Dansk
Gamereactor
artikler

Alt om E3 - Microsoft

Første indslag på årets er Microsoft, der vil præsentere alt de har på vej den 4. juni klokken 19. Men så længe vil vi ikke vente, og vil derfor over de tre næste dage fortælle hvad vi tror, de respektive konsolfabrikanter vil vise frem.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Om mindre end to uger er det sjove for det meste overstået. Da er alle E3-pressekonferencerne af rang overstået, og antallet af nyheder fra verdens vigtigste spilmesse falder dramatisk, når dørene først er slået op. Da er det i stedet indtrykkene, det handler om, hvad folk på stedet synes, mens spilskribenter styrter rundt på gulvet for at suge alle muligheder og stemninger til sig.

Men jeg vil spole lidt tilbage, til mandagen den 4. juni, for i rækkefølge at spekulere, fundere og analysere hvad vi kan forvente at se på konsolfabrikanternes pressekonferencer. Først på programmet er Microsoft, der fyrer deres show af klokken 19, og som i år vil streame eventet via Xbox 360 til alle, der vil se det. Det bliver fulgt op af Sony, som kører på tidligt om morgenen klokken 03 den 5. juni, og til sidst Nintendo, der afholder deres den samme dag klokken 18.

Alt om E3 - Microsoft

Artiklerne om Sonys og Nintendos planer kommer i løbet af de næste par dage, men lige nu er det Microsoft, jeg koncentrerer mig om. Selskabets seneste pressekonferencer har hovedsageligt handlet om Kinect og nye tjenester på Xbox 360. Og jeg tror at vi kan regne med mere af den slags i 2012, ikke mindst fordi Microsoft allerede har meldt ud, at man ikke vil fokusere på spil.

Dette er en annonce:

Hvorfor man gør sådan er ikke svært at forstå. Det publikum, der vil have Halo, elsker Call of Duty eller kan lide at tage på eventyr i Fable har sandsynligvis allerede købt en Xbox 360, og der er bestemt ikke mangel på nye spil til den. Det handler om at lokke nye købere til, dem der købte en Wii til deres børn fordi de mente spillene på Xbox 360 var for voldelige, og dem der bare vil kunne se film og tv på en bekvem ny måde. Det vil sige omtrent det samme publikum, Apple jager med deres Apple TV.

Alt om E3 - Microsoft

Microsoft vil dominere dagligstuen, og derfor har de brug for noget til alle. Og derfor er det dette, Microsoft satser på. Man skal også tage højde for, at Microsoft forventes at vise Xbox 720 (eller hvad den nu hedder) næste år, og i næste generation vil apps og flere tjenester end nogensinde være et absolut must. Det Microsoft gør nu, er altså at gøde jorden til det, der kommer i fremtiden. Så går det ikke at fokusere benhårdt på spil, og indirekte give et indtryk af at Xbox 720 kun er noget for hardcore-spillere.

Når det så er sagt, betyder det ikke at vi ikke ser nogen spil under Microsofts pressekonference. Blandt andet lader det til at blive den helt store fremvisning for Halo 4. Regn med en ny og afsindig flot trailer, reel og håndgribelig info, og sandsynligvis også nogen, der spiller spillet på scenen. Microsoft har som bekendt valgt, til forskel fra Sony, at satse på nogle få serier og i stedet bygge dem ordentligt op med markedsføring og produktionsværdier.

Dette er en annonce:
Alt om E3 - Microsoft

Halo 4 er altså Microsofts trumfkort nummer ét, og i år regner man altså med at det skal klare sig i konkurrencen med den største serie af dem alle, Call of Duty. Derudover vil man sikkert også vise Forza Horizon, der blev omtalt på GDC-messen i foråret. Man er gået stille ved dørene omkring det spil, men det udvikles af et rigtigt dreamteam bestående af Codemasters-folk og Project Gotham Racing-udviklere. Kort sagt dem, der har lavet de flotteste bilspil til konsollen, og jeg tror at det vil blive lidt af en arvtager til netop Project Gotham Racing-serien.

Udover det vil Fable: The Journey helt sikkert også blive vist, men derfra er der ikke flere kendte Microsoft-titler. Og spørgsmålet er, om de egentlig har brug for flere, da alle disse har millionpotentiale.

