Dansk
Gamereactor
artikler

Hemmelige sommerspil

Vores norske redaktør har nogle interessante nyheder, han gerne vil dele med os.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

This article seems to have received a lot of traction internationally, so we'd like to inform our foreign readers, that there is an english version of the same article available here.

'Aflysningen af dette års Electronic Entertainment Expo, bedre kendt som E3, har tvunget mange udviklere og udgivere til at ændre deres planer. De fleste af dem har valgt at istandsætte deres egne events eller alliere sig med Microsoft, Sony eller andre store selskaber, der har valgt at assistere med at erstatte det famøse expo med deres egne specielle begivenheder. Ikke desto mindre har det faktum, at vi ikke har nogle specifikke datoer at se frem til, øjensynligt gjort mange af jer en smule rastløse, så jeg har besluttet mig for at berolige jer ved at tale om nogle af de store afsløringer, vi kan se frem til i den nære fremtid.

Bare at nævne spil, som alle alligevel kender til, ville ikke være særligt sjovt eller interessant, så lad os i stedet tale om uannoncerede spil. Naturligvis er det spil, der ikke officielt er blevet afsløret endnu, så tag listen med et gran salt, hvis du ønsker - men tro ikke, at jeg ville putte mig selv sådan i skudlinjen, hvis jeg ikke var sikker på den information, jeg ligger inde med. Husk blot på, at Covid-19 og BLM-opråbet har og vil fortsætte med at skubbe planerne en smule, så nogle af disse afsløringer sker måske senere end ventet. Med det in mente, lad os da starte ud med et spil, som allerede er så godt som afsløret.

Hemmelige sommerspil
Dette er en annonce:

Warner Bros. Montreals Batman
Det er mere end otte måneder siden, Warner Bros. Montreal, udviklerne af Batman: Arkham Origins og medudviklere af Batman: Arkham Knight, begyndte at tease, at de arbejder på et nyt spil, hvor vi får lov at spille som The Dark Knight. De første smugkig så ud til at indikere, at Court of Owls vil være involveret, hvilket gjorde mange fans ret spændte. Desværre tvang Covid-19 Warner Bros. til at stoppe planerne med langsomt at opbygge hype inden den fulde afsløring ved selskabets allerførste E3-konference, men det betyder ikke, at vi ikke får spillet at se denne sommer.

Planen er angiveligt stadig at vise os spillet indenfor de næste par måneder, og jeg tvivler på, at pandemien og/eller Black Lives Matter-bevægelsen vil ændre på det, eftersom spillet er sat til udgivelse tidligere, end I måske tror.

Hemmelige sommerspil

Demon's Souls Remake
Bluepoint har ikke lavet et originalt spil i otte år, så hvorfor er det, at navnet lyder så bekendt? Fordi det er studiet, der har skabt nogle af de bedste remasters og remakes i industrien. Det startede ret simpelt med spil som God of War og Metal Gear Solid, men studiet fik ikke helt den anerkendelse, det fortjente, før det genskabte Shadow of the Colossus på PlayStation 4 for to år siden. I stedet for blot at polere grafikken og lyden en smule blev Team Icos projekt stort set genopbygget fra bunden, og resultatet var fabelagtigt. Det er dog ingenting sammenlignet med det, Bluepoint arbejder på lige nu. Selvom de eneste officielle detaljer, vi har fået, er at det bliver studiets mest ambitiøse projekt og vil lande på PlayStation 5, så er det en offentlig hemmelighed blandt dem, der har kontakter i industrien, at der er tale om et remake af Demon's Souls.

Dette er en annonce:

I betragtning af, at det var det første PlayStation 5-spil, som Sony teasede, vil det være meget overraskende, hvis det ikke er et af de første, der også bliver vist frem, så forvent at se det i en af de første State of Play-udsendelser denne sommer.

Hemmelige sommerspil

Fable 4
10 år! Denne oktober vil det være 10 år siden, vi fik det sidste rigtige Fable-spil: Fable III. Jubilæer som dette skal simpelthen bare fejres, og det ser i den grad ud til, at det også er planen. Playground Games, udviklerne af Forza Horizon-serien, etablerede et andet hold til at skabe et "AAA open-world game" tilbage i 2017. Interessant timing i betragtning af, at Phil Spencer havde sagt bare et par måneder forinden, at Fable-serien ikke var død. Og nej, han talte ikke om Fable Fortune! Jobopslag, vage svar fra både Playground og Xbox, når de blev adspurgt, og påståede læk har gjort det meget tydeligt, at et nyt Fable har været under udvikling i flere år nu.

