Dansk
Gamereactor
artikler
Evolve

Evolve og evolutionen af et spil

Philip har spillet Evolve siden begyndelsen, og giver nu sit besyv med, oven på hele to Season Passes.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
HQ

Der er efterhånden gået lidt mere end et år siden Evolve udkom til PlayStation 4, Xbox One og PC, og spillet har lige siden sin udgivelse haft meget hård modvind fra gamer-samfundet. Hvorfor det? Af den simple årsag, at spillere har følt, at udviklerne har været meget grådige, når det kommer til at udgive DLC til spillet. Desuden hjalp det heller ikke, at der ikke var nogen decideret singleplayer-kampagne, og mange havde derfor nærmest afskrevet spillet, inden det overhovedet kom på hylderne. Alligevel har der været en hård kerne af fans, som siden dag et har holdt liv og gang i spillet, og takket være disse personer, har spillet også vokset en del siden udgivelsen. Der er kommet et væld af nye figurer, et par baner og en ny game-mode, og måden spillets ranking-system fungerede har fået en overhaling. Men er dette nok til at begrunde en investering i dag, så længe efter spillets oprindelige udgivelse? Det ser vi nærmere på her.

Evolve

Til at begynde med, vil jeg starte med at aflive den største skrøne om spillet, hvilket er, at man er nødt til at bruge en formue på DLC, for at kunne nyde spillet. Dette er decideret løgn, for der er masser af indhold i grundspillet, som gør det muligt at have det rigtigt sjovt. For prisen af spillet alene, får man adgang til 12 meget unikke jægere, samt 3 lige så unikke monstre, 16 baner og 5 spil-modes. Udvalget af jægere og monstre er også steget yderligere gennem gratis opdateringer, så man uden at betale en krone i skrivende stund får adgang til 4 ekstra jægere samt 2 monstre, som er variationer af de oprindelige figurer fra spillet, med betydeligt anderledes udseender og evner. Det er altså ikke så lidt man får for pengene, og med udsigten til gratis variationer af de resterende figurer fra grundpakken, vil der inden længe være en fordobling af spilbare figurer, sammenlignet med spillet første dag på markedet.

Dette er en annonce:

Ud over at der er blevet implementeret en masse gratis indhold, er der selvfølgelig også kommet DLC, som koster penge. Her er der navnligt tale om de to Season Passes, som hver giver adgang til 4 jægere og et nyt monster. Mange har selvfølgelig undret sig over, hvorfor der er kommet to Season Passes, men tænker man lidt over det, giver det jo meget god mening, da Season betyder sæson, og ikke gratis indhold i al evighed. De nye betalte figurer er alle mindst lige så unikke som de oprindelige, og der har uden tvivl været lagt meget arbejde i at balancere hver enkelte nye spillertype, så man ikke endte med en gudefigur, der var langt stærkere end resten af udvalget. Den slags arbejde, tillagt arbejdet med animationer, stemmeskuespil, lydarbejde mm. koster jo penge, og et eller andet sted skal udviklerne selvfølgelig kunne betale regningerne. Med det sagt har der aldrig været nogen tvang til køb fra udviklernes side, og man kan selvfølgelig stadig spille sammen med vennerne, hvis de skulle have investeret i de nye figurer, og man selv har valgt at spare pengene.

EvolveEvolve
HQ

Et punkt hvor jeg godt kan se grund til undren omkring spillets valgfrie betalingsstruktur, ligger i det store udvalg af betalte skins. Disse skins, som udelukkende er kosmetiske, og ændrer farven en smule på monstrene og jægernes våben, sælges for mellem 15-22 kr. stykket, hvilket for mig er absurde beløb, og hvilket nok er hovedårsagen til den shitstorm, som spillede oplevede ved udgivelsen. Dengang var der flere spilsites, som rapporterede om enorme pengebeløb, hvis man ville have adgang til alt indhold i spillet, men hvorvidt der er tale om decideret indhold, når det kommer til disse farvepakker, kan i den grad diskuteres. Jeg har aldrig personligt betalt en øre for disse skins, og har alligevel fået et par stykker gratis, da udviklerne afholder løbende events, hvor spillerbasen kan låse op for skins, ved at klare sig godt med bestemte figurer i en forudbestemt periode. Det skaber et godt fællesskab, og holder gang i spillets servere.

Dette er en annonce:

Apropos gang i serverne, er der mange som ofte spørger, om der overhovedet er nogen at spille med længere. Min erfaring med spillet er begrænset til PlayStation 4-udgaven, og her må jeg sige, at jeg ingen problemer har med at finde hverken jagtkammerater eller bytte. Det skal dog siges, at spillets nye rangsystem har haft en lidt negativ effekt på spillet for dem, som udelukkende ønsker at spille ranked, da det nye matchmaking-system ikke fungerer synderligt godt. Man starter her med at vælge hvorvidt man ønsker at spille som monster eller jæger, og vælger man jæger, får man mulighed for at prioritere, hvilken klasse man foretrækker at spille som. Derefter går systemet i gang med at samle en gruppe jægere, så deres ønsker så vidt muligt kan opfyldes, men det sker ofte, at to personer kommer i konflikt om, hvem der skal spille en bestemt klasse, hvilket resulterer i at den ene smutter, og søgningen på holdkammerater starter forfra. Dette fører til enormt lange ventetider, som selvfølgelig også går ud over monsterspillerne, da de jo selvsagt også er afhængige af, at et jægerhold bliver sammensat for at kunne spille. Som sagt er dette problem heldigvis begrænset til Ranked-spillene, og vælger man i stedet Quick Match, kommer man hurtigt i gang.

EvolveEvolve

I sidste ende må Evolve siges at være nået langt rent indholdsmæssigt, så kritikken om manglen af dette er ikke længere synderligt gældende. Der er selvfølgelig altid argumenter for, at enkelte personer ikke bryder sig om enten gameplayet eller det faktum, at spillet dybest set kun er til multiplayer, men det er jo mere et spørgsmål om smag og behag. Hvad angår økonomien bag at købe spillet, kan jeg afsløre, at en samlet pakke med grundspillet og begge Season Passes nu er sat til salg under navnet Evolve Ultimate Edition, og kan købes for 579,99 kr. på PlayStation Store og 580 kr. på Xbox Games Store, så hvis du har gået og rodet lidt med tanken om at kaste dig ud i vilde monsterjagter på dystre planeter med avancerede våben, eller at mærke hvordan man kan gå fra at være bytte til jæger, så vil jeg varmt anbefale, at man giver Evolve en chance.

HQ
Evolve
Evolve
Evolve

Relaterede tekster

EvolveScore

Evolve

ANMELDELSE. Skrevet af Ingo Delinger

Turtle Rock Studios genopfinder skydespillet endnu en gang. Vi er taget på jagt på planeten Shear.

Se Evolve Stage 2 i aktion

Se Evolve Stage 2 i aktion

NYHED. Skrevet af Rasmus Lund-Hansen

Evolve havde ikke helt den langtidsholdbarhed som udvikler Turtle Rock og udgiver 2K Games havde forventet. I et forsøg på at puste nyt liv i 4v1-skydespillet har de nu...Indlæser mere indhold