Så er Game of the Year i gang, og vi har en række spændende kategorier at få afgjort imellem nu og nytårsdag, og du vil hver dag kunne læse om en ny vinder, samt de tre opløbere der var lige ved at tage sejren. Er du i tvivl om hvordan vi har fundet frem til årets vindere, så kan du læse mere om proceduren samt filosofien bag afstemningen lige her.
Vinder: The Witcher 3: Blood and Wine
Det føles kun naturligt, at vores Game of the Year 2015 stadig får lov til at præge listerne i år. Havde CD Project RED udgivet dette som sit eget spil, og ikke en expansion, så havde vi skrevet om det i Game of the Year kategorien. The Witcher 3 har hævet niveauet for moderne RPGs, og denne udvidelse formår nogle steder at være bedre end spillet, vi købte sidste år. Her især på skurkefronten. The Wild Hunt var en æstetisk frygtindgydende antagonist, man ønskede a dræbe, før de kunne få fingre i Ciri, men man følte aldrig sympati for dem. De var onde for at være onde. I Blood and Wine er ingen af karaktererne længere blot gode eller onde. Er vampyren ond fordi han dræber, eller er han blot endnu et offer for en kvinde der udnytter ham? Er kvinden der udnytter en vampyr til at dræbe for sig ond, eller retfærdig i sine handlinger, på grund af de uhyrligheder hun blev udsat for som barn? Alle har en begrundelse for deres handlinger - selv Geralt - og spillet dikterer ikke hvem, du skal holde med. Du må lytte til de forskellige karakterer og beslutte dig for, hvem du mener, er mest retfærdig i sine handlinger.
Historien tager også vores elskede Witcher til nye hidtil usete eventyrlige steder. Dette er bare ikke de sukkersøde eventyr vi har fået fodret af Disney - dette er Rapunsel, der bliver træt af at vente på prinsen, og beslutter sig for at hænge sig i sit eget hår. Blood and Wine er råt, blodigt og den perfekte afslutning på et uhørt godt spil. Og med over 20 timers indhold, føles dette som mere end "bare" årets bedste expansion. Dette er blandt årets bedste udgivelser.
Runner-up: The Division: Survival
Lad os sige det ligeud: Survival er nu den eneste måde man bør spille The Division. Modsat den anden DLC, Underground, så formår Survival at skabe en helt ny oplevelse, som hovedspillet aldrig tilbød. Dark Zones var altid et farligt sted at bevæge sig i, men prøv at være der uden alle dine våben, evner og gear. Læg oven i det medspillere du er fanget med, som du aldrig ved om de vil dræbe dig, når du kigge væk, eller om du kan stole på dem. Survival er nu den ultimative The Division-oplevelse.
Fallout 4: Nuka World
Nuka World kan være frustrerende for os, der gerne vil være "god". Os der hellere vil hjælpe folk end at skade dem. Man skulle ellers tro, at en dlc sat i en forlystelsespark ville være fyldt med glade dage, men det har nu aldrig været Fallouts fokus. I stedet skal du arbejde med/imod tre konkurrerende bander, der alle er mere voldelige end min karakters mave kunne håndtere. Men hvis man accepterer volden og lader sin indre djævel komme frem - specielt i anden halvdel af dlc'en - så er der en god grund til at købe billet til denne forlystelsespark. Om ikke andet for at sige farvel til Fallout 4 med et brag.
World of Warcraft: Legion
Legion er en stor mundfuld for nye spillere, men for veteraner kunne appetitten ikke være større. Ikke nok med dlc'en tilføjer et helt nyt område, en ny Demon Hunter class og tillader spillere at komme i level 110, så fortæller den en inddragende historie, der hidtil har manglet i WoW. Blizzard har altid været mestre i at fortælle en god historie, men i WoW, er den ofte blevet fortalt gennem tekst mange spillere har spolet forbi. I Legion er der små cut-scene, perfekt spredt ud, så man ikke bliver træt at dem, men stadig formår at følge med i plottet. WoW er nu 12 år gammelt, men Legion beviser, at spillet stadig har meget at byde på. Bon appetit.