Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
Guild Wars 2

Guild Wars 2-interview

Vi greb telefonen og ringede til udvikleren bag Guild Wars 2 for at høre mere om det lækkert udseende rollespil.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Guild Wars 2 ser ud til at blive et af årets bedste og mest interessante online-rollespil, og vi slog på tråden for at tage en snak med chefdesignere hos ArenaNet, Eric Flannum, samt hans kollega Jonathan Peters.

For at gøre interviewet endnu mere interessant tog vi også kontakt til Gamereactor-læseren og Guild Wars-eksperten Jostein Holmgren, som hjalp os med at komme på de helt rigtige spørgsmål.

Guild Wars 2Guild Wars 2
Chefdesigner Eric Flannum (venstre) og designer Jonathan Peters (højre).

Vil Guild Wars 2 understøtte DirectX 11 ved udgivelsen, eller på et senere tidspunkt?

Dette er en annonce:

Jeg er ikke helt sikker, det er ikke indenfor nogen af vores fagområder. Vi kræver ikke DirectX 11 for at køre spillet - vi forsøger at holde systemkravene forholdsvist lave.

Tidligere i udviklingsfasen snakkede I meget om hvordan spilleren ville kunne bevæge sig rundt i omgivelserne, som for eksempel ved at svømme, hoppe og klatre, men hvordan vil dette påvirke spillerens oplevelse?

Spilleren kan interagere med omverdenen på flere forskellige måder. Du nævnte svømning og det at hoppe, som begge er mulige. Du kan ikke klatre i den forstand at klatring er en vertikal hindring, men du kan avancere vertikalt ved at hoppe fra platform til platform flere steder. Yderligere er det muligt at interagere med adskillige bygninger og elementer i naturen, ofte i forbindelse med dynamiske handlinger. Eksempelvis er der æbletræer nær menneskernes hjemby, hvor spilleren kan banke til dem for at få æbler til at falde ned. Et andet eksempel er når noget bliver ødelagt under en dynamisk hændelse, og resterne bagefter kan samles op af spilleren og bruges som våben.

Hvor stor vil spilverdenen være ved udgivelsen?
- I PvE-delen af spillet vil der til at starte med være 25 vældig store zoner, samt seks massive byer - en for hver race og Lion's Arch (en metropol hvor alle racerne kan mødes) - som kan udforskes af spilleren. I tillæg er der "dungeons" som er længere opgaver, designet sådan at de kan genspilles.

Dette er en annonce:

Mange har været bekymrede over hvordan den underliggende teknologi der styrer den kunstige intelligens hos "Rangernes" kæledyr og "Necromancernes" tjenere vil fungere, efter at have set de demoer der hidtil er blevet vist. Er dette endnu under udvikling, og hvis ja, hvordan kan vi så forvente at se dem forbedret?

Eric Flannum: Dette system er endnu under udvikling; I vil se forbedringer på mange områder. Meget af de områder hvor de er svagest er de mest grundlæggende: Det at følge dig rundt, det at acceptere og udføre simple kommandoer. Alt dette vil helt sikkert blive forbedret, inden vi er tilfredse.

Jonathan Peters: Det er ikke kun kæledyrene og tjenerne der bliver forbedret, også fjender, monstre og NPC'er vil få en overhaling hvad angår den kunstige intelligens.

Guild Wars 2

Hvordan fandt charr- og norn-racerne vejen til Lion's Arch?

Lion's Arch som vi kender den i Guild Wars 2, blev grundlagt af pirater og sørøvere efter det sunkne kontinent Orr steg op og sendte gigantiske bølger som ødelagde store dele af kystlinjen og sank Lion's Arch. Piraterne søgte tilflugt blandt ruinerne af byen, og det som begyndte som et tilflugssted, endte med at blive et fast bosted. Med tiden voksede det hele til en civiliseret metropol som ikke var knyttet til en bestemt race. Blandt piraterne var alle velkomne, så længe man kunne bevise at man var noget værd.