Microsoft har hørt folk tigge efter mere Fable i snart et årti nu, og det er på tide at sætte en stopper for vores kollektive pinsel. Playground blev en del af Xbox Game Studios for to år siden, og vi ved, at al fokus vil være på førstepartsspil i juli måneds Inside Xbox-show. Er det muligt, at vi ikke kommer til at se Playground og Fable her, særligt efter at have skuffet mange spillere med maj måneds show? Jeg tvivler stærkt.

Hemmelige sommerspil

Far Cry 6
Ubisoft har været et af de mest forudsigelige spilfirmaer de seneste år, eftersom studiet hviler tungt på store franchises: Assassin's Creed, Far Cry, Ghost Recon, Just Dance og Rainbow Six. Det er derfor, du ikke behøver at være den skarpeste kniv i skuffen for at have en idé om, hvad der venter os, efter vi fik fortalt, at det franske selskab har fem AAA-spil sat til udgivelse inden april. De eneste spil, der var annonceret dengang, var Watch Dogs: Legion, Gods & Monsters og Rainbow Six: Quarantine, mens de to andre ville blive afsløret senere. Assassin's Creed Valhalla blev kort efter offentliggjort, hvilket efterlader os med én hemmelighed tilbage. Der er ikke mange store franchises tilbage, så hvad er det sidste hemmelige spil? Ikke Splinter Cell eller Prince of Persia, desværre, da de kommer senere. Jeg har til gengæld gode nyheder til jer, der hungrer efter mere førstepersonsskyderi i eksotiske lokationer.

Det sidste spil, der efter planen udgives inden april, (med mindre Ubisoft beslutter, at det er dette spil, der skal udsættes på grund af Covid-19, og at der er for mange AAA-udgivelser i et ret kort vindue) er endnu et Far Cry. Jeg ønsker ikke at ruinere alle Ubisofts planer ved at give jer al informationen, men jeg kan med sikkerhed sige, at de af jer, som ikke kunne lide Far Cry 5's nordamerikanske setting, vil sandsynligvis finde denne omgang mere interessant, når det officielt afsløres under Ubisoft Forward den 12. juli - eller lækket, hvis selskabet vælger at gemme det til senere.

Hemmelige sommerspil

Harry Potter
Batman er ikke det eneste spændende spil, som Warner Bros. ville afsløre under E3. Harry Potter-spillet, som vi fik en lækket optagelse fra tilbage i 2018, skulle også have været afsløret her, og spillet er nået langt siden 2018. Det eneste spørgsmål er nu, hvor lang tid vi skal vente, og hvilket der kommer først: Harry Potter eller Rocksteadys superhemmelige projekt? Mit gæt er, at de ikke sker lang tid efter hinanden de næste par måneder.

Hemmelige sommerspil

Horizon: Zero Dawn 2
Der gik ikke lang tid, før det stod klart, at Horizon: Zero Dawn var en gigantisk succes for Guerilla Games og Sony, så det var ret åbenlyst, hvad det hollandske studie havde sat sig for, da det opgraderede mandskabet, et par måneder efter spillet blev lanceret, og endnu mere efter Frozen Wilds-udvidelsen. Jovist, de arbejder også på et andet projekt, men Janina Gavankar mere end bekræftede, at en efterfølger var undervejs, for 14 måneder siden, da hun fortalte en fan: "Just wait until you see the sequel. You're gonna die. I know some secrets. You're gonna die!" ved Star Wars Celebration.

Tilføj så til regnestykket, at adskillige Guerilla-medarbejdere pludselig slettede deres retweets af PlayStation 5-streamen, der skulle have fundet sted den 4. juni, og du kan være temmelig sikker på, at det var meningen, vi skulle have set nogle robot-dyr denne sommer. Tiden vil vise, om planerne ligeledes har ændret sig med PC-versionen af det originale spil, som måske også modtager en lille forsinkelse - men den er uden tvivl tæt på.

