Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Pokémon Go

Bekendelser fra en Pokémon Go-afhængig

Claus har fået sig en slem last og falder på knæ for gamerguderne for at opnå syndsforladelse.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Jeg vil gerne bekende mine synder. Jeg er håbløst og uigenkaldeligt afhængig af Pokémon Go. Jeg har forsøgt at fornægte det, men nu kan jeg ikke holde det inde længere. Som såkaldt hardcore gamer, må jeg søge tilgivelse hos gamerguderne, der kigger isometrisk ned på os, som var vi alle fanget i et guddommeligt rollespil.

Pokémon Go udkom tilbage i 2016. Ligesom Fall Guys eller PUBG, så sværmede millioner om spillet i nogle måneder. Spillet løb dog hurtigt tør for nye Pokémons at fange, og der var faktisk ikke meget mere at lave, så massen mistede interessen og fandt deres næste popkulturelle fiks andetsteds. Der var dog en lille gruppe, som blev ved med at gå sine ture, så man kunne klække æg og derved udvikle de mere sjældne Pokémons Jeg var en af disse mennesker, og her fire år efter har spillet stadig sine blodige klør dybt i mit kød. Jeg hører tit: "Spiller folk stadig Pokémon Go?" Og ja, det gør vi. For spillet er så meget mere end det var for fire år siden, og specielt her - mens Covid har irriteret og ødelagt danskernes sociale planer - så er mængden af spillere vokset støt. Derfor vil jeg gerne lave et lille skriv om spillet, mange tror er dødt, men som hver dag holder millioner af trænere beskæftiget med at fange og udvikle Pokémons i stor stil.

Pokémon Go

Ifølge statistikkerne i Pokémon Go, har jeg gået halvanden gang rundt om jorden, og jeg har forbrændt titusinder af kalorier i jagten på den der Pokémon, som ganske vist er utroligt sjælden, men altså lige nu befinder sig i den lokale park. Pokémon Go er stadig relevant, fordi udvikleren Niantic har udvidet spillet med masser af nyt indhold. For det første er der nu i spillet mellem 500 til 600 Pokémons, fra fem generationer af de populære Nintendo-spil. Så der er massere af friske monstre at jagte for nye eller tilbagevendende trænere. Og man må tage hatten af for den fantasi Gamefreak har lagt i de mange nye variationer af de farvestrålende monstre. Derudover er der kommet Raids, hvor forskellige Pokémons har indtaget gyms, som de hedder, rundt om i landet. Her er det muligt at slå sig sammen med op til tyve andre trænere, og udfordre de sjældne legendariske Pokémons, som man kender fra forsiden af Nintendo-spillenes bokse. Disse kampe er ikke vildt udfordrende, men man kan udvikle strategier, så man besejre de stærke monstre endnu hurtigere, hvilket belønnes med flere Poké Balls.

Dette er en annonce:

Grunden til, at jeg er blevet totalt og uigenkaldeligt afhængig, hedder dog Shiny-Pokémons. Dem kan man også finde i spillene til de forskellige håndholdte Nintendo-konsoller. I disse spil er oddsene flere tusinde til en for at fange disse fejlfarvede Pokémons, men i Pokémon Go er oddsene meget bedre, med ca. 450 til 1. Jeg har næsten halvanden hundrede af disse anderledes farvede monstre, og jagten efter dem har totalt overtaget mit liv. Det første jeg gør, når jeg vågner, er at tjekke om den første Pokémon er Shiny, og jeg har endda fået installeret en telefonholder på min cykel, så jeg kan tjekke de monstre, som dukker op på vejen hjem. Det er måske ikke den bedste ide, så jeg kører meget forsigtig, da jeg ikke gider ende i en hæk eller på kølerhjelmen af en af Ford Focus. Jeg totalt fortabt, og jeg kan igennem forskellige sociale netværk og YouTube-kanaler se, at jeg langt fra er alene. Det rammer lige i hjernes endorfincentre, når man ser stjernerne og opdager, at den Pokémon ser anderledes ud end resten. Det er som spil-heroin, og et par shinier kan gøre mig i godt humør resten af dagen.

Pokémon Go

Pokémon Go har også, siden det blev udgivet til telefonerne, fået tilføjet blandt andet PVP-kampe med andre trænere, hvor man vælger tre af sine stærkeste monstre, og så kæmper man ellers mod hinanden. Her gælder det om at vide noget om de monstre, man selv har, og de monstre, som modstanderen smider ud. For som i hovedspillet til Nintendo-konsollerne, så har Pokémons, svagheder og styrker, som man skal passe på og udnytte. Det er ikke helt så avanceret som til konsol, men det er stadig sjovt i alt sin enkelthed. PVP-kampene har også en rangliste, som man kan klatre op af for derved at vinde belønninger og sjældne Pokémons. Jeg er ikke selv den største fan af denne del af spillet og deltager kun, når der er specielle begivenheder, men hos andre spillere, er det en populær spil-mode.

Der kommer nemlig specielle begivenheder næsten hver uge, og disse har små missioner forbundet med dem, så spillet aldrig bliver kedeligt. Ved de store årstider kommer der også små historiemissioner, hvor professor Willow gerne vil have man efterforsker Pokémon-relaterede historier, som i visse tilfælde fører til muligheden for at fange legendariske Pokémoner som Mew, Victini og Mewtwo. Disse er mere sjældne, men de plejer også at være mere indviklede at udføre.

Dette er en annonce:

For dem, der gerne vil tabe sig lidt, har Pokémon Go også noget til de gå-gale mennesker derude. Hvis man går over femogtyve eller halvtreds kilometer på en uge, bliver man belønnet med Poké Balls, diverse bær, som giver forskellige bonusser, og æg, der indeholder Pokémons. Covid har sat en stopper for dette, men Niantic reagerede hurtigt og udgav blandt andet, det der hed Remote Raid-pas, så man kan raide hjemmefra, bare andre inviterer. Dette har fuldstændigt ændret, hvor mange der deltager i de før så eksklusive raids. Mange at de tiltag, som Niantic har implementeret, vil blive justeret, når virussen forsvinder igen, men nogle af dem vil uden tvivl forblive i spillet, da de simpelthen har gjort spillet både sjovere og mere tilgængeligt.

Pokémon Go

Det største problem er nok noget, som mange spil render ind i. At det simpelthen bliver for svært for nye at begynde at spille. At det er for indviklet, og at der er alt for mange aspekter, man skal sætte sig ind i. Heldigvis er Pokémon Go stadig i sin kerne et spil om at "fange dem alle", og det er altid nemt at bare kyle en Poké Ball i hovedet på en provokerende Magikarp, og så kan man jo fordybe sig, hvis man bliver bidt af at fange den dumme fisk. Der er mange sociale grupper på nettet, hvor fans af Pokémon Go kan snakke om alle spillets aspekter og få hjælp til de mere avancerede dele af spillet.

Så til dem der spørger. Ja, Pokémon Go lever i bedste velgående og har det faktisk glimrende i disse Corona-tider. Så er man til Pokémons og jagten på de sjældne eller skinnende monstre, så er spillet ganske gratis og nemt at komme i gang med. Personligt tror jeg, at jeg vil være afhængig i lang tid fremover. Så Let's Go!!!

Relaterede tekster

6
Pokémon GoScore

Pokémon Go

ANMELDELSE. Skrevet af Terje Mardon Kello

Pokémon Go har taget verden med storm, og nu kan vi endelig bringe en dom over det ultrapopulære spil.Indlæser mere indhold