Også char og norn fandt vejen til piratmiljøet og klarede sig godt der, da begge racer har en kultur der priser styrke højt - specielt charr. Da den nye Lion's Arch blev grundlagt var også charr- og norn-piraterne inkluderet, og piraternes multikulturelle samfund blev kopieret da Lion's Arch begyndte at spire. Norn har en kultur der sætter pris på udforskning og eventyr, og mange af disse eventyrlystne norns fandt vej til Lion's Arch. Charr som har mistet kontakten med det strenge militaristiske charr-samfund begynder hurtigt at lede efter et lignende, struktureret system - mange af dem finder sig til rette i Lion's Arch. Derfor er metropolen blevet et hjemsted for de eventyrlystne og udstødte, og ikke kun blandt nord og charr.

På det sidste er der dukket flere og flere informationer op, som forklarer hvordan kampsystemet under vand vil virke, men kan I fortælle noget mere om det? Vil der eksempelvis være våbentyper som ikke virker under vand?

Vi kan ikke gå alt for meget i detaljer med systemet da det endnu er under udvikling. Det vi kan sige er, at der er unikke våbentyper som kun kan bruges under vand. Vi har ikke kunnet overføre kampsystemet direkte fra land til vand. Der er flere ting som gør kampe under vand til noget anderledes, eksempelvis er det umuligt at gøre skade med slagvåben eller bue og pil. Alt dette kommer vi dog tilbage til relativt snart, når systemet er mere finpudset.

Er der blevet foretaget ændringer - store eller små - til de kendte klasser i løbet af udviklingen?

Jonathan Peters: Der foretages stadig ændringer og finjusteringer af gamle systemer. Et eksempel på dette er adrenalinmekanismen til Warrior-klassen. Da vi først annocerede denne klasse fortalte vi at opbygget adrenalin ville få en passiv virkning på den skade karakteren kunne forvolde. Dette valgte vi at gå bort fra, da det viste sig at være upraktisk og et kedeligt valg for spilleren, der skulle beslutte om man ville beholde adrenalinen for den passive virkning, eller i stedet bruge den på kraftige udbrudsangreb.

Eric Flannum: I løbet af udviklingen har vi også sagt farvel til koncepter for hele klasser, og som eksempel har vi fraskåret en Marksman-klasse og en Warden-klasse. Der er sket store ændringer i løbet af udviklingen. Jeg tror at spillerne vil se at grunden til den store spredning mellem afsløringen af de forskellige figurklasser er, at de er så komplekse og forskellige. Engineer-klassen og den ottende klasse er særligt komplekse i forhold til dem, vi allerede tidligere har vist frem.

Jonathan Peters: De som har spillet demoen vil mærke at Elementalist-klassen spilles anderledes end før, egenskaber har byttet rækkefølge, nogen har fået byttet om på hvilke våben de kan bruge, mens andre har ændret funktioner. Intet står helt fast før spillet er færdigudviklet.

Vil det være muligt for spillere fra samme guild, at se om du er logget på med en anden karakter, på trods af at karaktererne kan tilhøre forskellige guilds? Vil guilds'ne være globale eller være låst til en server?

Guilds og sociale funktioner er endnu under udvikling, så vi venter med at sige noget om dette til systemet er tættere på at være færdig.

Der findes et omfattende system til at personliggøre og male sin rustning i Guild Wars 2. Vil det også være muligt at farve sit undertøj?

Jonathan Peters: (Grinende) Det var et godt spørgsmål! Man kan aldrig være sikker, lige nu er det ikke muligt, men man kan aldrig vide.

Tak til Eric Flannum og Jonathan Peters for at have taget tiden til at svare på vores spørgsmål.

Guild Wars 2Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
Guild Wars 2
HQ

Relaterede tekster

Guild Wars 2Score

Guild Wars 2

ANMELDELSE. Skrevet af Jostein Holmgren - GR NO

Her er Guild Wars 2-dommen! Efter uger i betaen og flere dage med det endelig produkt, er Jostein parat med anmeldelsen.

1
Se Guild Wars 2: Path of Fire i aktion

Se Guild Wars 2: Path of Fire i aktion

NYHED. Skrevet af Anders Baad Mai

ArenaNet har netop udgivet en gameplay-trailer for den kommende udvidelse til Guild Wars 2 kaldet Path of Fire. I denne udvidelse vil du blandt andet skulle tage ud i...Indlæser mere indhold