Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Far, Move og børn

Vinteren byder på masser af manglende motion, men også en mulighed for at bevæge sig foran sin PlayStation 3 og endda hygge med børnene. Vi sendte Mikael og hans to døtre i testlejr.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Vinteren 2011 byder på en række nye Move-spil. Sammen med to af mine døtre, på henholdsvis seks og syv år, gik jeg i krig med en hel bunke Move-titler. Spillene er specielt udviklet til brug med PlayStation 3-maskinens Move-controllere.

På de følgende sider kan du læse om, hvordan familien Bisp på Færøerne oplevede vinterens nye Move-spil. Læs også hvilke familiemedlemmer spillene hittede hos.

Bemærk: karakterskalaen der benyttes i disse minianmeldelser går fra 0 (dårligt) til 5 (hit)

Far, Move og børnFar, Move og børn
Eyepet & Friends
Dette er en annonce:
Far, Move og børn

Eyepet & Friends
Det første Eyepet er et mine børns favoritspil. De elskede at lege med deres små virtuelle kæledyr, så jeg var meget spændt på at se deres reaktion med det nye Eyepet-spil. I Eyepet and Friends er der mulighed for at lege med to virtuelle kæledyr på samme tid. Det lød som et perfekt scenarie til mine to spilglade piger.

Deres ansigte lyste også meget op, da de så at der var to dyr på skærmen. De havde allerede navne klar til deres nye venner. Men det skulle hurtigt vise sig at det ikke var den helt store succes alligevel.

I det første Eyepet spil foregik alt meget flydende, man valgte sin leg med kæledyret, og mens den blev loadet ind kunne man lege frit.

Dette er en annonce:

I Eyepet & Friends er der alt for mange pauser. Hver gang man har valgt en leg eller lignende, så kommer der en loadeskærm frem. Det ses ved at et tæppe kører ned foran skærmen, og man ser nogle film af nogle Eyepets i meget lav opløsning. Dette sker ofte. Er der noget et barn ikke kan lide, så er det at vente. Mine piger har slet ikke tålmodighed til at skulle opleve uendelige load-skærme.

Som om load-skærmene ikke var nok, så skal man også lytte til en fortæller, hver gang man skal prøve noget nyt. Vi valgte at designe noget legetøj til vores Eyepets. Efter en lang load-pause blev vi præsenteret for en tegnemappe, hvor man kunne vælge en masse forskellige værktøjer. Hver gang vi trykkede på et nyt værktøj, gik fortælleren igang med en flere minutter lang beskrivelse. Mine piger gad slet ikke lytte til ham, men de kunne heller ikke finde ud af at skippe beskrivelsen, fordi der ingen steder var forklaret hvordan dette blev gjort.

Efter et par dages spilletid har mine døtre dog taget spillet til sig. De har vænnet sig til det nye interface og loadetiderne. De har kreeret forskelligt virtuelt legetøj, legepladser, tegninger og meget andet samme med deres 2 Eyepets. Eyepets & Friends havde åbenbart brug for lidt mere spiltid, før det faldt i deres smag.

Eyepet & Friends
Børnenes karakter: 4/5
Fars karakter: 2/5

Far, Move og børnFar, Move og børn
Start the Party: Save the World
Far, Move og børn

Start the Party: Save the World
Start the Party er helt sikkert mine pigers favoritspil til Move, på trods af lunkne anmeldelser i spilpressen. Det spil har givet mig og min lille familie mange timers sjov. Vi havde derfor meget store forventninger til fortsættelsen.

I Save the World er der, modsat det første spil, en slags gylden tråd igennem alle minispillene. En ond professor forsøger at overtage verdensherredømmet, og man skal sammen med sine venner forsøge at stoppe hans onde plan. Det gøres ved hjælp af en masse minspil, hvor man bruger sin Move-controller til at bekæmpe professorens aliens, og vinde over sine medspillere.

