LIVE
HQ
logo hd live | The First Berserker: Khazan
See in hd icon

Chat

X
      😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
      Dansk
      Gamereactor
      artikler

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Redaktionen opremser de 10 spil vi elskede, men i sidste ende ikke fik en plads på vores top 100.

      Abonner på vores nyhedsbrev her!

      * Påkrævet felt
      HQ

      Når man påtager sig opgaven at udforme en liste over de 100 bedste spil nogensinde, så bliver man stillet overfor en stor udfordring. Hvilke parametre skal vi dømme ud fra? Er det deres historiske værdi, deres holdbarhed? Hvor meget vægtes historie overfor gameplay? På Gamereactor-redaktionen var vores mål at levere en liste over de mest sublime og anbefalelsesværdige spil nogensinde, og det sker naturligvis på baggrund af vores subjektive vurdering af hvert enkelt spil, sammen med deres indflydelse på branchens designfilosofier.

      Det kommer derfor ikke bag på os at mange af jer er uenige. Vi har udformet listen på baggrund af vores interne debat, hvor vi har forsøgt at inkorporere mange forskellige parametre, lige fra den individuelle skribents personlige oplevelse med hver enkelt tilfælde, til spillenes historiske betydning. Der har meget at tage fat på, og vi er meget tilfredse med Gamereactors liste som den ser ud.

      I en sådan proces møder man dog en række udfordringer i forbindelse med hvilke spil man skal beholde på listen og hvilke som skæres fra. Mere end 200 spil var med i vores overvejelser, spil som The Secret of Monkey Island måtte overlade sin plads til Grim Fandango og Warcraft II blev overgået af sin efterfølger.

      Der er nemlig mange spil I har klaget over ikke er at finde på listen, så derfor har vi valgt at lave en lille ekstra artikel, der fortæller historien om dem der måtte overlade deres plads.

      Dette er en annonce:

      De næste 10 spil repræsenterer de 10 bedste spil vi desværre måtte udelade.

      Vores top 100 kan du finde her.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      The Legend of Zelda: Ocarina of Time (1998)
      Udvikler: Nintendo
      Udgiver: Nintendo
      Instruktør: Eiji Aonuma, Shigeru Miyamoto

      Dette er en annonce:

      Uden tvivl et af de mest ikoniske og vigtige spil nogensinde. Nintendo 64 leverede med The Legend of Zelda: Ocarina of Time, en heltstøbt oplevelse, som katapulterede serien til helt nye højder. Hyrule blev for første gang genskabt i fantastisk 3D blandet med pre-rendered baggrunde. For sin tid var Ocarina of Time en sand perle blandt det store udvalg af spil i samme genre fra 90'erne.

      Selvom spillet har en stor historisk værdi og en utrolig høj rating rundt på forskellige netsteder, fandt det ikke sin plads på vores Top 100. Dette skyldes ikke mangel på kærlighed, men fordi Ocarina of Time har mistet sin appel til mange nye spillere. Vi valgte i stedet Twilight Princess, da Twilight Princess føltes som en spirituel opfølger med mere raffineret gameplay, bedre historie og mere interessant verden. På grund af deres lighed mente vi, grundet Twilight Princess' mere moderne og komplette oplevelse, at det i sidste ende tog pladsen som det bedste 3D The Legend of Zelda-spil.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Super Mario 64 (1996)
      Udvikler: Nintendo
      Udgiver: Nintendo
      Instruktør: Shigeru Miyamoto

      Super Mario 64 slog benene væk under alle spillere med kærlighed til den italienske blikkenslager. Den klassiske HUB-verden vendte tilbage som en kæmpe Villa med innovativt design og vi kan ikke tælle antallet af timer vi tilbragte alene i forhaven med at hoppe rundt i træerne eller svømme i voldgraven. Hver bane havde sin egen sjæl, idenititet og interessante udfordringer.