Hemmelige sommerspil

Mass Effect Trilogy Remastered
I starten af denne generation sagde EA, at de ikke kunne få øje på appellen til remasters, men det ændrede sig for et stykke tid siden, da et par af deres største franchises ikke var i stand til at leve op til forventningerne. Dét, og succesen med spil som Call of Duty: Modern Warfare Remastered og Crash Bandicoot: Nsane Trilogy, ændrede holdningerne, og udviklingen af adskillige remasters blev påbegyndt. Firmaet bekræftede tilmed denne omstilling under dets investormøde sidste oktober, da vi fik fortalt, at adskillige remasters stod til at blive udgivet inden april 2021. Nogle af disse er endda fra den samme franchise, og det er udover Command & Conquer.

Det er sandt. Den rygtede remaster af Mass Effect-trilogien er virkelig, og den sidste opdatering, jeg fik for et par uger siden, var at planen stadig er at udgive kollektionen til efterår som en erstatning for selskabets normale blockbusters: Battlefield og Star Wars Battlefront. Biowares sociale mediekanal har teaset det i måneder ved at dele elsket musik fra trilogien, så jeg vil ikke blive overrasket, hvis vi får vores favorit-remaster på The Citadel at se til EA Play Live den 11. juni.

Hemmelige sommerspil

Resident Evil 8
Shinji Mikamis elskede franchise genopstod fra de døde med Resident Evil 7: Biohazard i 2017, og succesen med både Resident Evil 2 og Resident Evil 3 gjorde ikke Capcom mindre ivrige efter at lave flere spil i serien. Det lidt polariserende remake af Resident Evil 4 må dog vente et par år endnu, da en spritny gyseroplevelse venter os i 2021.

Selvom projektet startede ud som et spin-off, viste det så meget potentiale, at det japanske firma besluttede at plante Resident Evil 8-navnet på det. På trods af, at jeg sjældent gider at spørge om endelige titler, da de har en tendens til at ændre sig flere gange og i sidste minut, så giver det rygtede Resident Evil Village god mening, ud fra hvad jeg har hørt om spillet. Heldigvis skal vi ikke vente længe for at se, om det er sandt eller ej, da jeg virkelig tvivler på, at Capcom vil gentage Resident Evil 3-formularen ved at løfte sløret til december, da PlayStation 5 og Xbox Series X stadig optager det meste af opmærksomheden på det tidspunkt. Spillet skulle gerne være klar til "Early 2021", så det er mere sandsynligt, at vi ser en gentagelse af Resident Evil 2-metoden ved at overrække afsløringen til Sony under den første PS5-State of Play, eller den, der er sat til august i skrivende stund.

Hemmelige sommerspil

Housemarque
Det talentfulde finske studie har altid haft et godt forhold til Sony, og det fortsætter ind i det nye årti. Stormdivers, studiets eksperimentelle battle royale-spil, blev sat på pause tidligere i år for i stedet at fokusere på "the biggest and most ambitious" spil, de nogensinde har kreeret, med "amazing support from our yet-to-be-announced partner". Jeg vil lade jer gætte, hvilken partner der her er tale om... Selvfølgelig, det er Sony. Og en af årsagerne til, at Stormdivers måtte efterlades? Fordi Housemarque håber på at have det ikke-arkade-agtige spil klar til PlayStation 5-lanceringen, og at lave en "all-time first" kræver, at studiet har alle mand ombord. Den indsats, og det faktum, at Resogun var et af de bedste spil på PS4 ved lanceringen, bør give dem en plads på et af sommerens State of Play-streams.

Hemmelige sommerspil

Silent Hill
Jeg delte, hvad jeg havde hørt om det rygtede Silent Hill-reboot til PlayStation 5 tilbage i marts, men nogle af jer har måske glemt alt om det, efter Konami afviste det. Du bør dog måske tage et nærmere kig på den "afvisning". Bemærk, at talsmanden aldrig specificerer, hvilket rygte han eller hun faktisk afviser, og vil ikke svare, når vedkommende bliver spurgt om en afklaring. Der er en grund til dette. Derudover er det også det samme firma, der sagde, at Hideo Kojima bare var på ferie, selvom vi udmærket vidste, han havde forladt selskabet tilbage i oktober 2015.

At afsløre Resident Evil 8 og Silent Hill under det samme event virker en smule fjollet, men det lader til, at sidstnævnte er nået langt nok i udviklingen til at kunne bekræfte dets eksistens, så det ville være klogt at annoncere det officielt, før en eller anden lækker nogle virkelige detaljer.

Hemmelige sommerspil


Indlæser mere indhold