Mine børn følte sig hurtigt hjemme i spillet, da det ligner det første spil til forveksling. Ingen introduktion behøves, man griber sin Move-controller, tager et billede af sig selv, og så er man i gang. Ved hjælp af hammere, pistoler, ild, fiskestænger og meget mere spillede vi os igennem et par spil. Det fungerede uden problemer. Hurtigt interface, smertefri kalibrering og nemme instruktioner gjorde at børnene jublede meget, mens vi spillede.

Desværre kan man i Save The World ikke vælge forskellige sværhedsgrader, så det endte altid med at farmand vandt alle spillene. I det første spil kunne man udligne aldersforskelle, idet man kunne vælge sværhedsgrad for hver spiller. Farmand måtte derfor trække sig fra spillet hurtigt, og lade børnene og deres jævnaldrende venner spille istedet.

Start the Party: Save the World bliver helt klart familiens nye hyggespil, når vi skal have en sjov hyggeaften. Der er masser af forskellige minispil og underholdning til mange timer, og alle kan med lidt god vilje være med og have det sjovt.

Start the Party: Save the World
Børnenes karakter: 5/5
Fars karakter: 2/5

...fortsat fra forrige side

Far, Move og børnFar, Move og børn
Carnival Island
Far, Move og børn

Carnival Island
En flyvende ø med en forlystelsespark som er faldet i søvn. Det er baggrunden for Move-spillet Carnival Island. Man skal som spiller vække alle forlystelser og nogle dyr fra deres dybe søvn. Dette gøres ved at prøve alle forlystelserne på den flyvende ø.

Spillet er i bund og grund bare en samling minispil, som er blevet flettet sammen ved hjælp af en anime-lignende tegnefilm. Man bevæger sig rundt på øen og besøger forskellige boder med minispil. Man kan skyde efter målskiver, kaste ringe, slå frøer, smide med bolde og meget mere.

Er man flere spillere, kan man vælge at dyste i en slags party-mode. Her vælger spillet en række tilfældige minispil og man kæmper om at få flest point i hvert af dem. Vinderen er selvfølgelig den som har flest point til slut. Det var så den spiltype som passede bedst til min familie.

Børnene forstod hurtigt hvordan de forskellige spil skulle spilles, derfor gik der ikke lang tid før vi havde nogle sjove dueller, hvor vi morede os meget. Faktisk gik det lidt for godt, da børnene ofte vandt over farmand, hvilket resulterede i store smil.

Spillet gør fantastisk brug af move-controlleren. Det føles bare rigtigt når man kaster med bolde og ringe, eller slår med sin virtuelle hammer for at få frøen til at flyve. Move-controlleren viser virkeligt hvad den duer til i dette spil. Desværre er kalibreringen af move-controlleren ikke god. Mere end én gang gik det så galt med kalibreringen, at vi måtte genstarte PlayStation 3-konsollen.

Jeg forstår ikke hvorfor det skal være så besværligt i dette spil, når det fungerer ualmindeligt godt i andre titler. De gange hvor kalibreringen lykkedes, var spilglæden dog fuldstændig i top.

Carnival Island overraskede mig meget postitivt. Jeg havde ingen forventning til dette spil, og det endte med at blive min favorit ud af de spil vi testede i denne omgang. Singleplayer-delen tiltalte mig en del, selv om det er lavet til de yngre spillere, så fandt jeg som 36 årig stor glæde ved at klare de skjulte udfordringer og lege i forlystelsesparken. Testens topscorer for familien.

Carnival Island
Børnenes karakter: 3/5
Fars karakter: 5/5

Far, Move og børnFar, Move og børn
Dance Star Party
Far, Move og børn

Dance Star Party
Singstar har været en stor del af vores familieunderholdning derhjemme. Pigerne i huset elsker at give den gas som miniudgaver af Lady Gaga, så udsigten til at de skulle danse til en masse nye sange, fik dem til at juble meget.