      Super Mario 64 endte med ikke at ende på redaktionens lange liste grundet, at vi i stedet mente pladsen skulle gå til opfølgeren, Super Mario Galaxy. Sammenlignet med 64 har Galaxy mere dybde og nyskabende baner med sine forskellige planeter og platforme. Det føles som en forlængelse af de mange fine koncepter fra 64, men med sin egen personlighed. Super Mario 64 er en milepæl i platform genren, men Super Mario Galaxy er en perfektionering deraf.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Deus-Ex (2000)
      Udvikler: Eidos Interactive
      Udgiver: Eidos Interactive
      Instruktør: Warren Spector

      Warren Spector og co. skabte med Deus-Ex et spil, der udfordrede konventionerne for historiefortælling i spilbranchen. Blandingen af valg med konsekvenser, en flot verden, flere tilgange til mange forskellige objekter og flot grafik gjorde Deus-Ex til, for sin tid, interaktiv underholdning på høj plan.

      Deus-Ex var et udmærket spil, men har siden fået opfølgere som Mankind Divided, og specielt Human Revolution, der var bedre i deres udførsel end det oprindelige. Samtidig havde Deus-Ex for meget backtracking og et grænsende til middelmådigt skyde gameplay. Af alle spil på listen var Deus-Ex det spil som var i overvejelserne, som havde ældes værst. Det var rigtig godt for 17 år siden, men føles i 2017 som en blandet oplevelse.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Baldur's Gate II: Shadows of Amn (2000)
      Udvikler: BioWare
      Udgiver: Interplay Entertainment, Black Isle
      Instruktør: James Ohlen, Kevin Martens

      BioWare er blandt de bedste udviklere på markedet og har gang på gang bevist deres fortællergeni og flair for konstruktion af RPG-gameplay med serier som Mass Effect, Dragon Age og Knights of the Old Republic. Baldur's Gate er ingen undtagelse, og redaktionen nærer en stor kærlighed til serien. Vi ser på det andet kapitel som det bedste i serien og en pionær indenfor vestlige rollespil.

      Baldur's Gate blev dog nødsaget til at overgive pladsen til Knights of the Old Republic og Mass Effect 2, da de føltes som de største oplevelser præsteret af det fornemme studie. Især Knights of the Old Republic er for redaktionen, et eksempel på kulminationen af de bedste elementer BioWare har skabt i en smuk gensidigt komplimenterende kombination.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Assassin's Creed II (2009)
      Udvikler: Ubisoft Montreal
      Udgiver: Ubisoft
      Instruktør: Patrice Désilets

      Det første Assassin's Creed introducerede nogle interessante koncepter i en hidtil nærmest uudforsket setting i spilbranchen, men det var Ezio Auditore's eventyr i renæssance Italien som cementerede serien blandt de helt store kanoner. Parkour gik hurtigere, kampsystemet havde mere kant og Italien så forbandet godt ud. Historiemæssigt er Ezio og hans rejse fra usikker teenager til mester snigmorder stadigvæk fantastisk at vende tilbage til.

      Pirat kapitlet Assassin's Creed IV: Black Flag stjal dog Ezio's plads på listen i sidste øjeblik. Vi diskuterede heftigt hvilket af spillene som skulle på listen, men blev til slut enige om Edward Kenway's togter i Karibien. Udover et mere solidt kampsystem og stealth-færdigheder var kapringstogterne ombord på Jackdaw og de mange forskellige øer det som gav Black Flag sejren som det definitive Assassin's Creed spil.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Dragon Age: Origins (2009)
      Udvikler: BioWare
      Udgiver: Electronic Arts
      Instruktør: Dan Tudge

      Det andet BioWare spil, som desværre ikke landede på vores top 100 er klassikeren Dragon Age: Origins. Med en verden inspireret af både Ringenes Herre og A Song of Ice and Fire præsenterede Origins spilleren for en verden vi kunne blive opslugt af i timevis. RPG-systemerne formåede at blande klassiske nærmest JRPG-elementer med et vestligt flair, hvilket fungerede over alt forventning.

