Dansk
Gamereactor
artikler
Epos H6 Open Acoustic

Christian anmelder Epos H6 Open Acoustic og GSX1000 2nd Edition

Christian har brugt masser af tid på at gå i dybden med Epos' to centrale lydprodukter. Kan han anbefale dem?

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt

Nu er jeg ikke tester. Jeg er faktisk uddannet i alt muligt andet end teknisk, men jeg har kigget meget på de forskellige anmeldelser på nettet og i diverse blade. Det er ret normalt der står 3-4 sider omkring noget ultra teknisk og samtidig bliver der fyldt alt muligt ind med smarte floskler og fancy termer der skal få os til at føle at anmelderen er den nye Einstein kombineret med Eminem (eller Machine Gun Kelly, alt efter hvem man holder med). Dem har Gamereactor også allerede lavet nogen af (Link:

HQ

Det her er så ikke en af de anmeldelser. Det her er ZtryDars en-skovl-er-en-skovl-anmeldelse, hvor jeg siger hvad jeg tænker om tingene og så har jeg hevet nogle folk ind, der ved en hel masse, og som jeg så får udtalelser fra. Thats it. Det er måden.

Epos H6 Open Acoustic
Dimserne: H6 Pro Open Acoustic og et GSX1000 2nd Edition

Jeg har været så heldig at få fat i to dimser, som jeg har tænkt mig at lege med. Et headset, H6 pro open acoustic og et GSX 1000 2nd edition lydkort.Og dem har jeg leget med. Og jeg har fået 2 hjælpere til at afprøve dem og få nogle udtalelser, BadSS og min trænede abe, Bubbles. BadSS er en rutineret gamer og Bubbles er en lyd-connaisseur, audiofil og en talent/fuld guitarist.

Epos H6 Open Acoustic
H6 Pro Open Acoustic: Elsker: Design, følelse af materiale, pasform efter tilvænning, mikrofonen er detachable med magnet, lyd Hader: Ledningsstikket er lavet sådan at den knækker let hvis man er lidt voldelig, og det er helt specielt og kan ikke bare udskiftes med et andet tilfældigt)
Dette er en annonce:

Når man nu har sat billedet sådan, så kan vi begynde at præsentere. Så her kommer den første del, H6 Pro Open Acoustic.

Jeg har aldrig haft et open acoustic headset før. Og når jeg tager det frem, så virker det nøjagtigt som alle andre. Der er en ledning. Der er ørebøffer. Der er sådan en dims der holder ørebøfferne sammen. Da det er et gaming headset, så er der også en enorm m*****er af en mikrofon på, som skal hænge udenfor munden og få mig til at se ud til jeg kan finde ud af hvilket spil jeg nu end spiller og er gruppens svar på en flyleder... hvilket jeg naturligvis ikke er.

Jeg har prøvet en del forskellige headsets, trods alt, og EPOS H6pro Open acoustic er ligesom de fleste andre i den serie ret unikke. Deres pasform føles anderledes og de er i min optik mere behagelige at have på i længere tid ad gangen. Jeg bruger mine gaming headsets til gaming (dah) men også til forskellige andre ting som musik, medier, underholdning online (Jaja...også DET), samt arbejde. Og her må jeg sige at H6 gør sig gældende i form af behageligen. Den komfort der er i dem skyldes for det første designet, men også den minimalistiske tilgang der normalt kun ses i kontor headsets. Ja, de er større end Jabra og Plantronic, men forskellen er ikke stor, og når man så tænker på lydkvaliteten oveni er så meget bedre end et kommunikationsheadset er det yderst forståeligt.Til gengæld er det væsentlig mindre og mere behageligt end Logitech, razer og Steelseries, der for mig virker kluntede og klodsede. Men det kræver man vænner sig til det. Det tog minimum et par timer inden jeg følte det ikke var en smule mærkværdigt at have på.

En anden ting der sikkert distraherede mange var ledningen og at det her faktisk er et analogt headset. Lad os tage den diskussion: Analog mod headsets med indbyggede lydkort. Min mening: Aner det ikke. Jeg tager headsettet på, sætter det til og så skal der helst komme lyd ud. Jaja, jeg ved godt alle mulige audiofile personer har en masse meninger om det, men, for at være ærlig, så som omtrentlig gennemsnitlig forbruger, så skal jeg kunne sætte det til, og det skal lave lyde. Thats it. Og den der ledning, selvom den virker solid og holdbar og kan tages ud i begge ender: Selvom den virker mere solid end andre ledninger og med stof omkring, så er det jo ikke trådløst, og med mit gennemsnitlige ordensniveau så tror jeg også let jeg kunne miste det når nu det er udskifteligt... Men ledningen er ikke i vejen. Uanset hvad folk siger: Hvis du får en dongle, hvis du sætter det ordentligt op... HVIS DU FORBEREDER dig og ikke beslutter dig for at lave et mindre aerobics program mens du spiller... Så er den altså ikke i vejen.

