Dansk
Gamereactor
artikler

Anbefalinger af mobilspil - Del 1

Mobilspil er kommet langt siden Snake på Nokia 3310, og de bedste af slagsen fortjener langt fra at blive gemt væk i lommen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Mobilspil er ikke det, der fylder mest på Gamereactor og mange andre spilsider for den sags skyld. Og det giver også god mening. Mængden af skrald på App Store og Google Play er næsten ikke til at scrolle igennem, og de respektive butikssider er domineret af casual-spil med udspekulerede mikrotransaktioner og free-to-play Gacha-spil, der er mere ude på at stjæle din tid og hårdt optjente penge, end rent faktisk at byde på unikke oplevelser.

Alligevel har jeg fået nogle rigtigt fede spiloplevelser, efter jeg for et par år siden gav efter og hentede et par spil på Google Play i en periode af min tilværelse, hvor både gamer-pc'er og konsoller var langt væk. At jeg med det samme blev grebet, skyldes nok min kærlighed til håndholdte spil, der gør tilbage til den originale Gameboy. For når det kommer til stykket, er det jo en endda meget kraftig håndholdt, som de fleste render rundt med i lommen. Minus knapperne selvfølgelig!

Og ja, hvor det at spille Grand Theft Auto: San Andreas eller Star Wars: Knights of the Old Republic på en touchskærm tangerer helligbrøde, så åbner de utraditionelle kontrolmetoder og mobilens flygtige natur også op for unikke spil, der vanskeligt ville trives på andre platforme.

Mobilspil såsom Monument Valley og Reigns formår at udnytte mobilens pick-and-play natur, de virkelige flotte skærme,og den unikke kontrolmetode til at skabe oplevelser, du ikke kan finde på andre platforme, og de udgør endda kun toppen af isbjerget. Her følger tre anbefalinger er spil, som er billige at downloade, og kan give masser af hurtig underholdning på farten.

Dette er en annonce:
Anbefalinger af mobilspil - Del 1

Lara Croft: GO
Alle spillene i Square Enix: Montreals GO-serie er sådan set værd at prøve, men min favorit er Lara Croft: GO. Konceptet er simpelt. Som den atletiske udforsker med tvivlsomme arkæologiske kredentialer skal du komme helskindet igennem korte levels, hvor der skal navigeres fælder, undgås aggressivt dyreliv og løses gåder.

Det hele er turbaseret, og hver gang, du har flyttet dig et felt, rykker eventuelle fjender sig også, så det handler om at lære deres mønstre at kende. Et enkelt forkert træk betyder ofte, at du må starte forfra, men niveauerne er heldigvis så korte, at det ikke gør det store, og er de længere, er der placeret belejlige checkpoints undervejs.

Grafikken er simpel og farverig med skarpe kanter, hvilket giver minder om de originale Tomb Raider-spil fra 90'erne, og de forskellige miljøer er meget varierede med hver sin unikke stil. Sværhedsgraden er i den højere ende, men kurven er god, så du langsomt introduceres til spillets mekanikker, der udvikler sig løbende med flere elementer.

Dette er en annonce:

Lara Croft: GO koster 55 kroner til Android og 9,99€ til PC gennem Steam. Det er dog ofte på tilbud med op til 90% rabat.

Anbefalinger af mobilspil - Del 1Anbefalinger af mobilspil - Del 1

Prune
Prune er et spil, der handler om at beskære træer. Det lyder ikke som det mest sindsoprivende koncept, men faktisk formår spillets designet, Joel McDonald, der tidligere arbejdede på flere AAA-spil, at få det simple koncept til at vokse sig til et smukt og forgrenet puzzle-spil.

Man planter et træ ved at swippe opad med fingeren, og herefter vokser det op mod en rød plet, der repræsenterer solen. Træet starter i skyggen, men vokser det sig frem i solen, begynder grenene at skyde blomster, og du klarer niveauet.

For at træet skal nå så langt, er det nødvendigt at beskære det, så du ikke ender med en forskudt busk med grene, der stikker i alle retninger. Du beskærer træet med et simpelt swipe med fingeren, og du kan styre, hvilken retning træet gror i ved at være strategisk i dine beskæringer. De senere baner introducerer forskellige elementer, der øger kompleksiteten, såsom industri-save, felter, der får træet til at rådne, og meget andet, så du skal forsøge at styre træet uden om.

Det visuelt imponerende spil giver minder om Limbo og thatgamecompanys Playstation-hit Flower, og selvom der ikke er en decideret historie, så kan man godt ligge noget mening i de dystre miljøer, der dukker op senere i spillet.

Prune koster 34 kroner til Android og iOS. Det kan ikke fås til andre platforme. Der kan godt være lidt tid mellem udsalgene, men tålmodighed plejer at lønne sig.

Anbefalinger af mobilspil - Del 1Anbefalinger af mobilspil - Del 1Anbefalinger af mobilspil - Del 1

Umiro
Her er tale om et endnu et spil, der udnytter touchskærmen på kreativ vis. Du styrer Huey og Satura, der er fanget i en drømmelignende verden. For at slippe ud skal du guide dem gennem farefyldte baner hen til nogle magiske krystaller.

Du tegner deres bane med en finger, og sætter dem ellers i løb med tryk på en knap. Det handler om at have styr på timingen, for der er forhindringer, der skal undgås, og når du først har trykket på knappen, er deres skæbne ikke længere i dine hænder. Senere skal du også time deres løb, så de aktiverer knapper i den rigtige rækkefølge.

Når det endelig lykkes at få tegnet den rigtige bane, ser det spektakulært ud, når de to karakterer styrer uden om forhindringer på velkoreograferet vis, omend det aldrig bliver helt elegant, der typisk skal løbes en del i cirkler for at få puslespillet at gå op.

I hvert niveau er der en gul krystal, som man kan samle op for lidt ekstra udfordring. Vil du have en ordentlig afslutning på historien, er det nødvendigt at samle alle de gule krystaller, og det siger lidt om spillets kvalitet, at jeg rent faktisk spillede mange baner igennem igen, for at samle dem alle - noget jeg kun yderst sjældent gør.

Visuelt minder spillet om Monument Valley med lyse, fortryllende niveauer, dog uden de optiske illusioner, der kendetegner ustwos mesterlige spil.

Umiro koster blot 24 kroner til mobil eller 2,99€ på Steam.

Anbefalinger af mobilspil - Del 1Anbefalinger af mobilspil - Del 1Anbefalinger af mobilspil - Del 1


Indlæser mere indhold