Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler
The Last of Us (HBO Max)

"Hvem er James?" - Vi mødte Troy Baker til en snak om både hans nye og gamle rolle i The Last of Us

Den oprindelige Joel er tilbage i The Last of Us-universet i en noget anderledes rolle.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Advarsel! Spoilere for afsnit 8 af The Last of Us.

Når man som undertegnede bruger en betragtelig mængde tid på at spille og skrive om computerspil, kan man nemt komme til at glemme, at Troy Baker for den brede befolkning er et komplet ukendt navn og ansigt. Der er noget surrealistisk ved at sidde blandt en gruppe journalister, hvoraf flere tydeligvis er en smule starstruck og samtidig høre Troy Baker fortælle, hvordan han egentlig ikke havde regnet med andet end en blink-og-du-misser-ham cameo i serien. "De har været meget gavmilde og ladet mig sidde ved de voksnes bord i stedet for at sende mig tilbage til børnebordet", som han siger om Neil Druckmann og Craig Mazins valg af rolle til ham.

For Troy Baker har rollen i en af tidens mest omtalte serier været en unik mulighed for at tage en pause fra green screens og performance capture spandex.

"Når jeg går på arbejde, har jeg normalt en performance capture-dragt på, og den er ikke flatterende. Jeg har et kamera fastspændt på en hjelm hængende foran mit ansigt, og jeg har skinnende bolde overalt på kroppen. Så at kunne stå der i den smukke natur med ægte sne, vinden der blæser i de ægte træer ved siden af en ægte flod, mens jeg kiggede på en meget falsk hjort (griner), var et smukt øjeblik, hvor jeg indså, at cirklen er sluttet, og hvor taknemmelig jeg er for ikke bare at have været en del af spillet, men nu også at kunne deltage i samtalen på adskillige niveauer. Nu får jeg lov til at være en iagttager, og jeg får lov til at overvære Pedro få sin tur som denne karakter."

Dette er en annonce:
The Last of Us (HBO Max)

Netop karakteren Joel fylder stadig meget hos Troy Baker. Ifølge ham selv, har han brugt de sidste 12 år på at tænke på den handlekraftige texaner. Jeg spørger ham, hvordan hans eget syn på Joel har ændret sig gennem årene. Særligt med tanke på, hvordan vi i Part II for alvor dykkede ned i konsekvenserne af Joels handlinger i det første spil.

"Jeg ser virkelig Joel som en juvel på den måde, at du kan holde den op mod lyset og undersøge den fra mange forskellige vinkler og se alle dens mange facetter. Fra nogle vinkler virker han som en ødelagt mand, mens du fra andre indser, at han har en iboende styrke, men hans værdi er afhængig af, hvem der ser på ham. Der er nogle, som ikke regner ham for noget og anser ham for at være en bølle, en smugler og en voldelig mand. Og så er der andre, der holder ham i den højeste agtelse, og ser ham som en far, en der kan beskytte dem, kigge efter dem og i sidste ende sørge for deres sikkerhed. Og nu er det ikke bare mig eller Neil, men også Craig og Pedro, der kigger på den juvel i et andet lys, og viser den frem. Det har, for mig, været en helt ny åbenbaring af, hvem Joel er. Det er alt, hvad jeg har ønsket: At nogen viste mig noget andet, og det skal jeg love for, at Pedro gør hvert afsnit. "

Og netop det at overvære en anden fortolke karakteren lader til at være en stor kilde til nysgerrighed og glæde for den oprindelige Joel.

Dette er en annonce:

"Jeg elsker ideen om, at der er en original. Jeg blev mindet om den oprindelige Jean Valjean i Les Miserables. Han spillede rollen i 20 år, og efterfølgende har et utal spillet den. Han efterlod sit uudslettelige aftryk på rollen, men alle tager den rolle, udvikler den og giver deres bud på den. Det, synes jeg, er hvad Pedro har gjort her. Jeg havde min mulighed for at spille Joel, og jeg føler, særligt med Part II, at jeg efterlod alt på dansegulvet. Nu er det hans tur til at vise verden denne vidunderligt smukke, tragiske karakter, og jeg synes, han giver Joel en ekstra fysisk dimension, som jeg på nogle punkter overså, samt en smuk skrøbelighed, der virkelig passer godt til denne version af historien. Der er også den her naturlighed, han har, som jeg finder virkelig dragende, og det begynder med den måde, han spiser æg på i allerførste afsnit. Jeg tænkte bare: Mand, det er godt!"

Mens Pedro Pascal altså har overtaget rollen som Joel, er det en noget anden karakter, Troy Baker har kastet sig over i serien.

"Neil sagde: Jeg vil gerne have dig til at spille James. Og jeg sagde: Åh mand, tak! Hvem er James (griner)?".

Jeg må også tilstå, at jeg trods tre gennemspilninger af Joel og Ellies rejse vestpå måtte ty til Google for at blive mindet om den ikke videre mindeværdige håndlanger til David, som, til alt held for Troy Baker, har fået lidt mere kød på benene i serieudgaven.

Ironien i at han er gået fra at beskytte Ellie til at skulle forsøge at tilberede hende til aftensmad er ikke tabt på Troy Baker, og han er også hurtig til at fremhæve parallellerne mellem James og Perry som Jeffrey Pierce (Tommy i spillene) indtog i sæsonens femte og sjette afsnit.

"Jeg elsker, hvordan Jeffreys og min karakter på en måde er paralleller. Perry er i høj grad Kathleens højre hånd, og James er Davids. Forskellen på dem er, at Kathleen lytter til Perry, mens David er en mand, der leder efter en ligeværdig, og James ved, at det er han ikke. Det er den trussel, han ser i Ellie. En der kan vippe ham af pinden. James ved udmærket godt, at David er djævelen, og det er langt bedre at være med djævelen end mod ham. For mig var det kilden til modstanden mod Ellie. Det var ikke en der tænker: Lækkert! Hende vil jeg spise. Det var mere: Få hende væk, fordi jeg ved, hvor det her bærer hen".

The Last of Us (HBO Max)

Selvom Troy Baker godt kan lide at spille "skurke" - både fordi de typisk har mere dialog, og fordi han nyder udfordringen med at få folk til at forstå eller ligefrem synes om dem - er det stadig en helt han hiver frem, når han skal pege på en karakter, han gerne vil spille i fremtiden. Egentlig går spørgsmålet på, hvilken af hans karakterer han gerne vil genbesøge i en film eller serie, men i stedet vender han den om.

"Jeg elsker Daredevil og Charlie Cox er fantastisk i den rolle, så i stedet for karakterer jeg gerne ville se i en film, ville jeg være nysgerrig efter at se, hvordan den karakter ser ud i et spil, for jeg tror det ville være et fascinerende spil. Og jeg elsker spil!"

Det kan altså godt være, at store produktioner med on location optagelser har været et friskt pust for Troy Baker, men der er intet, som tyder på, at han agter at forsvinde fra vores spil i den nærmeste fremtid.

Relaterede teksterIndlæser mere indhold