Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

De værste spil i 2020

Vi putter sikkerhedshandsker på og gennemgår nogle af årets værste spil og største skuffelser. Et enkelt tema går igen - rædderlige remakes.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der er nok stor enighed om, at 2020 næppe kommer til at gå over i historien som det bedste år nogensinde. Men i spilbranchen gik det nu meget tilforladeligt. Tvunget til at arbejde hjemmefra eller være i isolation valgte mange at sætte sig til rette foran skærmen, og året har faktisk slået alle rekorder, når det kommer til spilforbrug. Og mens en række titler blev skubbet til 2021, så lykkedes det alligevel på imponerende udviklerne rundt omkring at få pumpet en masse spil ud fra deres hjemmearbejdspladser. Ja, selv Microsoft og Sony kom i mål med deres konsollanceringer, om end vi nok havde håbet på, de havde fået lidt flere eksemplarer i handlen.

Der er dog altid malurt i bægeret, og 2020 bød også på en række dårlige spil, omend det faktisk tog os noget tid at samle kandidaterne sammen til denne liste, måske fordi vores selektive hjerner allernådigst havde forsøgt at glemme disse til tider rædderlige og i andre tilfælde blot skuffende oplevelser. Så her kommer i relativ tilfældig rækkefølge nogle af årets værste spil.

De værste spil i 2020

Marvel's Avengers

Dette er en annonce:

Højt at flyve, dybt at falde. Sådan må man sige om Marvel's Avengers, der langt fra er noget dårligt spil - ja, Magnus gav det et hæderligt 6-tal i sin anmeldelse - men som på ingen måde kunne leve til de høje forventninger, der følger med et ultra-populært univers, et gigantisk budget og to meget talentfulde udviklere i form af Crystal Dynamics og Eidos Montreal.

Live service spil har i forvejen et lidt blakket ry, da flere udviklere har forsøgt at kapitalisere på Destinys succes uden at komme i nærheden af Bungies niveau, og det hjælper bestemt ikke, når indsatsen er så middelmådig og fantasiforladt, som tilfældet er her. Ligesom tilfældet var med Anthem, så formår Marvel's Avengers ikke at holde interessen, efter at den udmærkede kampagne er spillet til ende. Frem for nye spændende eventyr kastes du i en sand langgaber af ensformige sideaktiviteter, og faldet i kvalitet er simpelthen for mærkbart. Det svarer lidt som at gå fra Iron Man til... Iron Man 2?

Det hjælper heller ikke at dine fremskridt er låst til hver enkelt karakter, så når du har forvandlet endeløse fjender til plukfisk med Iron Man, ja, så kan du få lov til at gøre præcist det samme med Hulk, Captain America, Black Widow os så fremdeles. Forhåbentligt puster de nye karakterer lidt ekstra liv ind i spillet, for ellers forudser vi, at det kommer til at lide en hurtig død. Nej, der er ikke tale om noget decideret dårligt spil, og derfor er placeringen på denne liste en smule ufortjent, men som årets måske største skuffelse, fortjener det alligevel en plads.

Og så er vi også mange, der er godt skuffede over, at Eidos Montreal måtte sætte Deus Ex-serien i bero for det her!

Dette er en annonce:
De værste spil i 2020

FIFA 21 (Switch)

FIFA til Switch er isoleret set et solidt spil. Godt nok får vi ikke alle de ekstra spildele som for eksempel Volta fra hovedspillet, men det er nu engang på banen kampene bliver afgjort, og her leverer FIFA 21 igen en solid gang bold. Problemet er bare, at hvad der imponerende anmeldere tilbage da FIFA 18 blev lanceret, er præcist det samme vi bliver serveret her tre år senere. Som i præcist det samme.

FIFA 21 er en såkaldt Legacy Edition, hvilket vil sige, at den eneste opdatering fra sidste års version, ja, faktisk fra det originale spil, er at de nyeste spillertrøjer og de seneste transfers er inkluderet. Det vil sige, at EA tager 50 dollars for, hvad der snart må være old boys fodbold.

"Fool me once, shame on you, fool me twice shame on me", går det klassiske ordsprog, men vi vil dog mene, at når man for fjerde gang i træk udgiver det samme spil, så kan man godt tillade sig at sige: "Shame on you, EA."

De værste spil i 2020

Warcraft III: Reforged

Blizzard Entertainment var engang alles kæledægge, men de tider virker til at være endegyldigt forbi. I stedet for at levere det Warcraft IV, vi har hungret efter i snart to årtier, valgte Blizzard at lave en remaster af det klassiske Warcraft III. Det er der som sådan ikke noget i vejen med, men hvad der skulle have været et storstilet remake med nyt indhold og frisk stemmeskuespil, endte i stedet med at blive en ødelagt konvertering med en række yderst tvivlsomme designbeslutninger.

Væk var al originalens charme, erstattet med livløse karaktermodeller, og det eneste reelle nye indhold var en række helt friske tekniske problemer af en slags, der aldrig plagede originalen.

Men den værste overraskelse gemte sig i spillets brugeraftale. Det originale Warcraft III var en kreativ guldmine, hvis mange mods og maps pustede liv i genrer som Tower Defense og MOBA-spil. Men nu blev ethvert brugerskabt indhold pludseligt Blizzards ejendom, og du kunne ikke engang længere spille det (originale) og bedre Warcraft III online. På alle måder en katastrofe.

