Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

LIVE
HQ
logo hd live | Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Dansk
   Gamereactor
   artikler
   Elden Ring

   Hvad vi ved om Elden Ring

   Det store open world-spil fra FromSoftware og George R.R. Martin har endelig fået en lanceringsdato. Her kan du få et overblik over spillet.

   Abonner på vores nyhedsbrev her!

   * Påkrævet felt
   HQ

   Der har været massive forventninger til FromSoftwares store open-world RPG Eldin Ring, siden det blev annonceret tilbage i 2019, og det kom frem, at spillets univers er skabt af selveste George R.R. Martin. Nu har vi endeligt fået en række detaljer om spillet, og her kan du danne dig et overblik over den vigtigste information om spillet.

   Udgivelsesdatoen

   Den mest konkrete information vi har om Elden Ring er dets udgivelsesdato. Den blev afsløret til allersidst til Summer Game Fest Kickoff Live! og hedder foreløbigt d. 21. januar 2022.

   At der kun er lidt over et halvt år, til at spillet udkommer, kom som en stor overraskelse, da vi inden annonceringen i sidste uge, ikke havde hørt noget til spillet i to år.

   Platforme

   Elden Ring udkommer til PC, PlayStation 5 og Xbox Series X, samt PlayStation 4 og Xbox One. At spillet udkommer til de ældre platforme, er godt nyt for de mange fans af spillet, der endnu ikke har fået hænderne på de nye konsoller, som i øjeblikket er næsten umulige at opdrive i øjeblikket. Men det rejser dog også bekymringen om, hvorvidt vi kommer til at se et teknisk mareridt, som det var tilfældet med Cyberpunk 2077.

   Dette er en annonce:

   Det tror vi dog ikke, bliver tilfældet. FromSoftwares spil har altid haft en stemningsfuld og unik visuel stil, men er ikke kendt for at presse konsollerne til deres yderste. Vi forventer derfor, at Elden Ring til Xbox One og PS4 vil levere en tilfredsstillende oplevelse, men intet er selvfølgelig sikkert nu om dage.

   Elden Ring
   Dette er en annonce:

   Den åbne verden

   Elden Ring tilbyder en stor åben verden, men du skal ikke forvente at kunne udforske frit som i for eksempel The Elder Scrolls V: Skyrim. Spillet vil byde på "store sletter, kvælende sumpe, høje bjergtinder, uhyggelige slotte og andre store områder på en skala aldrig tidligere set i et FromSoftware-spil," lyder den officielle beskrivelse.

   I alt er der seks store regioner med hver sit klima og landskab, som du kan udforske enten til fods eller på hesteryg. Spillets game director, Idetaka Miyazaki, forklarer i et interview med IGN, at du ikke kan udforske det hele fra starten af; Visse områder vil først blive tilgængelige, som du klarer mere af historien, og spillet vil til tider også lede dig i en mere lineær retning, som vi kender det fra udviklerens Dark Souls-spil. Spillet vil have en overordnet hub-world, og der vil også være direkte forbindelser imellem regionerne, men en 100% sammenhængende verden bliver det altså ikke.

   Elden RingElden Ring

   For at gøre deres verden mere levende har Fromsoftware tilføjet skiftende vejreffekter og en dag-nat-cyklus. Et område kan derfor føles meget forskelligt alt afhængigt af, om du udforsker det en regnfuld nat, eller mens solen står højt på himlen. Undervejs kommer du til at møde mange forskellige karakterer med deres egen unikke motivation, der enten vil hjælpe dig eller forsøge at hindre dine fremskridt. "En verden der drypper af blod og intriger," hedder beskrivelsen, så her mærker man tydeligt George R.R. Martins involvering. Apropos...

   George R.R. Martins rolle

   Da det kom frem, at George R.R. Martin havde skabt Elden Rings univers blev mange fans ekstra forventningsfulde. Forfatterens A Song of Ice and Fire er blevet en international bestseller og har også inspireret den store fantasyserie Game of Thrones, så han kan uden tvivl sit kram. Men hvor meget har han reelt set været involveret i Elden Ring?

   Ifølge Idetaka Miyazaki star Game of Thrones-forfatten bag spillets bagvedliggende myter og overordnede univers: "Vi fik det indledende kreative skub fra George R.R. Martins mytologiske univers, og så brugte vi det som fundament for at skabe spillets tidlige lag," forklarer han til IGN. George R.R. Martins fandt også på navnet The Lands Between til spillets univers, samt kom op med mange andre navne på guder og magtfulde væsener.

