Dansk
Gamereactor
artikler

Hardware Awards 2022: Bedste Gaming-bærbar

Hvilken maskine balancerer vægt, ydeevne og ekstra features? Det finder vi ud af her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Man skulle ikke tro det, men selvom at vi skriver 2022 i kalenderen er der stadig en kedelig tendens til halvdårlige skærme, dårlig batterilevetid og elendig køling i moderne bærbare computere, nogle gange endda kombineret med store strømforsyninger og mangelfulde tilslutninger.

Derfor er markedet også meget opddelt, der er dem der leverer alt hvad man gerne vil have, ofte også i lækkert design, og så er der dem der stadig sælger containervis af computere hver dag på trods af åbenlyse mangler. Pris der desværre ikke en indikator af kvalitet heller. Flere og flere får ligeledes IPS-paneler, men dog ikke alle - vær på vagt.

Når det er sagt, så er de bærbares begrænsning, nemlig at panelet ofte kun er 1080p eller 1440p også deres styrke, for det gør at de begrænsninger som formatet byder på er en mindre hindre for god ydelse end ellers. Langt de fleste kommer ligeledes i 144Hz, 240Hz eller endda 360Hz versioner.

Designet er også blevet bedre, både MSI og Asus leverer flere og flere computere der er diskrete, industrielle i deres design, men der er stadig dem der mener at en gaming-bærbar skal skrige teenageværelse, og ikke på den gode måde.

Dette er en annonce:

Vinder: Gigabyte Aorus 15 XE4

Gigabyte har på grafikkortsiden alltid leveret varen, og det gør de også med deres Aorus 15. Designet er diskret, men kendere vil straks kunne se at det er en gaming bærbar. Den holder en seriøs omgang køling, og selv i overlocket turbo modus holder den både GPU og overraskende nok CPU under 80 grader, noget der er ret imponerende i en verden hvor rigtig mange konkurrenter har problemer med at få CPU'en under 95 grader ved fuld belastning.

Som ved så mange andre moderne laptops kan man få den i 165Hz eller 360Hz. Der er også ekstra point for at man ikke som ved andre skal gætte sig frem til hvad det er for et panel og hvad det kan, og tastaturet er heller ikke helt dårligt. Der er både to USB-C, WIFI 6E og HDMI 2.1 - og så er dens webcam faktisk HD, hvilket er forbløffende sjældent.

Herudover er skærmen en af de bedste på en bærbar vi længe har set, og så er ydelsen rigtig fin med både Assassin's Creed Valhalla og Red Dead Redemption 2 der kører +60fps i 1440p.

Du kan læse vores anmeldelse her.

Dette er en annonce:
HQ
Hardware Awards 2022: Bedste Gaming-bærbar

Vinder: Acer Predator Helios 300

Acers Predator-serien plejer at levere en ret solid oplevelse hele vejen igennem, og med Helios 300 er det ingen undtagelse. 17.3", 32GB DDR5 RAM, 8GB RTX 3070TI og en Intel 12700H samt et 1TB NVMe drev og en 165Hz IPS-skærm der har miniLED belysning. En ret god balance imellem ydelse, vægt og pris.

Det hele styres via PredatorSense softwaren der er blevet modnet en del, og så et kølsersystem der kan blæse ørerne af en elefant. Men til gengæld så virker det, CPU'en holdes konstant på 76 grader under maksimal belastning, og GPU'en på 51 grader, fantastiske tal for en slank bærbar computer. Så når Acer siger turbo, så mener de faktisk turbo.

Der er solid byggekvalitet, USB-C, Minidisplayport, Bluetooth 5.2 og HDMI. Herudover bruger man bagsiden til tilslutninger og ikke kun siden hvilket vi er store fans af

Du kan læse vores anmeldelse her.

HQ
Hardware Awards 2022: Bedste Gaming-bærbar

Vinder: Lenovo Legion 5i Pro

Legion-serien fra Lenovo har i mange år været de facto standarden for bærbare der rent faktisk er, ja bærbare. Det betyder ikke at man ikke levere computere i den lidt tungere ende, i mere end en forstand, i dette tilfælde, med 16GB DDR5 RAM, Intel 12700H CPU og RTX3070 og et 1TB NVMe drev er det stadig til at leve med, og endda til en fin pris.

Det er indrettet efter at man får en 1440p skærm, god køling, og et chassis i aluminium, men desværre med det propriltere Lenovo ladere.

Tastaturet er ganske glimrende, og en masse indgange, inklusiv Thunderbolt 4 i den ene af de to USB-C porte, der er også HDMI 2.1 og en god gammeldags Ethernet port.

Skærmen er 15" i 16:10 format, 165Hz VA og 100% sRGB. CPU'en sluger 120 Watt, men på trods af dette formår kølingen at holde den omkring 84 grader når det går vildest for sig.

Du kan læse vores anmeldelse her.
http://www.gamereactor.dk/lenovo-legion-5i-pro-2022-1071853/

HQ
Hardware Awards 2022: Bedste Gaming-bærbar


Indlæser mere indhold