Dansk
Gamereactor
artikler

Hardware Awards 2021: Bedste Ultrabook

Hvad betyder "ultrabook" egentlig? Ja, i disse dage betyder nok bare en alsidig luksusbærbar. Vi fejrer de bedste her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det kan meget vel være, at begrebet "ultrabook" efterhånden er en kende gammeldags. Det hele startede med marketingsslang, der ønskede at specificere at de pågældende produkter var lavet med transportabelt design for øje, dog uden nødvendigvis at ofre al ydeevnen i processen. Med en ultrabook kunne du tage på farten med en lille rygsæk, men hvor der stadig var tilpas batteri og hestekræfter under kølerhjelmen til at redigere billeder i Photoshop. I lang tid var det mildest talt noget fis, men i dag er det hele meget, meget anderledes.

Det er nu muligt at få slanke, lette, lækre bærbarer, der pakker kraftfulde processorer fra Apple, Intel og AMD, med en overraskende stor mængde RAM og uden at ofre... ja nærmest noget som helst.

Derfor er det stadig en specifik gruppering på markedet der er værd at eksaminere hver eneste år, gammeldags paraplybegreb eller ej. For producenter som Apple, Asus, Acer og Microsoft langer hvert år imponerende ultrabooks over disken, og det er dem vi fejrer i dag.

Hardware Awards 2021: Bedste Ultrabook
Dette er en annonce:

Vinder: Asus Zenbook 13 OLED (UX325)

Vi har anmeldt mange Zenbooks fra Asus igennem årene, og det er så sandelig ikke alle der har været lige gode. Problemer med varme, problemer med larm, tvivlsom byggekvalitet - Asus har døjet med det hele.

Det er også derfor at vi var så sindssygt overraskede, da Zenbook 13 OLED (som også har det sexede navn UX325) kom og fiksede det hele på én gang. For noget der ligner 8500 kroner får du et glimrende Pantone-valideret OLED-panel, en solid konstruktion i aluminium på 1.3 kilo, alle de porte man kunne ønske sig, en fin Intel-processor, solidt keyboard og stort trackpad.

Du får det hele, og der er tilsyneladende ingen reelle kompromisser. Vær varsom med Zenbooks, men den her er meget, meget let at anbefale.

Du kan læse vores anmeldelse her.

Dette er en annonce:
HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Ultrabook

Vinder: Microsoft Surface Laptop 4

Microsoft Surface Laptop-serien har altid været et studie i de vage pladser mellem ordene, og med det mener vi at du ikke rigtig kan se en Surface Laptops værd i specifikationerne. Jo, denne gang er der enten en Ryzen 4980U eller en 11th gen Intel chip, op til 32GB RAM og et bedre udvalg af porte, men det er stadig meget at betale for en maskine uden dedikeret GPU.

Men igen; en Surface Laptop er et glimrende bevis på at det er dagligdagens udfordringer, som afgør om en maskine bliver en hindring eller et hjælpemiddel. Takket være en fjerlet konstruktion, et "dybere" design der gør at der er mere plads til dine håndled når du skriver, det mest responsive trackpad overhovedet, et vidunderligt 3:2 Pixelsense display og nu solid batterilevetid.

Microsoft Surface Laptops er ikke for alle, men for dem der primært vil have en lækker oplevelse, så vil de ikke skuffe, og særligt ikke 4'eren.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Ultrabook

Vinder: Macbook Pro 14

Det giver et eller andet sted ret god mening at inkludere en bærbar på denne liste, som vi har erklæret; "den mest helstøbte bærbar vi nogensinde har testet". Der er en kende hyperbel i den udtalelse, naturligvis, men vi mener det faktisk.

I det segment Apple går efter med den nye Macbook Pro 14, der er det svært at finde en eneste anke ved designet, ved konstruktionen, ved ydeevnen, ved lyden, ved indmaden eller ved displayet. MiniLED på 1600 NITS med 120Hz ProMotion, den nye M1 Pro, et solidt udvalg af porte, glimrende batterilevetid.

Vi kunne skrive meget mere, men du har hørt om den her laptop non-stop i den her uddeling, så vi nøjes bare med at sige, at samme centrale udtalelse holder stik, det her er en af årets bedste laptops, og nok den bedste Apple nogensinde har lanceret.

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Ultrabook

Vinder: Asus ROG Flow X13 2021

Da vi anmeldte Asus' ambitiøse Flow X13, så var vi faktisk ret imponerede. Men den blev lidt anmeldt i forlængelse af den proprietære eGPU, XG Mobile, og tilsammen var prisen alligevel så tilpas høj, så vi tillod os at være ekstra kritiske.

Men det hele ændrede sig så, da Asus sendte en opdateret udgave af selvsamme bærbar, men hvor den tidligere indbyggede Intel GPU blev skiftet ud med et Nvidia RTX3050 TI. Kombineret med en Ryzen 9 5900HS, 16GB RAM og en 1TB NVMe SSD, så blev Flow X13 lige pludselig en hel habil gaming bærbar på egen hånd.

Samtidig med det får du et mere subtilt ydre, solide porte, et 2-i-1 design, der betyder at skærmen kan vendes om til en tablet, en tablet med et display på 3:2 i 3840x2400. Mere behøver vi ikke at sige.
Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2021: Bedste Ultrabook


Indlæser mere indhold