Dance Star Party byder på et meget bredt udvalg af sange. Der er alt fra Lady Gaga over LMFAO til Elton John. Med hver deres move-controller i hånden gik mine piger ellers i gang med at svinge kroppen til LMFAO's Party Rock Anthem, hvilket faktisk gik overraskende godt. De klarede fint at følge med danserne på fjernsynet, så fint at de slog spillets indbyggede highscore første gang.

Dansetrinene kræver dog en del plads, så pigerne endte et par gange i små slagsmål om hvor de skulle stå. Endnu værre blev det, da deres klodsede far skulle op og bevæge skankerne. Los del Rios 90'er hit Macarena tonede frem på skærmen, og den bevægelseshæmmede far gik i krig med trinnene. I 90'erne mente jeg, at jeg var en stjerne på landets diskoteker, og jeg kunne alle trinnene. Da sangen var slut og min score tonede frem, kunne jeg dog se at min hukommelse var lige så god som mine dansekundskaber.

Den efterfølgende video af min dans gjorde også sit til, at mine børn sad med tårer i øjnene af grin.

Dance Star Party er sjov for alle aldre. Det er simpelt, alle kan være med, og det er sjovt selv om man ikke er nogen John Travolta eller Rihanna.

Dance Star Party
Børnenes karakter: 5/5
Fars karakter: 3/5

Far, Move og børnFar, Move og børn
Medieval Moves
Far, Move og børn

Medieval Moves
Sports Champions var det første move spil vi spillede hjemme hos os. Pigerne var begejstrede for den gode styring, og jeg brugte mange timer på at låse op for nye sværhedsgrader og modstandere. Medieval Moves - Deadmund's Quest er det nyeste move spil fra udvikleren bag Sports Champions, så vi var spændt på at se om dette spil kunne genskabe den oprindelige glæde ved Move-controlleren.

Medieval Moves har en god lang singleplayer-del på programmet, og byder desuden på en række korte multiplayer-spil. Disse spil er der dog ikke særlig meget indhold i. Man skal bare smadre en masse modstandere med sit sværd, bue og sine kastestjerner. Det sker ved hjælp af splitscreen (delt skærm), som desværre gør oversigten meget forvirrende for børn.

Pigerne havde ihvertfald meget svært ved at nå særligt langt i spillet, og de brokkede sig over ikke at kunne se, hvad de skulle gøre. Der var ikke den mindste glæde at spore hos dem, mens de spillede, frustration var der tilgengæld masser af. Derfor bestemte Farmand sig for ikke at udsætte dem for dette spil særligt længe.

Farmand spillede dog singleplayer-delen, da pigerne var lagt i seng. Bortset fra lidt lange loadetider og en meget børnevenlig historie, så er spillet underholdende. Man styrer ikke sin spiller, al bevægelse forgår på usynlige skinner, Move bruges til sværdkampe, bueskydning og til at kaste med kastestjerner. Det fungerer ualmindeligt godt og præcist, og man kan tydeligt mærke og se at det er udvikleren bag Sports Champions som står bag Medieval Moves.

Som singleplayer formår spillet at underholde, men som multiplayer fejler det desværre. Husk du kan læse vores fulde anmeldelse af titlen på vores anmeldelsessider.

Medieval Moves
Børnenes karakter: 1/5
Fars karakter: 3/5

Far, Move og børnFar, Move og børn
After Hour Athletes
Far, Move og børn

After Hour Athletes
After Hour Athletes er en samling af tre ældre PlayStation 3-spil. To af disse startede faktisk som normale PSN-spil, uden nogen form for Move-understøttelse, hvor det sidste spil er udviklet kun til Move-controlleren. Det er tale om High Velocity Bowling, Hustle Kings og Top Darts.

Bowling, Pool og Dart er ikke de mest tiltalende spil for seks og syv-årige piger, så de havde forståeligt nok ikke den store glæde af disse spil. Bowling kender de til fra Nintendo Wii, de sjove Miis er dog mere tiltalende for dem end de spilbare personer i High Velocity Bowling.

Pool billard er ikke nemt at forstå som barn, og dart kræver at de skal kunne regne, så spillene faldt slet ikke i deres smag.