      Efter meget debat frem og tilbage endte Origins med at blive udeladt fra listen. Spillet fortjener meget af den respekt og kudos som det får og er blandt nogle af de bedste bud på et sublimt RPG til alle fans af genren. Orgins fik ikke en plads, da vi mente RPG-pladserne var blevet fyldt og Origins desværre var det svageste bud blandt en stor række af giganter.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Pong (1972)
      Udvikler: Atari
      Udgiver: Atari
      Instruktør: Allan Alcom

      Spacewar opfandt muligvis spilbranchen, men det var Pong som gjorde spil til noget større, noget potentielt revolutionerende. Trods dets simplicitet, er Pong stadigvæk sjov underholdning og vi udfordrer regelmæssigt hinanden til en omgang virtuel tennis. Sværhedesgraden er helt i top og holdbarheden må siges at være til stede.

      Men når vi vurderer de Top 100 bedste spil nogensinde, er indflydelse kun 1 af mange parametre. På redaktionen tvivler vi ikke et sekund på PONGs betydning for spilbranchen, men med andre klassikere som Tetris eller Doom måtte vi alligevel negligere PONG pladsen.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Space Invaders (1978)
      Udvikler: Taito
      Udgiver: Midway
      Instruktør: Tomohiro Nishikado

      De klassiske Space Invaders rumvæsener er næsten lige så populære som spillet i sig selv. Spil som Geometry Wars, Super Stardust eller Resogun kan alle takke Taito og Midway's betydningsfulde spil og dets formular. At skyde pixelerede aliens rummer stadig god underholdning og enhver fan af spilbranchen skylder sig selv en omgang.

      Ligesom Pong lider Space Invaders dog for meget af sin alder. Selvom spilbranchen skal takke Space Invaders for et utal af spil udgivet i dag, har spillet i sig selv ikke ældes med ynde og sammenlignet med spil i samme genre, fortjener Space Invaders desværre ikke en potentiel plads i det utrolig stramme felt.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Grand Theft Auto IV (2008)
      Udvikler: Rockstar North
      Udgiver: Rockstar Games
      Instruktør: Dan Houser

      Historien om Niko Belic kan ikke benægtes som værende blandt de bedste fortalt i spilbranchens korte levetid. Fængende karakterer, den hidtil smukkeste version af Liberty City og med et kampsystem mere i stil med Gears of War end Grand Theft Auto: San Andreas gjorde det fjerde kapitel til lækkert open-world spil.

      Alle spil fra Grand Theft Auto III til V er værdige bud på de bedste spil nogensinde, men Vice City og nummer fem blev til sidst de repræsentative eksempler for en enestående række af spil. GTA IV fik ikke en plads, da GTA V føltes som en udvidelse af alle spillets facetter og Vice City som en samling af de bedste elementer fra seriens forskellige styrker. GTA IV er dog immervæk et flot stykke arbejde.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Final Fantasy IX (2000)
      Udvikler: Squaresoft
      Udgiver: Squaresoft
      Instruktør: Hironobu Sakaguchi

      Final Fantasy er en serie med mange år på bagen og har leveret et stort antal gode oplevelser, og især 90'erne føltes som seriens gyldne dage. Rejsen med Zidane, Vivi, Garnet og co. er en af de mest mindeværdige oplevelser i RPG-genren og en flot afskedsgave fra Hironobu Sakaguchi inden han stiftede Mistwalker. Final Fantasy IX kombinerede futurismen fra Final Fantasy VIII med middelalderen fra Final Fantasy med god finesse.

      I sidste ende gik pladsen til Final Fantasy VII og VI som de bedste bud fra den ikoniske serie, da de fortalte en mere nuanceret historie og føltes mere nyskabende og varierede end nummer ni. Alle tre var listen værdig, men IX er ifølge redaktionen det svageste af de tre. Stadigvæk et konge RPG-spil.

      Gamereactor's Top 100: 10 klassikere som ikke kom på listen

      Det var de ti bedste spil vi desværre måtte fjerne fra listen, men som vi mener er værdige klassikere med stærkt gameplay og fortjener anerkendelse af alle gamere verden over.



      Indlæser mere indhold