Gamereactor / Svenska / Norsk / Suomi / English / Deutsch / Italiano / Español / Português / Français / Nederlands / 中國
Gamereactor
Log ind medlem


Glemt kodeordet?
Jeg er ikke medlem, men det vil jeg gerne være

Eller log ind med en Facebook-konto
ARTIKEL - SPONSORERET INDHOLD

Du behøver ikke at nøjes med Ultra!

MSI hjælper dig med at finde ud af hvad den bedste løsning er for din gaming-computer!


Mange gamere grubler konstant over om hvorvidt de bør opgradere deres computere. "Jeg byggede jo dette bæst af en maskine for bare fem år siden, og dengang var den det bedste af det bedste!" kunne man forestille af sig af denne passionerede gruppe af spillere tænker tit. Hovedgrunden til at disse dog tit ender med at opgradere hist og her og i et hyppigt tempo er at teknologien konstant udvikler sig og i et lynhurtigt tempo, og nye, moderne spiludgivelser ønsker tit at gøre brug af så mange hestekræfter som muligt.

Det skal dog ikke lyde som om at din fem år gamle maskine ikke kan køre de nyeste spil, men det kan dog være at den kæmper lidt med at levere en stabil, blød oplevelse i processen.

1440p vs. 4K
En af de første ting du skal have af vejen er at gamere har en tendens til at migrere til højere opløsninger. Væk er dagene hvor du bare skal nøjes med 1080p. I disse dage er der to centrale mål: Ønsker du en hurtig, silkeblød og dynamisk spiloplevelse i en konkurrencepræget genre som Overwatch eller Counter-Strike: Global Offensive, så bør du gå efter en opløsning på 1440p med en høj billedehastighed og Refresh Rate for den mest responsive oplevelse muligt.

Grunden til dette er at 1440p giver dig en pæn opløsning der lader dig spille med en Refresh Rate på mellem 120-240Hz, alt imens det forbliver en prioritet at få fat i en høj billedehastighed der kan matche. Hvorfor dette vigtigt? Det er ganske simpelt - en blød oplevelse. Kort sagt, så jo højere din Refresh Rate og din billedehastighed er tilsammen så vil spillet føles blødere og mere responsivt, som kan eksempelvis kan have en stor indflydelse på den måde du sigter på, der delvist påvirkes af "frame latency", altså hastigheden på billedernes fremvisning på skærmen.
Hvis din skærm har en Refresh Rate på 60Hz, så opdaterer din skærm billede 60 gange i sekunder. Det lyder måske ganske hurtigt i forvejen, men du vil hurtigt lægge mærke til at en skærm på 120Hz gør at spillet bare føles bedre at se på og spille. Bare spørg enhver gamer som har en høj Refresh Rate. Udover skærmens Refresh Rate bliver billederne på skærmen også skabt dit grafikkort, og disse to processer kan ikke altid finde ud af ramme den præcis samme timing. Ved lavere billedehastigheder kan denne problematik skabe den førnævnte "frame latency", fordi din skærm opdaterer billedet til et motiv der i virkeligheden allerede er passeret af grafikkortet. Dette gør at spillet kan føles kantet og rigidt. Selv når dit grafikkort pumper en højere billedehastighed ud end din skærms Refresh Rate, så kan den manglende den manglende synkronisering desuden skabe "screen tearing". Det sker når skærmen begynder at indlæse det næste billede i rækken før den er færdig med at indlæse det nuværende billede. Bruger man en en skærm med en høj Refresh Rate kan man gøre dette fænomen mindre synligt, men det forsvinder ikke helt.

Teknologier som NVIDIA's G-Sync og AMD's FreeSync gør meget for at komme dette til livs ved at gøre selv afbildningen af billedet mere synkroniseret imellem skærmen og grafikkortet, som fungerer godt i mange tilfælde, men ikke i alle.

Så essensen af det er, at det at have en skærm med en høj Refresh Rate betyder at du kommer hurtigere videre i billederækken. Dette, kombineret med en højere billedehastighed, betyder at antallet af "friskere" billeder op skærmen forøges.

Så, hvor efterlader dette 4K Gaming?

Ja, at spille med højere opløsninger, med alt set til den maksimale indstilling, er nærmest udelukkende reserveret til de store grafiske mesterværker, hvor konkurrencedygtighed og billedehastighed ikke rigtig er en bekymring. Tænk på spil som The Witcher 3: Wild Hunt, Assassin's Creed Origins og Fallout 4, og titler af den kaliber. Disse spil er grafisk storslåede og kan bedst opleves med alt skruet op til maks. Jo højere opløsningen er, desto skarpere bliver spillets visuelle kvalitet. Selvfølgelig vil du gerne have en så høj billedehastighed at spillet afvikles ordentligt, som betyder minimum 60fps. At have en skærm med G-Sync eller FreeSync vil også hjælpe spillet her.

De fleste gamere vil gerne opleve flere forskellige typer af spil, som kan skifte imellem den responsive kvalitet ved 1440p og smukke landskaber i 4K, men denne alsidighed kan være svær at opnå. Men enhver gamer har dog en hvis præference når det gælder enten konkurrenceorienteret spil eller noget mere afslappet. Netop denne præference kan hjælpe dig me at træffe valget af opsætning der er skræddersyet til én af de to. I begge tilfælde bør du bare sikre dig at du har en skærm der passer til dine behov. Ja, vi ved godt at der findes skærme derude der tilbyder 144Hz med 4K. Men det er næste umuligt at få nok grafiske hestekræfter til at generere op til 144fps i 4K, så for nu anbefaler vi det ikke.

Du skal ikke nøjes med Ultra
Som du kan se er det ikke bare så simpelt lige at flippe spillet over på Ultra-indstillinger, da dette ikke nødvendigvis skaber den bedste spiloplevelse. Vi er selv virkelig passionerede gamere her hos MSI, og vi ved præcis hvad der kræves for at skabe den aller bedste spiloplevelse.

Om så du er konkurrenceorienteret gamer der leder efter lidt kant over konkurrenterne, og en bedre chance for at tage vinderpointet i en vigtig kamp, eller om du bare oplever spillene for den visuelle pomp og pragt, så har vi din ryg.

MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G er det ultimative våben hvis du skal opgradere din opsætning. Ikke bare har vi den bedste og mest lydløse køling på markedet takket være vores prisvindende Twin Frozr VI, vi sørger også for at den passer til din maskine ved at have en af de mindste flagskibsmodeller af 1080 TI'eren på markedet. Den eksklusive MSI Gaming App-software giver dig let adgang til ekstra præstationsprofiler og andre funktioner som LED-kontrol og mere systeminformation. For mere avanceret styring over dit eget grafikkort giver MSI Afterburner mange muligheder for at finjustere indstillingerne. Gå ikke glip af et gratis spil, og led efter de forskellige pakkeløsninger med de største spil på udvalgte modeller.

For at sikre at du får den maksimale glæde af dit grafikkort, så har vores vifter dobbelt sikring, som på sikker vis vil holde indtil det endnu er tid til at opgradere din maskine.

Den teknologiske udviklingsproces vil aldrig stoppe, og det vil vi heller ikke. Du kan finde MSI GeForce GTX 1080 TI Gaming X11G lige her.