Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Fall Guys

Gamereactors Game of the Year 2020: Bedste Online Multiplayer

I 2020 har multiplayer på afstand været afgørende for vores sociale liv, og nu hylder vi de bedste.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Så er Game of the Year i gang, og vi har en række spændende kategorier at få afgjort mellem nu og nytårsdag, og du vil hver dag kunne læse om en ny vinder, samt de tre opløbere der var lige ved at tage sejren. Er du i tvivl om hvordan vi har fundet frem til årets vindere, så kan du læse mere om proceduren samt filosofien bag afstemningen lige her.

2020 har været lidt af et år, og det er altså sagt med den mildeste, mest forsonende tone det er muligt at fremmane. Skal vi forholde os mindre diplomatiske, så har året der er gået været en periode hvor social interaktion har været drastisk beskåret, og det har, i visse tilfælde, været direkte umuligt at være tæt sammen med vores venner og familie.

Netop af den grund af spil spillet en helt særlig rolle i løbet af de sidste 10 måneder, og selvom de naturligvis altid har fungeret som en underholdningsplatform der har bragt mennesker tættere sammen, så gør det sig særligt gældende her. Når nu man ikke kan få en øl på en bar, tag en tur sammen i svømmehallen, tage ud og bowle, mødes på en god gammeldags netcafé eller bare mødes hos hinanden til en god snak, jamen så har online multiplayer-spil stået klar til at sikre at vi har kunne grine, udfordre hinanden og momentvis glemme det uvejr der raser ude foran vinduet.

Normalt er denne kategori ikke ligefrem den skribenterne på redaktionen glæder sig mest til at skrive, men i år antager den en helt særlig position, for det er disse spil der har givet os trøst, og har stuvet os sammen. Nå, visk den ene salte tåre du har grædt væk, og lad os så kigge på de spil der har klaret denne opgave bedst i 2020.

Dette er en annonce:

Vinder:

Fall Guys: Ultimate Knockout
Fall Guys: Ultimate Knockout udkom som lyn fra en skyfri himmel. Præcis ligesom andre indie-hits, som My Friend Pedro, Among Us og Gang Beasts, talte alle pludselig om Mediatonics hylende morsomme multiplayer-spil, og selvom konceptet som sådan ikke er innovativt på egen hånd, så skal man kun spille en enkelt runde for at se hvorfor spillere verden over har skraldgrinet sig igennem den dyst efter den anden.

Spillet tager form efter japanske gameshows, eller måske snarere Wipeout, hvor du konstant placeres foran en tilsyneladende umulig fysisk udfordring. Din lille tykke avatar skal besejre 59 andre i en række runder, og det er op til dig at hoppe, wrestle og skubbe dig igennem masserne for at nå i mål først.

Det er såre simpelt og fysikbaseret ligesom så mange kulthits har været før, men Fall Guys: Ultimate Knockout ramte en nerve, og det har været svært for mange af skribenterne at slippe det igen. Derfor er det vores vinder.

Fall Guys
Dette er en annonce:

Runner-Up:

Animal Crossing: New Horizons
Animal Crossing: New Horizons kom på det perfekte tidspunkt. Naturligvis er det et fantastisk spil på egen hånd, men Nintendo kunne ikke have ønsket sig bedre timing, det er helt sikkert. Sidst i marts, hvor COVID-19 skyllede ind over den vestlige verden for første gang, og hvor mange blev sendt hjem fra enten deres arbejde eller deres skole, og her stod Nintendo klar med et spil der først og fremmest praktiserer dyb meditativ ro.

Animal Crossing: New Horizons er dog, ligesom de andre spil i serien, mere end det, for spillet åbnes først op i det du virkelig begynder at socialisere med andre øboere. Besøg andre, se hvad deres ø har at byde på, indsaml ressourcer sammen, kommuniker og find nye venner, spillet er unikt positioneret til at skabe incitament for at interagere med hinanden. På daværende tidspunkt kom spillet som kaldet, og det er fortsat en storslået oplevelse i dag.

Fall Guys

Runner-Up:

Star Wars: Squadrons
Vi vidste alle sammen allerede at Motives Star Wars-spil ville være en kende anderledes, og det viste det sig så sandelig også at være. I stedet for lyssværd eller blaster-rifler, så var det i stedet i det store verdensrum at kampene skulle udkæmpes, og selvom spillets kampagne også er ganske glimrende, så er det i sidste ende multiplayer-delen der fangede os mest.

Særligt har det været Fleet Battles der har leveret direkte glimrende underholdning, da de både indeholder de direkte konfrontationer fra Dogfight, men hvor man samtidig føler at man deltager i et større rumslag. Det hjælper naturligvis at de ikoniske stykker musik brager ud igennem højtalerne, eller hovedtelefonerne, imens, og at Motive har arbejdet så hårdt på at sikre selve følelsen af Star Wars. Vi håber på mere, lad os sige det sådan.

Fall Guys

Runner-Up:

Minecraft Dungeons

Man skulle umiddelbart tro at Minecraft var Minecraft, og sådan er det, men nej, udvikleren Mojang har så sandelig ikke holdt igen med at udlicitere universet til andre der har originale ideer. Vi har allerede set Minecraft: Story Mode, og tidligere på året ankom Minecraft Dungeons, eller måske snarere Diablo: Minecraft Edition.

Ja, du læste rigtigt. Minecraft Dungeons er stort set Diablo, og selvom spillet ikke rigtig forsøger at implementere helt nye ideer ind i den klassiske dungeon crawler-formular, så tager den en genre der oftest er en kende restriktiv, og åbner den op for alle.

Du kan loote, dræbe og udforske med venner, eller dine børn, og det er tydeligt efter få timers spil, at spillet nærmest nyder at være tilgængeligt. Det kan altså også noget, og kombineret med solide mekanikker, ret sej grafik og fin variation, så er Dungeons et godt eksempel på at det her univers kan lidt mere end først antaget.

Fall Guys

Relaterede teksterIndlæser mere indhold