De værste spil i 2020

Remothered: Broken Porcelain

Normalt overdriver udviklerne ofte lidt i deres titel eller søger at pakke sandheden ind. Tænk på FIFA: Legacy Edition eller Mafia II: Definitive Edition. Men den italienske udvikler Bambini, var anderledes ærlige, da de kaldte deres efterfølger til det udmærkede Remothered: Tormented Fathers for Broken Porcelain.

For ødelagt var desværre præcist, hvad spillet var. Med ringe AI og uinspireret præsentation, var det mest skræmmende element desværre mængden af tekniske fejl, der endda også formåede at ødelægge spillets få lyspunkter. Ærgerligt, da udvikleren ellers virkede til at have fat i den lange ende.

De værste spil i 2020

Cloudpunk

På papiret er Cloudpunk er interessant koncept. Du spiller som et pakkebud, der flyver rundt i din egen speeder i en Blade Runner-inspireret storby skabt i en detaljeret Minecraft-lignende stil. Desværre virkede det også til at udviklerne havde hovedet i skyerne. For godt nok er selve kulissen utroligt fascinerende, men mere er der altså ikke at komme efter.

Begrænsede interaktioner, enerverende gameplay, elendig pacing og en historie, der virker til at være skrevet af en opvakt syv-årig, der har lånt sin storebrors slidte udgave af Neuromancer, og slet ikke forstår kompleksiteten i Cyberpunk-genren. Det hjælper heller ikke, at konsol-udgaven er et teknisk mareridt, der suger den lille smule kvalitet spillet havde helt væk. En skam, for potentialet var bestemt til meget mere. Måske en efterfølger med mere fokus på gameplay og historie rent faktisk kan blive en succes?

De værste spil i 2020

Fast & Furious Crossroads

PS2-æra grafik er en klassisk kommentar i Youtube-feltet, når folk griber til de digitale høtyve, og selvom beskyldningerne ofte er overdrevne, så er det lige før, det ikke er helt ved siden af, når vi snakker Fast & Furious Crossroads. Nej, så lad os da være en lille smule saglige og kalde det 360-grafik, men kønt efter 2020 standarder er det bestemt ikke. Blege karaktermodeller, udetaljerede teksturer og en hel igennem mangel på visuel kvalitet, får det her til at ligne en slidt Ford Focus frem for en toptunet Ferrari.

Nå ja, og så er selve spillet også lidt af en katastrofe, hvis bedste kvalitet er, at det hele er overstået efter blot fire timer. Hvilket er overraskende, da udvikleren Sligthy Mad Studious ellers står bag de ganske udmærkede Project Cars spil.

De værste spil i 2020

The Elder Scrolls: Blades (Switch)

Med The Elder Scrolls: Blades har Bethesda suget al sjælen ud af deres højt elskede serie, som havde de anvendt Azura's Star. Efter en skuffende debut på mobile platforme sidste år, havde vi alligevel et håb om, at Switch-versionen ville indeholde bare en lille smule af den frihed og udforskning, der karakteriserer konsol og PC-spillene. Men nej. The Elder Scrolls: Blades er stadig en dungeon crawler, og endda en relativ middelmådig en af slagsen.

Hvad værre er, så er det mest effektive våben i The Elder Scrolls: Blades hverken dit sværd eller dine magiske egenskaber. Nej, det er slet og ret dine pengepung, som bør stå på vid gab, hvis du ikke konstant vil støde på roadblocks, paywalls og obligatoriske venteperioder. Havde Bethesda været ærlige og kaldt spillet for The Elder Scrolls: Wallet, kan det være, det ikke var havnet på denne liste.

De værste spil i 2020

XIII - Remake

Tallet 13 er ikke ligefrem kendt for at bringe held, så måske skulle udvikleren fra PlayMagic bare havde holdt sig væk fra Ubisofts kultklassiker fra 2003. I hvert fald gik stort set alt galt med denne remake, så hvor skal man overhovedet starte?

Først og fremmest er originalens cel-shaded grafik afløst af en kedelig animeret stil, der sådan set er kompetent nok, men samtidigt er utroligt generisk og ikke indeholder et gram af originalens charme. Farverne er udvaskede, miljøerne livløse, og de før så prominente tegnefilms-inspirerede tekster, der poppede op på skærmen, når du skød dine fjender, er utydelige og nærmest skræmmende underspillede.

Som om det ikke var nok er spillet fyldt med tekniske fejl og bugs. Fjenderne løber hovedløst rundt, skud forsvinder magisk i luften, og animationerne skal man næsten se selv for at opleve, hvor hæslige de er.

Det siger alt, at den 17-år gamle original faktisk solgte bedre end denne remake i ugen efter lanceringen. Originalen var aldrig noget 13-tal, men frem for at løfte karakteren dumper denne version med et brag.

De værste spil i 2020

Er der nogle titler, vi har været for hårde ved? Fortæl os gerne, hvorfor vi tager fejl i kommentarfeltet, eller fortæl, hvad dit personlig lavpunkt for 2020 var?Indlæser mere indhold