Dansk
Gamereactor
artikler

Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?

Efter vores eskapade ud i det moderne hjemmekontor tog det måske en drejning i det alt for ergonomiske og smarte - vi vender lidt tilbage til Old School med K950, MX for business Gen2 ... og Vertikal.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?
Signature K950 med Vertikal mus og MX Keys Combo for business Gen 2.

Indrømmet, jeg er ind imellem lidt bitter gammel mand. Også når jeg afprøver ting. Og det kan måske godt udmønte sig i mine anmeldelser. F.eks. er jeg blevet mindre vild med Lift og Waves som jeg anmeldte sidst.

Ja, det var noget nyt og musen var helt klart anderledes og den minimale berøring plus ergonomisk udformning var virkelig behagelig. Men var det den det jeg ville have?

Til at starte med, så havde størrelsen noget med det at gøre. Ja, jeg skulle have en større mus. Efter at have checket det ud og målt, fandt jeg ud af jeg havde brug musen nummeret større. Enter: Logitech Vertical. En mus der ligner Lift, men er større. Har en knap mere og er genopladelig, fremfor batteri indsat.

Dette er en annonce:

Ja. Det gjorde en forskel. Afslapningen i mit håndled, følelsen af kontrol og det føltes mindre som om musen var på vej ud igennem universet hver gang jeg slap den og den så ellers fortsatte i en lind bane ud over skrivebordet. Så godt så langt. Opladelig med USB-C? Helt sikkert godkendt. Jeg HADER batterier. Unifying technology og Bluetooth, fint. Men hvorfor i alverden er det unifying technology og ikke Logitechs ellers så kompatible Bolt? Det står mig som en gåde, da det nu så stadig kræver flere forskellige dongles, når man nu kunne have det forbundet med et enkelt.
Men, man kan ikke få alting. Vertikal er klart en forbedring for mit vedkommende over lift, men Lift havde dog Bolt forbindelse... så ja.

Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?
Logitech Vertical - når størrelsen åbenbart gør forskellen + Ergonomisk design +USB opladning +Markørhastighedsknap (Gamer DPI) - Stadig en weird fornemmelse - Unifying forbindelse og ikke Logi Bolt)

Jeg havde også brokket mig over hvordan det ergonomiske smarte keyboard waves føltes mærkeligt og anderledes for en gammel stodder som mig, der kan huske de første keyboards der kunne bruges i en mørk gyde mod en overfaldsmand. Et af mine yndlingsklip er stadig Jeremy Renner der hamrer Chris Pratt ned med et godt gammeldags solidt keyboard - det er sådan nogle (og noget) jeg er vokset op med.

Ja, det gjorde mig lykkelig at få et rigtigt keyboard i hånden. Sådan rigtig oldschool massivt og føles helt vildt godt. K950, Logi bolt teknologi, Massivt, trådløst, ligger godt i hånden, og de der dimser der kan slås ud, så det ikke bare ligger fladt. Alt er som det skal være, knapperne ligger fladt og reagerer uden at lave gaming-larme-larme-lyde. Godt håndværk, perfekt til kontor brug, ingen lys.

Dette er en annonce:
Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?
K950 - Et keyboard, der er alt hvad et trådløst keyboard skal være + Solidt +Føles godt i hånden og under fingrene +Logi Bolt og kompatibelt med 3 devices - De der plastik dimser til at hæve keyboardet er af plastik - Batterier - jeg HADER batterier. - Ingen håndledsstøtte. Det er noget jeg bare er blevet vant til efter 15+ år i IT branchen.