   Det virker altså til, at Martin har været involveret i at skabe de overordnede rammer, hvorefter FromSoftware har skabt det konkrete indhold i spillet. At Idetaka Miyazaki har behov for at nævne A Song of Ice and Fire-forfatteren hele otte gange i sit interview med IGN (uden direkte at blive spurgt ind til hans involvering) tyder på også på, at Martin nok har spillet en lige så stor rolle i spillets markedsføring, som i dets udvikling.

   Elden Ring

   Univers og historie

   Hvordan ser George R.R. Martins nye univers så ud? Elden Ring foregår i The Lands Between, der bliver styret af Dronning Marika the Eternal. Desværre er den legendariske Elden Ring, kilden til the Erdtree (og dermed alt liv), blevet slået itu, og Marikas efterkommere (der i øvrigt alle er halvguder) har anskaffet sig ringens dele. Desværre har brudstykkerne gjort dem alle både vanvittige og magtsyge, hvilket har ført til en stor krig: The Shattering.

   The Lands Between ligger derfor i ruiner, og det er op til dig, the Tarnished, at besejre de krigeriske halvguder, samle ringen og bringe harmoni tilbage til kongedømmet. Hvilket selv sagt er nemmere sagt end gjort i FromSoftwares dystre og dødsensfarlige univers.

   På trods af det meget abstrakte overordnede plot, så fortæller Idetaka Miyazaki, at spillet vil være mindre abstrakt og symbolsk end deres tidligere spil og i stedet være en smule mere konkret og karakterdrevet takket være George R.R. Martins involvering.

   Kampsystem

   From Software er kendt for deres svære action-gameplay i deres Dark Souls spil. I Elden Ring kan du ifølge udviklerene "kaste dig direkte ud i kampe mod stærke fjender," hvilket vi tolker som, at spillet er en anelse mere tilgængeligt end deres tidligere spil, men at du stadig skal veksle mellem dine angreb og parere på de rette tidspunkter for at få succes.

   Elden Ring låner også et element fra udviklerens seneste spil, Sekiro: Shadows Die Twice. Din karakter vil kunne bruge stealth til at liste sig ind på fjenderne, og i de fleste situationer vil du selv kunne vælge mellem den listige tilgang og det direkte angreb.

   Elden RingElden RingElden Ring

   Rollespilselementer

   Elden Ring vil indeholde mange rollespilselementer. Du kan skabe din egen karakter fra bunden af, lære nye evner og magiske kræfter, finde en lang række unikke våben og selv definere din spillestil. Det vides endnu ikke, om du vil skulle træffe valg, der påvirker spillets historie, men der er i hvert fald flere slutninger, så på en eller anden måde vil du påvirke spillets univers.

   En lidt overraskende RPG-mekanik virker til at være inspireret af Pokémon. Når du besejrer en fjende, kan se du senere påkalde en spøgelseslignende udgave af fjende til at hjælpe dig i kampe.

   Idetaka Miyazaki kalder i interviewet med IGN disse "spirit summons" for "et fint lille samleelement du kan opdage i spillet verden og anvende på din rejse." Han forklaerer også, at de mange monstre, du kan samle, tilbyder et ekstra strategisk element til kampene. Ligesom i Souls-spillene vil du også kunne påkalde dine venner til at hjælpe i kampene, hvilket leder os til...

   Online og co-op

   Elden Ring indeholder online og co-op-spil. På spillets officielle hjemmeside, står der, at du kan spille "alene eller online med venner." Som i Dark Souls vil du kunne hidkalde dine venner til at assistere dig, men hvilke restriktioner (hvis nogen overhovedet) der gælder, når du spiller online, vides endnu ikke.

   Er det et Souls-spil?

   Ligesom FromSoftwares forrige spil Sekiro Shadow Dies Twice, foregår Elden Ring i sit eget univers. Spillet låner uden tvivl den mørke æstetik og den dystre atmosfære fra de populære Souls-spil, men det er altså en unik oplevelse. Spillet vil også være en smule mere tilgængeligt end et typisk Dark Souls, og Idetaka Miyazaki fortæller til Famitsu, at sværhedsgraden vil minde om Dark Souls III, der anses for det nemmeste spil i serien.

   Kilder:

   Famitsu (via Siliconera)
   IGN
   Elden Rings officielle hjemmeside

   HQ

   Relaterede tekster

   Elden RingScore

   Elden Ring

   ANMELDELSE. Skrevet af Stefan Briesenick

   Ventetiden er endelig overstået, og FromSoftware byder nu velkommen til Tarnished Souls-fans. Her er The Lands Between.   Indlæser mere indhold