Dansk
Gamereactor
artikler

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verden

Copenhagen Gaming week foregik fra 12. til 14. Januar, 2024, og vores skribent ZtryDar var derude og kigge på alle de forunderlige former for leg, der kunne frembringes

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Indrømmet, min hovedinteresse har helt sikkert været counterstrike i et par år nu, men det betyder ikke jeg har overset den kæmpe fremgang der har været inde for alle former for gaming. Et eller andet sted er det hele nok startet med en accept af f.eks. Ringenes Herre da den blev filmatiseret, eller Harry Potter og hele den genre. Kunstnere som Chris McFairlane, Marvels store fremgang med Iron man og Frank Millers Daredevil og the Dark Knight - man kunne sikkert fortælle i timevis om HVAD der gjorde det i de nye årtusinde ikke længere er helt så ilde set at gå op i tegneserie, gaming og Rollespil.

I hvert fald har Copenhagen Gaming Week sat noget på landkortet: Et sted hvor man kan svælge i alskens slags form for gaming. Hvilket i bund og grund kan oversættes med: "Fri leg"! Så med dette i mente drog vi (en del af min familie og jeg) ud mod Bella Center for at se hvad det egentlig kunne gå ud på.

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verden
Lidt skodvejr, men stadig et flot skilt

Det var ikke overvældende med folk der kom væltende ind og selve det med at komme ind var i sig selv ikke en banebrydende oplevelse. Det virkede meget traditionelt som enhver anden messe som man kunne deltage i. Forskellen kom for alvor da vi nåede gik ind i det enkelte haller. Jeg havde bevæbnet mig med en kæreste, en veninde og 2 børn under 10, for ligesom at prøve det hele af - og det må siges at være en stor success. Der var underholdning i lange baner, men jeg må indrømme: At have en 5 årig med lagde en enorm dæmper på hvor lang tid jeg kunne sidde og høre de ellers fantastiske foredrag der blev lagt for dagen af bl.a. PixelTv (Thomas Bense), Pimp og mange andre. Jeg tror det der med alle drenge på 5 har ADHD når de er til arrangementer er ret så gældende... De udviser i hvert fald den samme totale mangel på fokus.

Dette er en annonce:
Copenhagen Gaming Week - En helt ny verden
Skyd på politiet - Politiet der sidder og griner når de skyder børnene

Den af salene der var mindst interessant var den med urban sport, og det skyldes sandsynligvis et stort fokus på fodbold. Her (som god nørd med ingen interesse for Fodbold) ville jeg gerne have haft meget mere af det sjovere: parkour, street basket, hip/dance osv. Og især når nu det var "Game" eller det gamle street Mekka kunne man sagtens have fået nogen af dem ind MEN det skal siges der var tryk på, og i Politiet, der sad og skød en del af børnene, var også placeret herinde, hvor de havde en lind strøm af folk der gerne ville nakke dem. Der var helt klart tilskuere og besøgende til det, men jeg kunne måske godt have ønsket en lidt større diversitet i urban street sport, fremfor så stor fokus på FIFA og fodbold herinde. MEN, det er jo først år, så det skulle jo også være noget hvor man vidste det ville være tiltalende...og ja, det er fodbold jo...

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verdenCopenhagen Gaming Week - En helt ny verdenCopenhagen Gaming Week - En helt ny verden
CosPLay gør livet lidt sjovere

En af de ting der gjorde Copenhagen Gaming Week mere specielt end andre arrangementer var den levende fortælling der hele tiden foregik. Der er noget magisk over at gå rundt iblandt de utallige universer; det være sig Star Wars, Pokemon, Overwatch, Full Metal alchemist og de utallige andre, og se alt det både de professionelle men også amatørerne kan frembringe. Det var fantastisk at se hvordan de her udklædte personer på tværs af alt gik rundt med respekt og blandede de forskellige stilarter. Der kunne have været flere og større, men altid har jo en begyndelse. Næste år: Dobbelt så mange!

Dette er en annonce:
Copenhagen Gaming Week - En helt ny verden
TableTop rollespil

En af de ting som der ikke blev gjort så meget ud af men som jeg især var glad for var til stede var bordrollespillerne. Vi r en glemt flok, der sidder derhjemme ved spiseborde og lader fantasien svømme ud i alle hjørner af universer der aldrig er blevet set men kun drømt. Heltene redder verden eller verdener tusindvis af gange og der er skrevet utallige hymner til vores ære - men selvfølgelig er det lidt svært at vide når det for det meste starter med 5 nørder i en kælder, og meget lidt lys. Stranger Things tv serien må siges at have afbilledet min barndom med bordrollespil meget godt og her på Gaming Week havde de også et hjørne afsat. Jeg ved desværre ikke hvor besøgt det var, fordi, well, vi bordrollespillere kommer ikke altid ud, og vi kan ikke altid lide andre mennesker, men der var i hvert fald et par borde hvor folk spillede og levede sig ind i en ny og spændende verden - og den inklusivitet at netop DET segment også havde sin plads her siger meget om hvor favnende det egentligt var.

