Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
FIFA 12

FIFA: På toppen af verden

FIFA 12 er gået ind i historien som det beds sælgende sportsspil nogensinde. Vi tager her et kig på serien, og hvordan den med årene er blevet til verdens mest populære sportsserie.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

FIFA-spilene har altid været populære. For de fleste er det licensen i sig selv der virker tiltrækkende; muligheden for at spille som de rigtige hold og som de rigtige spillere.

FIFA International Soccer dukkede første gang op tilbage i 1994 (det var ikke før FIFA 95 at EA begyndte at bruge den kendte forkortelse). Det var det første fodboldspil, der tilbød et isometrisk synspunkt, som var anderledes i forhold til det "set fra oven"-perspektiv der hidtil havde hersket i genrens største spil. To år senere blev FIFA 96 det første spil i serien, der benyttede sig af 3d-grafik.

FIFA 12
FIFA International Soccer - det var dengang

I mange år, i særdeleshed i starten af årtiet, var det Konami som stod for det bedste fodboldspil på markedet. International Superstar Soccer (senere Pro Evolution Soccer) blev elsket af millioner af spillere, fordi det havde smidig styring og intuitiv spilbarhed. Det var eksperternes foretrukne valg, og de, der trodsede de kreative fiktionelle navne og kryptiske hold, blev belønnet med en overlegen fodbold-gengivelse.

Dette er en annonce:

Dermed ikke sagt at FIFA-serien var dårlig, den havde bare ikke den samme kvalitet som sin konkurrent. EA hang dog ved, og ved hjælp af FIFA-licensen blev seriens popularitet ved med at vokse, endda på trods af nogle seriøst middelmådige spil undervejs.

Pro Evolution Soccers overlegenhed varede ikke ved for evigt, og i de sidste par år har det været bredt kendt, at Konamis serie har stået stille udviklingsmæssigt, mens FIFA-serien for alvor har fundet sig selv. Med andre ord har EA Canada endelig fundet en virkende formular, og serien, der før måtte tage sig til takke med at være den evige to'er, vendte en gang for alle den status med FIFA 09 og har ikke tabt bolden siden.

FIFA 12

I 2009-versionen blev der taget nogle store skridt mod et mere realistisk spil, og det er denne autencitet, der stadig i dag er kendetegnende for FIFA-serien. Det er ikke kun de detaljerne i form af de virkelighedstro spillere eller hold, eller den omfattende og uendeligt spilbare manager-spilmulighed. Det er heller ikke finjusteringen af online-mulighederne og dets matchmaking, eller tilføjelsen af 11 mod 11-kampe.

Dette er en annonce:

Alle disse elementer, som er blevet taget så godt imod af seriens fans, er nemlig kun yderligere bonusser oven på det kerne-gameplay, der har gjort, at serien suverænt har indtaget genrens førertrøje. Spilleranimationerne er realistiske, og den nyligt implementerede Player Impact Engine tilføjer kun til realismen. Boldspillet mellem dine figurer og deres positionering på banen bliver mere og mere intelligent, og det er med tiden blevet den bedste fortolkning af sporten i digital form.

FIFA 12

Med udgivelsen af FIFA 12 tog EA lidt af en chance. Spillet ville under alle omstændigheder sælge godt, men alligevel besluttede man sig for dramatisk at ændre forsvarsspillet. For mange virkede dette system i første omgang fremmed, men skulle senere vise at gemme på en mere engagerende defensiv oplevelse. I ældre versioner af serien krævede det at forsvare kun konstant brug af den lille tackling. I det nyste kapitel har spillerne en hel række af taktiske muligheder at vælge i mellem, hvilket især giver større udfordring når man søger modstand online.

Jeg vil mene, at FIFA 12 med stolthed repræsenter serien og alt hvad der har været godt ved dens rejse mod toppen af genren: det er omfattende, spændende, præcist, udfordrende og måske vigtigst af alt innovativt. I de seneste år er EA stoppet med at lave fodboldspil efter sikre og velkendte formler. I stedet bliver der nu taget chancer, og man udvider konstant serien, alt sammen i jagten på at lave et bedre spil end det forrige.

FIFA 12 er det bedst sælgende sportspil nogensinde, fordi EA har ændre måden hvorpå de laver spil. I stedet for blot at udsende det samme spil med marginale forbedringer hvert år, forsøger de nu at skubbe til genrens grænser og gøre deres spil bedre. Belønningen er endelig kommet til EA, der måtte tage den længere og sværere vej, og det er ærlig talt på tide.

FIFA 12

Relaterede tekster

2
FIFA 12: UEFA Euro 2012Score

FIFA 12: UEFA Euro 2012

ANMELDELSE. Skrevet af Christofer Olsson - GR SE

Som opvarmning til årets store fodboldfest har EA Sports valgt at udgive sit mesterskabsspil som DLC-udvidelse. Vi fælder dom over det nye tiltag.

1
FIFA 12Score

FIFA 12

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Vi har givet Nintendo 3DS-versionen af FIFA 12 en tur gennem testmaskinen, og er overrasket over hvor mange kræfter EA har lagt i spillet. Læs anmeldelsen her...Indlæser mere indhold