Alt om E3 - Microsoft
Under vores nyheder kan du finde flere billeder fra spillet allerede nu.

Vi får dog nok en ny annoncering, sandsynligvis med Kinect-forbindelse. Det føles som om Microsoft i hvert fald til dels har opgivet at lave hardcore-spil til kameraet, men det skal klemmes ind på en eller anden måde, om ikke andet så som stemmestyring eller lignende. Men fokus lader til frem for alt at være på apps og funktioner. Herhjemme ser vi ikke meget til disse, da vi savner størstedelen af de tjenester, som findes i større lande, og da E3 primært er en amerikansk messe, vil der nok blive brugt en del tid på at fortælle hvordan man har tilknyttet sig nye kanaler, nye sport-franchises og nye berømte webtjenester.

Disse ting er som regel ret uinteressante for os, men pressekonferencen er som sagt primært rettet mod amerikanere. Og selvom jeg synes at E3 mest bør handle om spil, tror jeg at dette er hvad Microsoft vil bruge mest tid på under deres pressekonference. Adskillger undersøgelser og analytikere har erklæret, at Microsoft har vundet kampen om de amerikanske dagligstuer over PS3 og Apple TV, og det er ikke en position, man vil miste.

Alt om E3 - Microsoft

Der er dog også en chance for at få nogle helt nye storspil at se på Microsofts pressekonference. Nemlig tredjepartstitler. Microsoft plejer som bekendt at have en forkærlighed for forskellige aftaler, og jeg tror at der kan blive tale om to-tre rigtige overraskelser. Dels fordi Grand Theft Auto V eventuelt skal vises på en konsolfabrikants pressekonference, og den absolut mest sandsynlige er Microsoft. Det var til Xbox 360, at fireren solgte absolut bedst, og Microsoft svømmer i penge og har mindre egenudvikling.

Formodentlig har man indgået en aftale om eksklusivt eller tidseksklusivt DLC, og at vise gameplay til verden for første gang på sin pressekonference, hvilket for mange vil give Grand Theft Auto V en Xbox 360-tilknytning. Et andet spil, jeg tror vi kan komme til at se på Microsofts pressekonference, er Splinter Cell: Retribution (ofte kaldet Splinter Cell 6). Det bliver næppe en eksklusivtitel som Splinter Cell: Conviction, men dette er en serie, der mere end nogen anden har det meste af sin fanbase på netop Xbox 360. Regn med flere eksklusive aftaler omkring dette.

Vi får nok også Call of Duty: Black Ops 2 at se. Jeg skriver "nok", for selvom vi har set Call of Duty hvert år hos Microsoft de seneste par år, og trods at Call of Duty er vældigt indarbejdet som en Xbox-serie med en helt proportionelt stor mængde Xbox-spillere, så tror jeg det kan blive anderledes i år.

Det skyldes at Halo 4 udkommer næsten samtidigt, og Microsoft har en interesse i, at folk ikke venter på Call of Duty. Og af samme grund er det måske slut med de eksklusive aftaler omkring tidligere DLC. Derfor er Call of Duty ikke nogen selvfølge på Microsofts pressekonference, men på den anden side kunne det være med, alene fordi man for alt i verden ikke vil lade Sony få fingrene i denne guldgrube.

Alt om E3 - Microsoft

Og med det afrunder jeg mit kig på Microsofts E3-pressekonference, en affære der nok ikke vil stå i spillenes tegn, men i tjenesternes. Måske har du bemærket, at jeg ikke har skrevet noget om Xbox 720, og det er helt med vilje. Microsoft har sagt, at man ikke viser den, og det må man tage for gode varer. De har aktionærer at tage hensyn til, og at begynde på vanvidsstunts som at lyve for dem er formodentlig direkte kriminelt. Spillene kommer først på en tredjeplads for Microsoft, der tjener størstedelen af deres penge på Windows og dernæst Office. Det begynder man ikke at risikere for at overraske på E3.

Derimod tror jeg, at der kan blive tale om et prisfald, samt at Kinect fremover bliver bundlet med alle enheder. Tiden er inde, Kinect er nærmest standardudstyr til Xbox 360, og noget der også vil følge med i fremtiden. Derfor er det bare om at vænne folk til, at kameraet skal høre med, når man køber en Xbox.

Alt om E3 - Microsoft
Alt om E3 - Microsoft


Indlæser mere indhold