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verdenCopenhagen Gaming Week - En helt ny verdenCopenhagen Gaming Week - En helt ny verden
Møder med de berømte

En af de ting der altid er på sådanne forsamlinger her var mødet med de berømte. Og ja, dem var der rigtig mange af. Også en hel masse jeg ikke kendte. Faktisk, jeg kan ærligt sige jeg ikke kendte andre end RobinSamse som streamere, og så en der twitch streamer bl.a. CS. Resten af headliners var... ukendte. Men jeg ved mine børn kendte dem og en del forældre har brokket sig over de desværre også var blevet eksponeret for dem. Så, ja det var vist en stor success for dem der interesserede sig for det. Igen, PixelTv, Thomas Bense, CoachDP, WonderBai. Det er mere min aldersgruppe, og de var da også derude (2 af dem som besøgende, men de var der!) Jeg var så heldig at rende ind i den altid velklædte Miille fra https://www.twitch.tv/miille, som jeg fik et interview aftale med (coming soon to a gamereactor near you). Derudover har jeg en forkærlighed for Pimp, mest fordi hans historie er ret bemærkelsesværdig, og heldigvis er det bare at google, så kan I få en ret fantastisk historie. Det jeg især bider mig i er hvorledes han nok må siges at have været ret toxic i sine unge dage, men efter en del ubehagelige oplevelser er han faktisk blevet en ret stor rollemodel for god opførsel plus seriøs counterstrike analyse. Hvis man har brug for nogle gode tips og tricks og en ganske underholdende stream kan man altid gå ind på https://www.twitch.tv/pimpcs. Ja, jeg ved det, jeg fanboy'er lidt.

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verdenCopenhagen Gaming Week - En helt ny verden
Astralis og Ninjas in Pyjamas

Som kronen på værket havde CGW lavet en åben turnering, hvor alle kunne deltage igennem en faceit bracket. Der var få i forhold til hvor mange der faktisk var plads til og de danske hold røg ud til henholdsvis tyske Alternate Attack og svenske LiLmix. Begge kendte hold på tier 2 scenen, men absolut ingen match for Astralis, NiP havde lidt begyndervanskeligheder, men det var dog ikke noget der satte større skår i glæden, så søndag, netop på kroningsdagen af Kong Frederik, skulle Astralis spille finale mod Ninjas i Pyjamas.

Selve turneringen var ganske habilt skruet sammen (kunne man heller ikke forvente meget andet fra Blasts side, da de var medarrangører) og resultatet blev hvad der kunne forventes. Men det var helt tydeligt mest interessant om lørdagen, da alle andre var inde og se det der med ham der, der nu skulle overtage fra hende der. En lille sjov bemærkning var da en af københavns politikere prøvede at åbne ballet og pynte sig en smule med lånte fjer og påtaget interesse for CS, så kom kommentaren: "Ja, nu glæder jeg mig bare til at se mine yndlingsspillere fra Astralis, Dupreeh og Stahr" (Læs: Dupreeh forlod Astralis i Januar, 2022)

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verden
Det royale islæt var også med

Og med billet af Kong Frederik kan man opsummere Copenhagen Gaming Week. Alle var med og der var noget for alle. Selv Kroningen blev vi ikke snydt for på storskærmen. Fodbold, CS2, Cosplay, Rollespil, Urban street sport for slet ikke at tale om utallige samlekort til stort set hvilket univers (og pris) og boder med mærkelige reaktionstest, ja selv en sædbank havde fundet vej til dette event. Og der var omkring 12.500 besøgende samt alle de deltagende, og her kan man så sætte en af kritikpunkterne: Der var ikke folk nok. Det virkede en smule småt og uinteresseret fordi omgivelserne var så store. Ja, lørdagen var den største dag, og det skyldes nok også den der kroning, men der kunne let fyldes med det dobbelte.
Det mest besøgte virkede som værende enten kort-bytte-pokemon-opening-hallen eller PS5-Nintend-Lego-Switch-hallen, og dette skyldes nok den førstes kommercialisering hvor hvis folk købte en pakke kort til 200 kr, så blev det streamet de åbnede den, og den sidste fordi hele det der switch/konsol/living pavement var altså bare overvældende sjovt at deltage i. Og det bringer nok til det eneste klagepunkt: Der kunne have været en rød tråd igennem det her. Det virkede på en eller anden måde ret formålsløst og bare som et kræmmermarked, hvor kræmmerne ikke altid havde talt med hinanden men bare stillede boder op for at få noget ud af det selv. Der manglede ikke sjæl i de enkelte dele af Copenhagen Gaming Week, for om noget, så var der sjæl og lidenskab i alle de deltagende, men der manglede en ånd eller en form for fortælling i den ellers så fantastiske oplevelse det alligevel var.

Copenhagen Gaming Week - En helt ny verden
På gensyn næste år - måske?

Copenhagen Gaming Week løb af stablen den 12.-14. Januar, hvilket alene giver en smule undren, da det er 4 dage, og det er jo så nærmere en weekend - men det giver grobund for større begivenheder næste gang. Det var rart at se så mange folk fra nær og fjern og på tværs af alting, der mødtes i fred og fordragelighed (bortset fra de modernistiske laservåben og konkurrenceminded råb under turneringen). Og det var en imponerende begivenhed. Jeg håber det er begyndelsen til noget stort og flot, for det er en rigtig god begyndelse - men der manglede en fortælling. Det skal gå fra at være en messe som alle andre i messehaller og centrer Danmark over og til at være en levende organisme der inviterer alle ind og bibeholder både ideen og følelsen af, at gaming er for alle, med alle og på tværs af alt, fantasi, geografisk lokation og alt det der begrænser os. Der var helt klart følelsen af det når man så The Mandalorian gå rundt og kigge på RobinSamse på scenen mens Bubber stod og sagde hvad Bubber nu siger og Indie udviklere havde deres boder med morgendagens inspiration til kamp mod de etablerede huse. Den følelse ser jeg frem til, forhåbentligt, som en større del af næste års Copenhagen Gaming Week.Indlæser mere indhold