Dansk
Gamereactor
artikler

Magnus tager temperaturen på den nylige PlayStation Showcase

Han synes ikke det var synderligt fedt, for at sige det mildt...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Det er virkelig svært at skulle starte, når vi taler mere analytisk om Sonys PlayStation Showcase, der løb af stablen i går aftes. Jeg brugte en rum tid her til morgen, både på vej på arbejde i bilen, og mens jeg sammenstykkede de sidste par nyheder, på at reflektere over min egen reaktion, for at sikre at det ikke bliver for bitter, for ondsindet eller for dramatisk, som nogle kommentatorer på sidelinjen har tendens til at være.

Jeg har ingen interesse i at se Sony skuffe så fælt, og jeg havde desuden oprigtigt glædet mig til at se, som Jeff Grubb fortalte tidligere, "Sony sparke gang i den næste fase af PS5-konsollens livscyklus". Samtidig er jeg bevidst om at min tidligere kritik af en State of Play for noget tid siden skabte debat blandt jer, brugerne, og flere skød igen med at man ikke kan tillade sig at have så store forventninger til en State of Play.

Okay, nu sidder vi her så. To års ventetid siden Sony sidst blændede op for en Showcase i april 2021, hvor vi fik serveret nyt fra God of War: Ragnarök, en afsløring af Marvel's Spider-Man 2, samt Marvel's Wolverine, Gran Turismo 7-udgivelsesdato, Deathloop-udgivelsesdato og et remake af Star Wars: Knights of the Old Republic (som vi ikke vidste dengang var i så store vanskeligheder). Sammenligner vi med gårsdagens show, hvad tænker vi så?

Magnus tager temperaturen på den nylige PlayStation Showcase
Metal Gear Solid 3 Remake blev endelig afsløret, men også uden gameplay...
Dette er en annonce:

Selvom at der findes dem (primært Puk), der er gået i fuld damage control mode, og nu mener vi at skal vedligeholde mere realistiske forventninger, så vil jeg tillade mig at skyde igen med at sige, at ventetiden, antallet af aktive studier og Sonys magtposition på markedet nærmest foreskriver at ens forventninger skal skrues op i anledning af en Showcase. Det var trods alt Sony selv der sagde, at en "Showcase skal vise hvad PlayStation 5-konsollen kan". Hvad tænker vi så?

Det jeg tænker personligt, og det er nu og da en personlig holdning, er at der er så mange problemer med gårsdagens Showcase, at det igen er svært at vide hvor man skal starte henne. Hvorfor afslører Sony et væld af nye IP'er uden at give os en idé om hvad de reelt set kan? Hvorfor var der en Gran Turismo filmtrailer midt i det hele? Hvorfor tager Jim Ryan sig tid til at løfte sløret for Project Q uden overhovedet at give produktet et navn? Hvorfor blev der brugt så meget tid på tydelig trendchasing i form af skamløse Splatoon- og Genshin Impact-kloner? Hvorfor falder de i præcis samme fælde som så mange udgivere er blevet kritiseret for ved hovedsageligt at holde sig til intetsigende CG-baserede titlecard-afsløringer?

Spørgsmålene er så mange, og de hober sig hurtigt op. Ikke bare det, det er vitterligt svært at finde en indfaldsvinkel, hvorfra skuffelsen ikke hurtigt melder sig. Tag bare PlayStation VR2 som eksempel. Er du, du friske, nye PSVR2-ejer, glad for den måde Sony behandlede deres spritnye platform på her? Synapse kendte vi til, Beat Saber lanceres for gud ved hvilken gang, og der er endnu ingen større studier der viser at også de dedikerer ressourcer til VR-spil på linje med Horizon Call of the Mountain fra Firesprite.

Tror du at hårdtarbejdende udviklere hos Haven og Firewalk er glade for at se deres spil afsløret uden den mindste hentydning af hvorfor forbrugere skal se frem til de Fairgame$ og Concord? Det tror jeg ikke.

Dette er en annonce:
Magnus tager temperaturen på den nylige PlayStation Showcase
I det mindste vender Cayde tilbage i Destiny 2: The Final Shape, ikke?

Selvom at Alan Wake 2 og Assassin's Creed Mirage bød på lidt kvalitet fra tredjeparter, uanfægtet om de spil ender med at være gode eller ej, så manglede der sågar signifikante afsløringer fra større AAA multiplatformstudier. Et nyt Monster Hunter, en teaser fra Mass Effect 4, ja, en next-gen opdatering til Red Dead Redemption 2 - jeg spekulerer bare her, men der er ikke engang meget at skrive hjem om fra et tredjepartssynspunkt, og det plejer at være standarden her.

Her snakker vi desuden udelukkende om det der var her, og vi har ikke berørt det der ikke var her. Jeg har dyb respekt for at disse studier simpelthen nok ikke er klar, men at præsentere en eller anden form for vertical slice på et minuts penge burde være muligt for Team Asobi, for Bluepoint, for Bend - ja for Naughty Dog, der har lovet nyt om The Last of Us Multiplayer i år. Ikke nok med at Sony virkelig skuffede hvad angår præsentationen af de førstepartstitler der så endelig var her, de har heller ej formået at give os en god idé om hvad de andre studier arbejder på.

Det er virkelig trist, alt i alt, det er det bare. Om det er arrogance, om det bare er en fejlagtig håndtering af forbrugernes forventninger, eller det bare forholder sig sådan at alle shows ikke kan være vindere, så synes jeg personligt ikke at denne Showcase var navnet værdigt.Indlæser mere indhold