Et par mænd og nogle våde sager passer til gengæld godt til disse "sports"-discipliner. Et par venner blev derfor inviteret hjem til mig, så vi kunne teste om Move fungerer som underholdning en lørdag aften.

Normalt vil jeg ikke spille Dart, Pool eller Bowling i mit hjem, da disse ting alle kræver meget plads, og man nemt kommer til at lave huller i vægge og mere. Move og PlayStation 3 er derfor den perfekte kombination, når man vil underholde sig med førnævnte.

Strike, Bullseye og andre mindre flatterende ord blev ofte råbt i mit hjem den aften. After Hour Athletes fik virkelig den indre legedreng frem i deltagerne, og alle tre discipliner fungerede perfekt, selvom man havde indtaget lidt for mange våde genstande.

After Hour Athletes
Børnenes karakter: 1/5
Fars karakter: 4/5

Far, Move og børnFar, Move og børn
Move Mindbenders
Far, Move og børn

Move Mindbenders
Lemmings, Echochrome 2 og Tumble udgør endnu en samling Move-spil. En samling som kræver fuld koncentration og udfordrer spillerens kreativitet. Igen må jeg indrømme, at mine piger ikke fandt den store glæde ved dem.

I Lemmings elskede pigerne de små charmende lemminger, men forstod ikke formålet med spillet. Echochrome 2 forstod de slet ikke ideen med, selv de første simple baner forvirrede dem alt for meget. Tumble var tilgengæld lidt nemmere at forstå, og det så ud til de havde det sjovt med spillet. Lige indtil min den yngste kiggede på mig og sagde "Skal vi ikke hellere spille Klods Major?". Da måtte jeg trække på smilebåndet, og resten af aftenen foregik sammen med Klods Major i stedet.

Som den ansvarsbevidste far jeg nu engang er, så måtte jeg naturligvis hellere teste spillene ordentligt, efter børnene var lagt i seng.

Lemmings er et spil, jeg har spillet mange gange på min gamle Amiga, og derfor havde jeg ingen problemer med at komme i gang. Move-implementeringen er rigtig god, det fungerer problemfrit. Banerne er udfordrende, der kræves ofte meget kreativ tænkning for at gennemføre med alle Lemmings i live. Lemmings og Move er en fin cocktail. Alligevel har der været så mange Lemmings-spil i årene der er gået, at oplevelsen føles en anelse skuffende nu.

Echochrome 2 sætter virkelig gang i de små grå. Move-controlleren fungerer som en lommelygte, og med denne skal spilleren få skyggen af nogle klodser til at danne en sti, så en lille figur kan nå en udgang. Echochrome 2 gør godt brug af Move, der fungerer problemfrit i dette spil. Puzzle-spil og Move hænger ofter godt sammen, og dette spil er ingen undtagelse.

Tumble er mere en teknisk fremvisning af Move-controllerens alsidighed. Med Move i hånden bygger man tårne af forskellige klodser, eller vælter tårnene ved at aktivere bomber. Tumble har flere forskellige gamemodes, og der er en del at gå i gang med.

Det fungerer godt, men som min datter sagde, så findes der bedre virkelige alternativer, som er sjovere.

For flere spillere er der ikke meget underholdning at finde i denne pakke, men Move Mindbenders kan levere sjovt tidsfordriv til solospilleren.

Move Mindbenders
Børnenes karakter: 1/5
Fars karakter: 3/5

Vinterens Move-spil byder på mange timers sjov til hele familien. Vi har fået varmen i den kolde færøske vinter, både i form af dans, latter og også lidt frustration. Der er spil til både børn, barnlige sjæle og voksne folk mellem vinterens udgivelser.

Børnenes favorit blev Start The Party - Save the World og Eyepet & Friends, hvorimod min egen favorit blev noget så overraskende som Carnival Island.

Så har du en PlayStation 3 med Move liggende derhjemme, så kan du sagtens finde en række sjove og anderledes spiloplevelser til pakkerne under juletræet.Indlæser mere indhold