Dette er en annonce:

Så nu sidder jeg med headset på, og leger med mit nye headset. Det føles godt og solidt. Jeg har tidligere klaget over plastik følelsen når jeg tager andre headsets på. Den har jeg på ingen måde her. Det er en af de mange ting jeg elsker ved EPOS serien af de nye H3, H6 osv. Det føles robust. Og det er behageligt at røre ved. Men hvordan så med lyden?

Det her er et gaming headset. Bubbles, min audiofile lyd-abe er meget definitv omkring det her: Dette headset er på ingen måde lavet til musik eller den slags. Mikrofonen er ikke god til det, og lyden kan på ingen måde klare sig i forhold til studie og professionelt lydudstyr. Hvor jeg så må bryde ind og side: Nej, det er heller ikke meningen og det koster så ca ikke engang en tredjedel af de headsets han sammenligner det med. Men der er en vigtig note her: Man kan få langt billigere headsets til lydbehandling, der er mere egnede til det. Jovist, EPOS klarer sig glimrende i forhold til multimediedelen, og man kan sagtens sidde og se film og youtube og alt muligt, men hvis du vil have en mini biograf eller en operasal i ørene, nej, det er ikke DET her headset.

Men til at skyde hoveder med, ind kom gameren fra sidelinjen: BadSS oplevede at mikrofon lyden var helt eminent, og der var ingen problemerne med sound cues. Det gik igennem, klart og crispy som det skulle, og det blev hurtigt det headset der hang på ørerne fremfor hans tidligere. Som den onde tester jeg er, så tog jeg det selvfølgelig væk fra ham, og ville selv lege med det. Et andet FPS spil, den gode gamle kending CSGO blev kaldt frem og igen måtte jeg jo erkende at det her var virkelig kræs for ørerne. Ja jeg ved godt jeg lyder som Kim Schumacher (Hvem siger alle der er født efter 1980) men det var ren kodyl fed lyd. Jeg kunne ligefrem skelne alle de forskellige lyde ... desværre er jeg stadig elendig til at ramme noget, og der måtte selv et godt headset komme til kort.

Så, med andre år kan man helt klart godt bruge det her headset. Det er behageligt ud over det normale og det har en helt fantastisk lyd. Javist, det er kablet, men hvis du alligevel vil tilbringe et par timer foran en skærm så er det stadig ret ideelt da du alligevel ikke bevæger dig. Og det ser anderledes ud. Der er ikke alle de der mærkelig epilepsi fremkaldende blinkende dioder, men det er helt unikt. Der er nok en grund til de rent faktisk bruger den her slags headsets til nogen af de helt store turneringer (De lukkede, ikke de åbne.

BONUS INFO TIL FORÆLDRE: En ret så sjov lille ting ved de her open acoustic var lydniveauet UDENFOR headsettet. Da de ikke er lukkede og afsondrer en fra omverdenen, så blev vores test subjekt, gameren BadSS, skruet væsentligt ned. Ikke in-game, men rent faktisk i den virkelige verden. Når han blev skudt, eller når han sad og højllydt kommunikerede med sine virtuelle venner foregik det faktisk på et lydniveau under en Boeing 747 under takeoff. Såfremt I har problemer med jeres poder og deres lydniveau kan et open acoustic headset helt klart anbefales, da det faktisk gør en enorm forskel.

Epos H6 Open Acoustic
GSX1000 2nd Edition. Dyr kvadratisk Ritter Sport.

Og så går turen videre til det eksterne lydkort, GSX1000 2nd Edition

Okay, skal jeg være helt ærligt, så lever jeg stadig tilbage i 90'erne hvor Soundblaster 64 AWE var the shit. Hvis man ville noget som helst med lyd i en pc så skulle man have sådan et. Det var helt fantastisk og den lyd som man kunne få ud af sine små højtalere der var tilsluttet via minijacks var noget nær det mest utrolige. I dag føler jeg mig som en dinosaur, når jeg så sidder og lytter i f.eks. H3pro hybrid trådløs også fra EPOS, hvor alting er sat ind i alle mulige miniature dimser, der kan tusinde gange mere end mit antikvariske lydkort. Så hvad gør er det helt nøjagtigt der gør, man har brug for sådan et?

For det første må man sige at lyden i de her kablede headsets er væsentligt renere. Jeg ved ikke om jeg bilder mig det ind, men det føles mere rent og naturligt. Som jeg fik at vide af den nok mest lydvidende mand jeg har mødt ude fra EPOS under et af de foregående interviews, så er det fordi digital lyd er kunstigt skabt. Uanset hvordan man vender og drejer det så er lyden vi hører igennem de forskellige headsets med USB lydkortene indbyggede lavet til netop det formål at være små og praktiske. Når man så vælger at gå på kompromis med det, ja men så får vi en hel anden lyd. Helt andre muligheder for at behandle lyden. Og der kommer så f.eks., H6pro ind, som vi bruger og det eksterne lydkort.

