Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
The Simpsons Arcade Game

Den gale færing

Hvad sker der, når vi sætter en godt gal færing til at anmelde spil? Og hvad hvis han endda er PS3-freak og ganske almindelig bruger her på siden? Svaret får du herunder når Hanmik anmelder Simpsons The Arcade.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Endelig har Bart, Lisa, Homer, Marge og co. fundet vejen til min PlayStation 3. Spillet hedder "The Simpsons Arcade Game", og er et remake af arcade-spillet fra 1991. Det er et godt gammeldags beat 'em up med alle de kendte figurer fra 90'ernes Simpsons.

Det er gode minder fra mine teenageår, som skal genopleves, dengang man stod på den lokale grillbar med en fedtet burger og en bakke pommesfrites, alt imens man kiggede på en gut som nærmede sig sidste bane i spillet. Man stod ophidset og heppede på gutten, mens man var ved at få en friturestegt kartoffel galt i halsen. Endelig kan jeg prøve det samme spil hjemme hos mig selv.

Bart bliver valgt, og han drager afsted for at bekæmpe den onde Smithers, som ved at bankrøveri så sig nødsaget til at kidnappe den lille Maggie Simpson. Med sit skateboard drøner Bart rundt og uddeler tæsk til alle Smithers onde lakajer. Der er alt fra præhistoriske udgaver af Homer til Donutringe og flyvende saxofoner, som forsøger at stoppe vores helt på sin færd.

The Simpsons Arcade Game
Dette er en annonce:

Har man et par venner, så kan man også spille spillet sammen med dem. Op til fire spillere er der nemlig plads til. Når man er flere spillere kan man endda benytte sig af nogle specielle kræfter, hvor man kan slå sig sammen og på den måde få ekstra styrke og rækkevidde. Bart og Lisa tager hinanden i hånden og stormer lystigt afsted mod modstanderne, som derved kan løbes omkuld.

Det er oprindeligt Konami, som har udviklet spillet i arkaderne. Derfor findes der både en amerikansk og en Japansk udgave af dette spil. I konsol versionen får man begge spil med, og kan selv vælge hvilken version man vil spille. Der er ikke de store forskelle, bortset fra et andet point system, nogle andre våben og forskelig sværhedsgrad, så er de to versioner næsten identiske.

The Simpsons Arcade Game

Hov... jeg tabte lige mine analytiske retro briller... hvad i alverden er det for noget jeg sidder og spiller..?

Dette er en annonce:

I hånden har jeg en controller med over 12 knapper, men sørme om jeg ikke kun slipper at bruge to taster og en styrepind, snak lige om retro. Hop og Slå, hop og slå, hop og slå, hop og slå .. hov der er lidt variation her .. slå og hop. Alle fjender, selv bossene, kan besejres ved at hamre på slå-knappen, der er ingen ændring i nogle af de otte baner man skal tvinges igennem. Utroligt som dette spil er varierende og underholdende, NEJ. Det er ensformigt, plat, kedeligt og skylden i at jeg har fået grå hår. Selv fårene på fjeldet bag mit hus ville forsøge selvmord hvis de skulle spille det her spil i 30 minuter.

Hvor fanden er Simpsons-charmen henne..? Det er så tydeligt at se, at det er programmeret af et par japanere med stereotypiske briller på. Lisa med Sjippetov, Marge med støvsuger og Bart med Skateboard. Det er ikke sjovt på nogen måde, det er mandschauvinistiskt og barnligt at smide disse stereotyper efter kvinder og børn. Ja det er... Så, nu er konen skredet, nu kan jeg skrive det jeg rent faktisk selv mener. FEDT at de sætter moderen til at gøre rent, hvor man dog savner den tid hvor kvinderne kendte sin plads i hjemmet, hvor man ikke så en mand med en støvsuger eller en kost. Ja jeg er sgu selv en lille tøffelhelt, men derfor kan man vel godt have en mening. Det er jo ikke sådan at det er konen, som har mine nosser i en skuffe og kun låner mig dem når vi skal lave børn. Nej jeg har dem selv på mig, godt gemt væk i mine bukser, som konen har købt til mig.

The Simpsons Arcade Game

Bevar mig vel, Simpsons er en af dette (og sidste) årtusinds bedste tv-serier, de har humor, charme, opfindsomhed og masser af variation. Alt det, som det her spil mangler. Jeg vil hellere sidde og kigge på en grindehval, som svømmer i ring i 20 dage, end at skulle spille det her spil igen.

I min retro rus skrev jeg vidstnok "Hvis man har nogle venner... bla bla bla" ... Det må i dælme undskylde. Alle ved, jo at jeg ingen venner har, og havde jeg haft sådanne folk, så havde jeg ikke turde risikere at miste dem, ved at udsætte dem for den den her tortur. Rigtige venner skal man forkæle med råddent fårekød, hvalspæk og færøsk dans. Hmm... Ved nærmere eftertanke kan jeg sgu godt se hvorfor jeg ikke har nogle venner.

For 21 år siden i en arkadehal med nogle mønter i lommen, så styrede dette spil. Det var sjovt og underholdende med vennerne, man ville lige prøve en gang mere om man kunne slå den boss, så man trak endnu en beskidt femmer op af lommen og smed den i maskinen. Det var lugten af friture, burgere og den overvægt man ville få om 20 år, som var medvirkende til at spillet var sjovt.

The Simpsons Arcade Game

Men fjerner man lugten, atmosfæren, mønterne og bumserne, så har man kun et ualmindeligt ensformigt spil tilbage. Det er set 1000 gange før, det er som om man har taget Final Fight og smækket Simpsons Pixels ovenpå figurerne. Jeg vil dog hellere voldtages af en wrestler-borgmester ved navn Hagar, end at skulle tvinges igennem endnu en omgang af The Simpsons Arcade Game.

Det er svært at sætte ord på middelmådigheden og kedsomheden, jeg oplevede i mine gennemspilninger af dette spil. Så svært at jeg ikke engang kan finde en passende afslutning på denne anmeldelse. Afsluttes skal det dog, så hvorfor ikke med de udødelige ord "Et får er et får, men et Simpsons-spil fra 90'erne er en skandale".

The Simpsons Arcade Game

Det bliver til sølle 3 får ud af en fold på 10!

Husk du kan læse masser af brugeranmeldelser ved at klikke her eller suse videre og læse Gamereactors officielle anmeldelse med et enkelt klik her.

Relaterede tekster

8
The Simpsons Arcade GameScore

The Simpsons Arcade Game

ANMELDELSE. Skrevet af Emil Ryttergaard

Tæv hele Springfield og lidt til, når Simpsons-familien taber de sidste skruer og går amok i en rendyrket 2D brawler

3
Den gale færing

Den gale færing

ARTIKEL. Skrevet af Lee West & Mikael Bisp

Hvad sker der, når vi sætter en godt gal færing til at anmelde spil? Og hvad hvis han endda er PS3-freak og ganske almindelig bruger her på siden? Svaret får du herunder når Hanmik anmelder Simpsons The Arcade.Indlæser mere indhold