Dansk
Gamereactor
artikler
Bloodborne

12 overlevelsesråd til Bloodborne

12 tips der kan redde dit liv, i løbet af dine første timer med From Softwares brutale eventyr

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Bloodborne er ikke et let spil, og siden titlen kommer fra skaberne af Demon's Souls og Dark Souls, burde du egentlig ikke forvente dig meget andet.

Det er dog til diskussion, om hvorvidt spillet er sværere end Dark Souls og Dark Souls II, men mange spillere vil uden tvivl opleve frustration og barrierer i løbet af de første timer med titlen.

Men vi er her for at hjælpe dig med at gøre indlæringskurven blødere. Ejer du spillet allerede, eller planlægger du måske at investere snarest muligt, kan du her læse 12 begyndertips, der kan forberede dig på kaskaderne af blod og død.

1: Ja, det er meningen at du skal dø ved den første fjende...

Dette er en annonce:

... Men det er muligt at tæve ham. Som der efterhånden er tradition for i From Softwares spil, vil den første fjende du møder i Bloodborne være meget stærkere end dig, og det er meningen, at du skal tabe. Du har ikke en gang et våben på det tidspunkt. Når det så er sagt, er det altså muligt at besejre fjenden med de bare nævner. Det er svært ja, men det er muligt, og du vil ikke få noget som helst for det.

2: Forhold dig i ro, og vær på vagt

Bloodborne er den type spil, hvor du konstant skal være opmærksom på dine omgivelser. Forhold dig i ro, og hold øje med området så du undgår ubehagelige overraskelser. Læg mærke til lyde der kan indikere en fjendes tilstedeværelse, men hvis du nu bliver overrasket, så bak tilbage og genvind det taktiske overblik. Det er bedst at fastholde et langsomt tempo, når du er ude og udforske nye områder.

3: Tag en pause når det er nødvendigt

Dette er en annonce:

I slipstrømmen på tip nummer 2, så kan Bloodborne lynhurtigt få frustrationsniveauet til at spirallere ud af kontrol. Hvis det sker, så vil du sandsynligvis begå endnu flere fejl, som kun forøger frustrationen og vreden. Hvis du når dertil, så er det bedst at stoppe lidt. Drik et glas vand, slap af og genvind dit fokus. Når du har samlet dig en smule, så er det tid til at vende tilbage.

BloodborneBloodborne

4: Forvent det uventede

I Bloodborne vil du besøge mange områder flere gange, og det er enten, fordi du er død og skal vende tilbage det samme område, eller fordi du gerne vil grinde fjender, og blive bedre rustet til udfordringerne forude. Ligegyldigt hvad skal du ikke slappe af, bare fordi du kender området. Man kan let glemme en fjende eller en fældes præcise position, og spilverdenen forandrer sig konstant. Du ved aldrig helt hvad der venter rundt om det næste hjørne, og der findes intet i Bloodborne der er mere farligt end malplaceret selvtillid.

5: Kend dine våben

Der er flere slags våben i Bloodborne, men lige meget hvilket af disse du vælger, så lær dem at kende. Kend deres angrebstyper: om de er vertikale eller horisontale, om dine angreb når langt eller kort, om det er langsomt eller hurtigt. Mange fjender kræver specifkke angrebsmønstre for at blive besejret, og hvis du ikke kender dit våben, så kan du blive unødvendigt udsat efter et angreb.

6: Kend dine fjender

Der er mange fjendetyper i Bloodborne, og nogle af dem har specielle angreb, som du vil gøre klogt i at huske. Lær hvorvidt du skal gå til modangreb eller være defensiv, om du skal forvente flere små slag, eller et stort tungt et af salgsen. Få styr på hvornår du kan bruge din riffel til at stoppe din modstander, for så at give et critical hit. At kunne læse og huske fjendens bevægelser og angreb er halvdelen af kampen.

7: Vær fleksibel

Du kommer til at opleve mange interessante situationer og eventyr i Bloodborne, og du bør være åben overfor nye strategier og stilarter, også selvom de virker ukonventionelle. Skift rustning og våben og prøv nye metoder af, hvis du løber ind i problemer med din taktik. Bloodborne er ikke et spil, der tilpasser sig spilleren. Det er modsat.

8: Glem ikke at låse dig fast på dine fjender

Bloodborne tilbyder en lock-on-mulighed, der ligger på R3-knappen. Det er en utrolig brugbar funktion, der lader dig spore en fjendes bevægelser, og sammenligner dine egne bevægelsesmønstre med din fjendes. Når det så er sagt, så glem ikke det tidligere tip, for der er situationer hvor det er bedst ikke at låse dig fast på fjenden. Igen, hvis din fremgangsmåde ikke fungerer, så prøv noget helt andet.

BloodborneBloodborne

9: Tag dig god til til at udvikle din karakter

Hvis du har indsamlet store mængder blod, så glem ikke at udvikle din karakter. Nogle ekstra point brugt på Vitality eller Attack, kan gøre hele forskellen i ubalancerede kampe. Det er en uomtvistelig sandhed, der giver sig til kende, når du skal til at kæmpe mod en ny boss. Glem ikke at bruge Caryll Runes, der kan udvikle og skabe nye effekter på dit våben.

10: Køb Yharnam Hunter-sættet

Lad os være ærlige: Den originale rustning til din karakter stinker, men du kan købe et bedre sæt i Hunter's Dream. Sættet består af fire stykker, og kan købes for 2500 Blood Echoes, men kan også findes længere inde i spillet. Siden det ikke er så dyrt, er det en god måde at forøge dine chancer i starten af spillet.

11: Kig på andre spilleres advarsler

Ligesom i Souls-spillene kan spillere efterlade tips og advarsler på gulvet, hvilket fungerer som signalmarkører til andre spillere. Kig efter disse, men vær samtidig opmærksom på den score som hver og en af dem har. Nogle tips og advarsler kan nemlig lede dig ind i fælder og andre dårligdomme, så se lige efter om andre spillere fandt det givne tip hjælpsomt.

12: Få fat i ammunition hurtigt

Hvis du trykker pil op på piletasterne, kan du bytte fem livspoint for fem projektiler til din riffel. Det er en brugbar funktion hvis du er løbet tør for ammunition, men pas på med at bruge dette i desperate situationer, og specielt hvis du ikke har mange potions tilbage.

Selv hvis du benytter dig af disse tips, er det sandsynligt at du vil have det hårdt med Bloodborne i starten, men du kan du i det mindste bygge oven på et solidt fundament af viden. Vi ønsker dig held og lykke.

HQ

Relaterede tekster

Bloodborne: The Old HuntersScore

Bloodborne: The Old Hunters

ANMELDELSE. Skrevet af Philip Lauritz Poulsen

Vi er vendt tilbage til Yharnam for at se om det seneste kapitel i Bloodborne-historien kan måle sig med de mareridt vi mødte på vores første tur til den dystre by.Indlæser mere indhold