Nu burde man jo tro jeg var lykkelig og tilfreds, da mine mangler og ønsker var tilnærmelsesvis blevet tilfredsstillede. Her må man så sige, da Logitech sendte mig deres nyeste skud på stammen blev jeg ret overrasket. Enter:

MX Keys Combo for business Gen 2

Jeg har prøvet tidligere generationer af det her, på diverse kontorer. En smule fedtet, lidt irriterende, og ret så klumpet. Det er så blevet skåret væk. Tilbage er nu MX keys for business keyboardet og MX master 3S mus. Og det er det som man gerne vil have til at arbejde med. Ja, Signature combo er fint og virker da, lift og vertikal mus er flotte og ser trendy ud - men det her er hvad du gerne vil sidde med når du sidder og skal lave den 12 siders rapport med en deadline om 2 timer, og du ikke orker at røre ved et keyboard mere, eller trykke en gang mere på musen. Du ligger din ene hånd på musen, og den anden på keyboardet - og så er du kontorkrigeren fra regnskab, der lige er parat til at gå the extra mile.

Jeg ved det godt. Det lyder så overdrevet, og selvfølgelig gør et keyboard og en mus dig ikke til Hulk fra HR. Men der er fordele ved det. Musen er lavet til kontorbrug, men føles ligeså behagelig som en gaming mus. Drengerøven i mig siger helt klart jeg foretrækker at mindes hvordan jeg flækker hoveder i Counterstrike, end hvordan jeg lige har gennemset 20 excel ark, så det er en dejlig lidt vemodig tanke, når jeg åbner de næste 20 regneark. Især den ekstra knap til at scrolle sidelæns er genial når jeg gør det. Den var også på de tidligere generationer, men den føles bedre placeret og helt klart mere håndterlig denne gang.

Når jeg kigger over på keyboardet er det den samme ide. Der er lys i min computer...og mit keyboard... for jeg gamer... Eller. Nåja, det gør jeg så ikke, men et backlit keyboard har en helt klar fordel når jeg sidder på hjemmekontoret i nattens mulm og mørke: Jeg kan rent faktisk se alle taster, selvom jeg sidder i forholdvis mørke. Og selvom jeg har opnået en vis professionalisme i 6-9 finger systemet, så er det rart at have lidt lys til at kunne skrive med. Så, ja, alle folk sidder og mumler: Uh drengerøv og gamerwannabe. Men for at være helt ærlig, i min alder hvor synet begynder at savne briller, er alt der er backlit og giver en fordel til bare at kunne se en smule bedre, yderst velkomment.

Materialerne i comboen her er sublime. Jeg elsker at stryge hånden over børstet aluminium. Det er fint nok med plastik og ja, der er vel ingen grund til det, men lidt ligesom ens stol gerne må være af læder, ens tøj gerne må være af kashmir og ens rødvin godt må smage af noget - hvorfor skal man så ikke have en god fornemmelse når man rører ved sit keyboard og sin mus. Knapper af rent metal på musen, keyboard frame af aluminium. Plus det er 26-27% genbrugsmateriale... så ¼ del af mit udstyr kommer fra genbrugspapir? Jeg ved ikke helt hvordan det foregår, men med en holdbarhed af den her slags, så vil det uden tvivl være bedre at købe det her en gang, for jeg er sikker på det her holder 10 gange længere end almindeligt plastikudstyr.

Så, hvad kan jeg sige af negative ting ved det her? Prisen er høj. Den er fra 1500 kroner hvilket er dobbelt så dyrt som det ellers fremragende Signatur Combo til 899,-. Eller et lækkert keyboard og mus fra et konkurrende firma. Men. Det her er ligesom hvad du skal bruge 8 timer om dagen som minimum ved, hvis du arbejder med IT eller kontor/tekstbehandling.

Og hvis du i 8 timer om dagen, hver gang du sætter dig ved dit keyboard og din mus, og tænker som en anden Dolmio italiener: Bambino, PAPA is home (med al respekt for italienere afbildet i klicheagtige reklamer), så er det faktisk ikke så dyrt. Det behøves ikke at koste penge at være glad, men at være glad for sit udstyr når man arbejder er alle pengene værd.

Hjemmekontoret - Blev det hele lidt for smart?
+ Materialet + Logi Bolt +NÆVNTE JEG MATERIALET! - Prisen)


Indlæser mere indhold