men den rustning du får bygget af Barroths hud og knogler er meget svag overfor ild, og det ville derfor være kontraintuitivt at anvende samme rustning mod den ildspyende drage Rathian.

I mange andre spil holder man sig til ét sæt rustning, der stille og roligt bliver opgraderet eller udskiftet som man bliver bedre. I Monster Hunter bliver du nødt til at forstå din fjende, og omstille dig derefter. Hvis du samtidig har opjusteret din Barroth-rustning, er den værd at gemme til senere, da en del temaer, som for eksempel elektriske angreb, går igen. En anden vigtig pointe i forberedelse, er at besøge kantinen. Her kan du få et solidt måltid mad der kan give dig bonusser til den næste jagt.

Monster Hunter: World

5. Hamstrer så meget som muligt
Ligeså meget som Monster Hunter handler om at jage, så handle det også om at samle. Du kommer ikke udenom at hamstrer en smule, for udover at skulle have materialer til at bygge og opgradere våben og rustning, så skal du også samle ind til at lave helbredelsesdrikke, fælder, bomber og ammunition (hvis du har et våben der kræver det). Du skal også samle spor og efterladenskaber ind fra de store monstre, for bedre at forstå deres væsen og miljø - ja, så du nemmere kan dræbe dem, selvfølgelig. Forresten, så slå auto-crafting-funktionen helt fra.

Monster Hunter: World

6. Glem aldrig din Palico
Din Palico er din tro følgesvend gennem hele spillets gang. Palicos er små nuttede kattevæsner, som dog ikke er bange for at slå til Søren når det gælder. Så forglem dem ikke! De skal også have udstyr og mad, de skal forberedes til hver jagt, præcis som du selv skal. Din Palico samler også ting ind ude i vildmarken, og har deres eget progressionssystem, så sørg for at opdrætte dem godt.

Monster Hunter: World

7. Lær områderne at kende
De delområder du kan bevæge dig på i Monster Hunter: World er store og har flere lag. Derfor kan det godt være ret forvirrende at finde rundt i, hvis bare man kaster sig ud i en vild Great Jargas-jagt uden at kende til området først. Mit råd lyder derfor: tag på ekspedition! Uden tidsbegrænsning giver det masse råderum til at udfylde hele kortet, og til at få styr på hvilke dale, bakker, bjergsider og vandløb der fører hvorhen. Det handler om at effektivisere sine jagtmuligheder!

Monster Hunter: World

8. Vær ikke bange for at spørge
Monster Hunter i Vesten kan godt blive en lidt ensom affære. Af samme årsag bliver de fleste veteraner glade for når nye spillere ankommer til folden, fordi det betyder at seriens publikum vokser. Det er noget Capcom kan lide. Så spørg om hjælp, hvis der er noget du er i tvivl om! Det er det letteste råd i verden, men sikkert også det mest dyrebare.

Monster Hunter: World

9. Tving dine venner til at købe spillet
Som sagt, Monster Hunter er bare lidt sjovere når man spiller sammen. Det er i høj grad en holdsport. Monster Hunter handler meget sjældent om intern konkurrence jægerne imellem, og derudover er det bare federe at nedlægge et stort bytte med dine venner end mutters alene. Tving dine venner til at købe spillet, jeg lover det bliver underholdende.

Monster Hunter: World

10. Jag, for Sørensen da!
Du kommer ikke langt som monsterjæger, hvis du ikke jager monstre. Så gør det! I Monster Hunter-regi opbygger du det der hedder Hunter Rank, som giver adgang til nye områder og nye missioner - udstyret afhænger som sagt af det materiale du har til rådighed, ikke af din rang. Denne rang er tæt forbundet til hovedhistorien i spillet, så den stiger helt naturligt. Så se at komme igang! Jeg glæder mig til at se en masse nye jægere ude i vildmarken, og jeg glæder mig til at jage med alle GameReactors trofaste læsere. Pøj-pøj!

HQ

Relaterede tekster

Monster Hunter: WorldScore

Monster Hunter: World

ANMELDELSE. Skrevet af Søren Svanhof

Capcom har kridtet banen op endnu en gang, og placerer bolden lige i hjørnet. Man kan ikke andet end at beundre målet.Indlæser mere indhold