Dansk
Gamereactor
artikler
Fortnite

Fortnite - Am I too old for this sh*t?

I weekenden blev der afholdt Fortnite Global championship i Royal Arena hvor 200 duo-spillere kæmpede om titlen som Fortnite Champion 2023, 7. sæson. Vores Counterstrike skribent ZtryDar var derude og kigge - meget mod sin vilje.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Okay, jeg indrømmer det. Jeg begynder at nå den alder hvor jeg ikke gider samle ting op fra jorden fordi det tager for lang tid at komme op igen. Jeg har tømmermænd i 3 dage efter en flaske vin. Og jeg sover generelt længe. Men. Fortnite. Altså. Det er ret meget mod min CSGO-nu-CS2 indstilling at anbefale det, men jeg kan se underholdningsværdien i det. Jeg kan bare ikke logisk spille det og kan bestemt ikke følge med. De få gange jeg har spillet det oplever jeg, jeg ser en fjende, blinker med øjnene, og så har han bygget et højhus hvor han hangglider ned i hovedet på mig mens han skyder mig 300 gange i førnævnte hoved.

Med det i mente blev jeg inviteret af #CopenhagenGames og #BellaGroup ud til at se Fortnite i Royal Arena. Jeg hev min familie med, for vi har tidligere været til CSGO Major i Stockholm, hvilket jo var en fantastisk oplevelse.

Og med en vis fordom og angst drog vi derud. Det var ikke specielt overvældende med boder eller noget ved indgangen, og der var ikke speciel hype, men der var da lidt gejl. Men da introen til turneringen begyndt må jeg sige jeg blev overvældet. 3D animationer fyldte skærmen og i mørket var der et enormt lasershow der ligesom lagde stemningen. Men derfra gik det ned af bakke.

Fortnite
Dette er en annonce:

Frankie Ward, tidligere fast vært på CSGO havde fundet vej herover som konferencier, men jeg ved ikke om det var grundet deltagernes modenhed (både spillere og tilskuere) eller fordi hendes pondus ikke kan måle sig med f.eks. James Banks der ved CSGO Blast formåede at råbe Royal Arena op (det virkede ofte som om han ikke havde brug for mikrofonen), men det virkede bare meget kedeligt og uinteressant. Der var meget lidt liv i det; det kan også skyldes lydniveauet, men... der manglede noget.

Analyst og stream talent kørte hele tiden og ind imellem kom de op på storskærmen, men måske er vi blevet forkælet af at have tidligere pro-spillere som analytikere på Counterstrike scenen, eller folk med enormt pædagogiske egenskaber som anchors, men der var godt nok ikke meget hjælp at hente for at kunne følge med i spillet. Målgruppen for Fortnite er jo også væsentligt yngre, og over det meste af Royal Arena hørte man forvirrede forældre spørge deres børn: "Hvad skete der lige" og "hvem er det" men med et format hvor 50 mennesker spiller ad gangen så er det svært at fordybe sig i noget som helst. Men det var imponerende at se hvorledes alle duo-deltagere i dette Battle Royale sad sammen i små båse specielt opstillet på scenen.

Fortnite

Og da det gik i gang kunne man på ingen måde være i tvivl om spillernes dygtighed eller hvorfor de var med i turneringen. Specielt et fransk segment viste sig fra tilskuersiden da de havde mere energi på en sektion af end resten af hele Royal Arena. Det virkede som DanishCorner i Royal Arena, da Astralis spillede i deres storhedstid. Men den hurtighed og præcision spillerne kørte hinanden over med var fantastisk. På et tidspunkt lød der samlet bifald da en af spillerne dræbte en anden, og jeg kunne ikke forstå hvorfor det var så imponerende. Det gik da hurtigt, men for mit vedkommende synes jeg ikke det var overdrevet. Det var der min Fortnite-kyndige pode fortalte mig smilende: "Replayet du så... Det var i slowmotion".

Dette er en annonce:

Og hvad kan jeg så berette om det her. Tjo, spillerne var dygtige, ingen tvivl om det. Tillykke til Cooper og Mero for deres gevinst på 1 million dollars og titlen. Men det her er ikke en seer venlig sport. Det var for forvirrende, for mange hurtige skift mellem de 25 duoer der konkurrerede, og der var ingen kommentering der kunne holde trit med hvad der skete. Folk døde til højre og venstre, der blev bygget huse og folk gemte sig i buske, og det var et totalt kaos. Det mindede mig om åbningssccenen fra Saving Private Ryan, hvor alle bliver mejet ned, men denne gang var det med en forvirret kommentar i baggrunden der svagt kunne råbe igennem lydende, og så selvfølgelig med masser af skrigende pastelfarver.

Hvor folk tager til Counterstrike turneringer uden at spille selv, så var det her absolut forbeholdt dem der vidste hvad det gik ud på - og selv en del af dem der rent faktisk spiller Fortnite, var i tvivl om hvad der skete. Men, spillerne var uden nogen tvivl, fantastisk dygtige. Jeg er bare ikke helt sikker på til hvad, fordi det gik simpelthen for hurtigt til jeg kunne følge med. Så kort sagt var det her lidt af en fiasko som voksen tilskuer - men måske er jeg bare blevet for gammel til den slags.

Fortnite

Relaterede tekster

FortniteScore

Fortnite

ANMELDELSE. Skrevet af Sebastian R. Sørensen

98% af jordens befolkning er forsvundet her henover sommeren, og du kan læse med i det følgende, og lære hvordan vores hånd-tamme forsker Sebastian har grebet den situation an i spillet Fortnite.Indlæser mere indhold