Når vi sætter et analogt headset til en computer, så går vi ind over computerens eget lydkort. I dag er de fleste byggede ind i motherboardet, hvilket ligesom med de lydkort der er indbyggede i headsets ikke store og besværgelige eller dedikerede. Og de gør det de skal. Men når man så vælger at sætte et eksternt lydkort i med dedikerede resourcer, fremfor det skal lave alle mulige ting så ender vi med noget helt andet.

Og det helt andet er GSX 1000.

Jeg havde aldrig den forrige version af det her lydkort i hænderne, men havde en god gammel kending Soundblaster G5 som gav en ganske fortrinlig lyd. Og det her er helt bestemt NeXT level. En lille sort boks, med touch knapper og nogle enkelte hjul man kan skrue på. Okay, jeg sælger det ikke særlig godt, men som god jyde står jeg altid og tænker når jeg ser sådan noget her: "Det her stykke plastik burde ikke være så meget værd". Men det er det så.

Man skal ikke skure hunden mod hårene, så jeg satte det til og gik i gang med at prøve alt muligt på min computer. Og man må sige der var et markant spark fra mit bundkorts lyd og selv fra det ellers ret så brugbare G5- Der var 200 forskellige settings og måder man kunne indstille det på, hvilket ikke var specielt noget der i min ADHD-mangel-på-fokus gav mig lyst til at sætte mig ned og checke, så jeg prøvede bare de standard indstillinger og der var helt klart en forskel. Det var faktisk ret så imponerende, hvor rent alting gik igennem og hvor tydeligt man kunne høre forskellen på kvaliteten af lyd, i forhold til de andre setups jeg kørte med. Indrømmet, et godt headset betyder selvfølgelig meget, men kombinationen af et godt headset plus den her lille dims er så markant at jeg vil sige folket derude skulle gøre sig selv en tjeneste og prøve det.

Med henblik på musik og musikbehandling må man igen sige det her er ikke et professionelt værktøj. Det giver en flot lyd, det er godt til computeren, men det er ikke et eksternt lydkort beregnet til dit hjemmestudie. Og det er egentlig helt fint. Det her er et flot designet lydkort beregnet til forbedring af den lyd der følger med i computeren, og fra den lyd og til det her, er der milevidt forskel. Bubbles, min lydabe, kommer med utallige forslag til eksterne lydkort, begyndende fra ikke mere end 500 kr, men de lydkort er lavet med et formål, og det er IKKE at game, eller sidde foran en computer. Det er at indspille musik og behandle lyd på den måde, og der er GSX 1000 ikke beregnet til at skabe musik ud fra indspilninger eller samles. Jeg har rodet med Ableton Live med det, og såfremt jeg ikke havde været vant til studie musik ville jeg helt klart falde i svime over GSX1000 men qua min erfaring kan jeg jo klart erkende der eksisterer landt bedre lydkort til det formål end dette. MEN. De lydkort kan på ingen måde måle sig med dette i forhold til gaming og dets lige. Så det er igen hvad formålet er. Og såfremt formålet er gaming og at have et fedt lydbillede på sin computer, så er der slet ingen tvivl om man skal have fat i det her lydkort, for selv om prisen ligger relativt højt, så er det virkelig en mærkbar forskel. Der er ingen tvivl om at det her lydkort vil tilføje en kvalitet til hele lydbilledet frem for de fleste andre lydkort.

Og her kommer spørgsmålet så: Er det her en pakke man kan anbefale?

Der er ingen tvivl om at lyden bliver så meget bedre af at have både et godt headset som H6pro og GTX1000 2nd edition. Forskellen er mærkbar selv for de mest tunghøre personer. Og nuancerne i f.eks. gaming er til at tage og føle på. Men en udskrivning på 3.000 kr for at få det bedre lyd; er det det værd?

Når vi tænker over hvor mange timer vi bruger fordybet i computere, så fortjener både dine ører og dine øregange noget godt. Hvis vi bare antager du bruger det her i gennemsnit 1 timer om dagen (latterligt lidt, man kan jo næsten ikke engang få tændt computeren på den tid) så er det 365 timer om året. Hvis vi dividerer det ud, så har vi 3.000 kr divideret med 365, hvilket er under 10 kr i timen for at du kan have noget behageligt på ørerne der ikke irriterer og samtidig giver dig en ren, klar lyd oplevelse, som ikke irriterer dig eller går dig på nerverne og stjæler din energi som du skulle bruge på at holde opmærksomheden på skærmen. Og, der kommer jævnligt tilbud fra EPOS, så priserne er ofte langt lavere end listenprisen.

Så for den stilede gamer, der gerne vil have en af de bedste oplevelser med lyd, så ville jeg helt klart anbefale det setup - og også til forældrene til de her larmende individer, fordi det at de kan høre sig selv får dem lige til at skrue en smule ned - når de altså ikke lige flipper ud over de har tabt ENDNU et spil.

Epos H6 Open Acoustic
01 Gamereactor Danmark
1 / 10
overall score
er vores samlede netværkskarakter. Hvad er din? Netværkskarakteren er et gennemsnit af alle redaktionernes individuelle karakterer

Relaterede teksterIndlæser mere indhold