Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Hands-on med Segas digitale titler

Sega har en imponerende række af digitale udgivelser på vej i år - vi kigger på de vigtigste titler her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Sega. Digital distribution. Enhver fan af den japanske spilkæmpe ved hvor stort et potentiale, der ligger i selskabets voksende forhold til download-titler.

Og dette år lader til at blive en lille smule anderledes, når både nye og klassiske titler ankommer på XBLA, PS3, iOS og PC. Vi kigger her på dem, du bør holde øje med.

Hands-on med Segas digitale titler

Hell Yeah: Wrath of the Dead Rabbit
Platform: PC, PSN, XBLA
Dato: sommer

Dette er en annonce:

I rollen som den afdøde kanin Ash suser vi rundt på hævntogt i helvedes dyb - bare fordi pinlige billeder af ham er sluppet ud på nettet. Det resulterer i over 30 minispil, hvor der skal uddeles retfærdighed.

Mens vi arbejder på at skaffe beviserne af vejen, samles der diamanter ind, som kan byttes til vanvittige kostumer og våben. At bytte en kokkehue for en bazooka er efterhånden en hverdagsting, men at handle en sav for en donut med roterende lyssværd? Udviklerne fra French Arkedo Studios må have slikket på løvfrøer for at finde på så bizart-udseende et spil.

Efter en relativt kort demo er vi stadig ikke helt sikre på, hvad gameplayet går ud på. Platform, en Pokémon-udgave af Boulder Dash, eller hack'n'slash? En ting er dog sikkert: det er bestemt en farverig og funky form for terapi, der letter agressionerne.

Hands-on med Segas digitale titler
Dette er en annonce:

Jet Set Radio
Platform: PC, PSN, XBLA
Dato: sommer

En af de absolutte klassikere fra Dreamcast-æraen vender tilbage i laber HD og uden de store alderstegn.

Tilbage i 2000 var Jet Set Radio et af de første spil, der benyttede det stadigt populære cel-shadede look, og den idiosynkratiske grafik og det innovative gameplay er ældet med stor ynde. Sega har lært af fejlene fra deres tidligere Dreamcast-konverteringer, for Jet Set Radio indeholder både det originale soundtrack og kan spilles i gloværdig fuldskærm.

Til lyden af den legendariske radio-DJ Professor K's beats suser vi rundt på inline-rulleskøjter i et futuristisk tegneserie-Tokyo, og forsvarer vores territorie mod fjendtlige bander ved at male grafitti. Mens vi ruller gennem byen jages vi af strækmarcherende politibetjente, en lettere gal politichef og endda missil-bevæbnede helikoptere. Vi grinder og skater, laver tricks, samler spraydåser, tackler og sprøjter maling på rivaler, der forsøger at overtegne vores grafitti.

Grafittien kan personliggøres gennem en editor - og de indbyggede pieces er udtænkt af Inkie, der dengang var chef for Segas design-afdeling og er ven til gadekunstneren Banksy. Med tiden samler du femtem bandemedlemmer, der ikke bare har hvert deres udseende, men også adskiller sig i evner som udholdenhed, fart og grafitti.

HD-udgaven af Jet Set Radio kombinerer alle funktionerne fra de lettere forskellige europæiske, amerikanske og japanske originalversioner, og har en alsidig blanding af J-pop, hip-hop, elektronisk og rock som soundtrack.

Fans af originalen vil selvfølgelig købe det med det samme, og nybegyndere kan godt gøre sig klar til at møde en klassiker.

Hands-on med Segas digitale titler

Virtua Fighter 5: Final Showdown
Platform: PSN, XBLA
Dato: sommer

Final Showdown er den forfinede udgave af Virtua Fighter 5. Kampsystemet er blevet nænsomt justeret. Lidt simplere styring, forbedrede visuelle cues i kampene og et forbedret counter-system er alt sammen på plads, uden at det går udover det balancerede og nøjagtige kampsystem fra Virtua Fighter.

Kampene foregår i store arenaer med forskellige dynamikker, interaktive objekter og destruerbare vægge. I den nye room-match spiltype er der nu små turneringer for op til otte spillere. De 19 forskellige kæmpere giver grundlag til spændende og varierede dueller, og det er fremragende at se en af fighting-genrens bedste titler genopstå i digital form.

Hands-on med Segas digitale titler

Sonic the Hedgehog 4: Episode II
Platform: PC, PSN, XBLA, iOS
Dato: forår

Fire måneder efter begivenhederne i Sonic the Hedgehog 4: Episode I dukker Little Planet op, stedet hvor Metal Sonic-kampen fra Sonic CD udspillede sig. Metal Sonic genoplives af Dr. Eggman, og Sonic forsøger at stoppe dem begge med hjælp fra Tails.

Tails kan flyve rundt med Sonic, men han kan også hjælpe Sonic med at besejre mere hårdføre modstandere, og kan nå højere afsatser ved at hoppe fra Sonics hænder.

Sega har taget højde for fansenes følsomhed, og derfor byder Episode II på nye animationer og revideret styring - pindsvinet drøner nu let gennem banerne, og hop over små forhindringer kræver ikke længere, at man holder analog-sticken nede for at bestemme retningen i ens rul. Således er Sonics momentum nu meget tættere på det, vi kender fra de originale Mega Drive-spil.

Der vil være fire områder at rejse gennem, hvoraf vi har set de to: White Castle og Sylvania. I demoen får vi lov at tage til White Castle-området, der er en snebaseret forlystelsespark, hvor vi jagter ringe og graver gennem sneen, mens Sonic og Tails flygter fra et sneskred. Der vil være co-op både lokalt og online.

Hands-on med Segas digitale titler

Total War Battles: Shogun
Platform: iPhone, iPad
Dato: 2012

Download-versionen af det succesfulde strategiserie Total War er optimeret til touch-skærme. Som med det seneste udspil til PC, kæmper vi her om herredømmet i middelalderens Japan.

Selvom kampene i Total War Battles: Shogun foregår i realtid, er tempoet afslappet. På et kort med hex-felter konstruerer vi bygninger og bevæger os frem mod fjendens base. Vores enheder er underlagt Bushido-kodekset, og kan således kun rykke fremad på kortet. Kampene afgøres efter typisk sten-saks-papir-princip.

Touch-styringen er intuitiv og giver en enorm dybde. Ved at indhente erfaring på slagmarken kan vi træne vores soldater eller øje produktionshastigheden i vores bygninger, så vi er bedre forberedt til fremtidige kampe. Jo flere bygninger, vi laver på begrænset plads, des flere ressourcer har vi til at producere enheder.

En ekstra lækker detalje er, at to spillere kan kæmpe samtidigt på én skærm. Spillet udkommer som universal app til iPad, iPhone og iPod Touch, og er skaleret til den helt rette størrelse på hver af disse enheder. Vi er imponerede over hvor meget indhold, udviklerne har klemt ned i spillet - dette er helt sikkert en titel, strategientusiasterne bør kigge nærmere på.

Hands-on med Segas digitale titler


Indlæser mere indhold