Dansk
Gamereactor
artikler
The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

GOTY-nedtælling 2023: The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Vi tæller ned til både Game Awards og Gamereactors egen Game of the Year-fejring med nogle åbenlyse kandidater.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

December er lige på trapperne, og det betyder ikke overraskende, at den helt store prisuddeling i computerspilslandskabet, The Game Awards, inden længe kårer årets spil. Lydene på vandrørene melder bred enighed om, at vi sjældent har fået så mange fremragende spiltitler inden for samme solomrejse. Et sjældent godt spil betyder også et sjældent spændende The Game Awards. Med så højt et niveau er det nemlig ikke til at sige med sikkerhed, hvem champagnen kommer til at bruse for d. 8. december, når prisuddelingen løber af stablen i Peacock Theathre i Los Angeles. Med det in mente vil vi dog forsøge at klæde jer på til at gætte med. I det følgende vil vi med andre ord præsentere de nominerede i årets spil-kategorien og forsøge at indkredse, hvorfor det enkelte spil er nomineret, og hvor god en chance det har for at triumfere.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Hvorfor er det nomineret?

Den definitive udgave af et i forvejen fremragende spil

På papiret ser det ikke ud af det store. Bevares, et nyt Legend of Zelda-spil vil nok - og med god grund - gøre de fleste gamere eventyrlystne, og så er det sådan set lige meget, at historien stort set er den samme gamle vise om at redde landet Hyrule og prinsesse Zelda fra onde magter. Det har jo aldrig været det samme Hyrule, men en ny inkarnation komplet med nye dungeons, nye bekendtskaber, nye fjendskaber og - måske vigtigst af alt - en ny verden. Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (TOK) byder imidlertid på et Hyrule, hvis græsstepper de fleste gamere allerede har betrådt tilbage i forløberen, 2017's Legend of Zelda: Breath of the Wild. Ikke desto mindre vil man gøre en stråmand ud af Links seneste eventyr, hvis man reducerede det til en glorificeret DLC. I sin anmeldelse her på Gamereactor kalder Troels Ryde Graan spillet for Nintendos mest ambitiøse spil til dato, og det er ikke svært at se hvorfor: ikke alene er det i forvejen storslåede Breath of the Wild-Hyrule blevet udvidet til vejrs og ned i undergrunden, så har TOK også tilført nye mekanikker. Nu kan du kombinere alle mulige elementer til nye våben eller fartøjer, manipulere tiden til at gå baglæns for forskellige objekter og hoppe igennem loftet og ud på den anden side i selv de mest solide bjergmassiver. Forgængerens filosofi om frihed til at eksperimentere med verden holdes med andre ord ikke alene i hævd. Den forfines til noget nær perfektion. Således gør TOK også det, som alle sequels bør gøre: bygger videre på dét, der gjorde forgængeren godt. Dertil opfylder det en anden vigtig dyd hos alle gode fortsættelser, nemlig at udbedre nogle af fædrene arvs slagsider. Variationen af fjendetyper er derfor skruet i vejret, og skønt våben stadig er forgængelige, skal man ikke frygte for at indlade sig på kampe. Ja, våben taber du nok, men til gengæld vinder man flere resurser til at konstruere nye. Kort sagt og som en metacritic-score på 96 ud af 152 anmeldelser også bærer vidnesbyrd om: TOK er den definitive version af et i forvejen fremragende spil. Hvad klinger årets spil mere end det?

Dette er en annonce:

Chance for at vinde:

Kan fanpopularitet og kommerciel succes overtrumfe manglende nyskabelse?

Kvaliteten af Nintendos Zelda-sequel står altså næppe til diskussion, men til syvende og sidst er det den store gamer-offentlighed, der kårer vinderen. TOK synes fra den betragtning at ligge lunt i svinget til at tage hovedprisen med hjem, det vil sige, hvis blot nogle af de 20 millioner solgte eksemplarer eller mange inkarnerede Zelda-fans kan veksles til stemmer. Et 'men' melder sig dog hurtigt. Ganske vist træder TOK ikke bare i fodsporene på forgængeren med enkelte overfladiske digressioner hist og pist, men sammenlignet med nogle af de andre nominerede vil det alligevel være en overdrivelse at tale om et nybrud for franchisen, og man kan næsten fristes til istemme onde tungers snak om, at det jo netop ikke er den store nyskabelse; netop bare er Breath of the Wild 2.0. Det gør vinderchancerne tvivlsomme. Hvis gamer-folkedomstolen først og fremmest værdsætter 'nyt' og ikke bare 'godt', kan Link således med al sandsynlighed skyde en hvid pind efter vinderpokalen.

Fortjener The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom at være blandt årets kandidater?

Dette er en annonce:
HQ

Relaterede teksterIndlæser mere indhold