Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

iPad 2: Førstehåndsindtryk

Vi sendte Gillen til pressemøde i London for at se og røre ved Apples nye iPad 2.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Den næste generation af iPad er blevet annonceret og lander, overraskende nok, i de amerikanske butikker allerede på fredag. Ja, Amerikanerne vil få fingrene i Apples nye (nye nye) vision for fremtiden den 11. marts. Resten af verden må vente et par uger til den internationale lancering den 25. marts. Priserne for de forskellige 3G/Wifi-versioner er præcis de samme som for den oprindelige iPad.

iPad 2 blev præsenteret af Steve Jobs under en pressekonference i San Francisco onsdag aften, en pressekonference der samtidigt blev vist på storskærm i London. Maskinen har været den dårligst holdte hemmelighed siden, tja, siden den seneste iPhone-opdatering. Som rygtet er forbedringerne en blanding af ændringer i kosmetik og software. Den nye version vil være tilgængelig i både sorte og hvide udgaver fra første dag.

I hjertet af enheden sidder en A5-chip, en CPU med to kerner der er dobbelt så hurtig som forgængeren A4, men stadig sluger samme mængde strøm. De grafiske evner er blevet op til ni gange hurtigere, hvilket betyder en mere glat oplevelse i spil - Apple er tydeligvis klar over hvor stort spilmarkedet på deres tablet er blevet. Selv med de ekstra kræfter siger Apple at maskinen har samme batterilevetid som originalen - ti timer i alt, selvom det endnu er uvist hvordan det ser ud med videoafspilning og WiFi-brug.

Der er to kameraer, det samme som på iPhone 4, placeret på for- og bagsiden, hvor det bagerste byder på optagelser i HD-kvalitet, men ingen blitz. Det betyder at Apple nu kan tilbyde FaceTime på iPad 2. En anden App der er med fra starten er Photo Booth, et frækt lille billedbehandlingsprogram, der på imponerende vis kan afspille ni forskellige feeds fra kameraet på skærmen, med hver sin unikke effekt der let kan manipuleres inden man tager et billede. iPad 2 har også indbygget gyroskop, en funktion vi kender fra iPhone og iTouch.

Dette er en annonce:
iPad 2: Førstehåndsindtryk
Tabletten har smidt noget af fedtet, og vejer nu kun 600 gram.
iPad 2: FørstehåndsindtrykiPad 2: Førstehåndsindtryk
FaceTime har endelig fundet sit rette hjem på iPad 2.

Hvad angår de fysiske udformning har tablet samme form, men er både lettere og tyndere. Vægten er blevet reduceret fra 680 gram til 601 gram, og tykkelsen er skrumpet fra 13,4 mm til 8,8 mm - hvilket er 33 procent mindre, og tyndere end iPhone 4.

iPad 2 har to magneter indbygget i venstre side af maskinen. Grunden er de nye magnetiske og foldelige Smart Covers, der sælges seperat i både læder og polyurethan, og som kan klikkes på plads i siden af enheden og dække skærmen fuldstændigt. Coveret kan foldes til at fungere som stander, når man skal skrive eller se video. Når man løfter coveret af og på vågner eller sover iPad 2 automatisk, og mikrofibre på indersiden sørger for at holde skærmen ren.

Dette er en annonce:

En anden mindre tilføjelse, der er inkluderet på grund af efterspørgsel fra kunder, er muligheden for enten at slukke højtalerne eller låse hvad retning, skærmen skal vende.

Det andet stykke tilbehør til iPad 2 er et HDMI-stik. Det lader dig afspille video i op til 1080p fra din iPad på dit fjernsyn. Stikket skulle angiveligt virke med alle iPad Apps der er ude nu, og kablet har et ekstra stik til strøm, så man kan lade sin tablet mens man ser video.

I forbindelse med udgivelsen kommer der også en ny version af iOS-styresystemet og dets Apps. iOS 4.3 udkommer den 11. marts, med forbedret ydelse i Safari, der nu skulle være dobbelt så hurtig. Der er iTunes Home Sharing, der lader dig streame musik og video trådløst til din iPad, mens Airplay har fået en overhaling så du nu kan synce med dit Apple TV med ét tryk.

iPad 2: Førstehåndsindtryk
Det firdelte Smart Cover, der tænder iPad'en når du løfter det fra skærmen.
iPad 2: FørstehåndsindtrykiPad 2: Førstehåndsindtryk
Begivenheden i London var tætpakket, og journalister kæmpede om at prøve den nye maskine først.

To forbedrede Apps, iMovie og GarageBand, udkommer samtidigt med iPad 2 til en pris på $4,99 (hvilket typisk betyder 30 kroner). Førnævnte er det velkendte videoredigeringsprogram til hjemmevideoer, mens sidstnævnte er musikprogrammet, der lader dig lege med virtuelle guitarer, trommer og klaver. Det indbyggede accelerometer benyttes til at mærke, hvor hårdt du slår på trommeskind og tangenter. Du kan også optage numre med op til otte spor, og dele dem via iTunes eller email.

Alle disse Apps, PhotoBooth, iMovie, GarageBand, lader dig uploade dine kreationer til en række sider, såsom Facebook og YouTube, med et enkelt knaptryk.

Det er et imponerende skridt omend ikke et gigantisk spring i forhold til den oprindelige iPad, men det er utroligt at tænke på hvor stor en forskel selskabet har gjort siden den oprindelige enhed kom i salg for et år siden. Manglen på blitz på kameraet er et irritationsmoment, men det kommer vel med iPad 3. For dem der overvejer at hoppe med på Apples tablet-vogn, er det dog værd at vente et par uger på den lettere, tyndere udgave.

iPad 2: Førstehåndsindtryk


Indlæser mere indhold