Dansk
Gamereactor
artikler
Ride

Motorcykler, kaffe og cigaretter

Gamereactor fløj til Bologna for at besøge Ducati, se en Panigale 1199 blive skruet sammen - samt prøvespille det kommende Ride, som de eneste i Norden.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Der stinker af røg overalt. Italienerne ryger så meget, at det næsten virker som om de ånder gennem deres cigaretter og tager en "luftpause" for i korte øjeblikke at suge uforgiftet ilt til sig for variationens skyld. Når der ikke ryges i kopiøse, sanseløse mængder, er det dobbelte espressoer, som italienerne hos Milestone fokuserer på. Der drikkes kaffe, så det ville stå ud af ørene på folk herhjemme, i det italienske studie, og jeg er nødt til at spørge hvordan deres forbrug ser ud, sådan målt i gennemsnit. Svaret på mit spørgsmål er et helt andet, end hvad jeg havde forventet. Jeg får at vide, uinformeret som jeg tydeligvis er, at svenskere drikker mere kaffe (per indbygger) end noget andet land i verden. Inklusiv Italien.

RideRideRide
Ducati er stolte over at være en af hovedfabrikanterne i Milestones kommende spil.

Jeg funderer en stund, og det slår mig at jeg burde have vidst den slags, inden jeg stillede mit dumme spørgsmål. Og nu er italienerne måske blevet oprørt af min manglende kompetence inden for kaffestatistik. En diskussion om almindelig kaffes underlegenhed i forhold til espresso tager sin start, og jeg står uvidende og ser på, som en rigtig dumpap. Derefter ryger de fleste af de tilstedeværende filterfrie supercigaretter, inden det er tid til at træde gennem de velbevogtede porte, der fører ind til Ducatis fabrikker.

RideRideRideRide
Der blev solgt 44.500 Ducati-cykler i løbet af 2013.
Dette er en annonce:

Ride er den næste store titel fra studiet, som blandt andet har givet os de seneste års WRC-spil, MotoGP 13 og 14 samt SBK X: Superbike World Championship, MXGP: The Official Motocross Videogame og Superstars V8 Racing. Med Ride vil de, i samarbejde med nogle af verdens største motorcykelfabrikanter, byde på en lidt anderledes racingoplevelse. For at kunne forstå ambitionsniveauet, får vi en rundvisning hjemme hos Ducati, hvor de kæderygende fabriksarbejdere er i fuld sving med at samle sportskværnen 1199 Panigale.

Ducati bygger 400 af dem om dagen i Bologna-fabrikken, og trods højt produktionstempo er atmosfæren rolig og afslappet, og støjniveauet væsentligt lavere og mere behageligt end ventet. Sidste år blev der solgt 44.500 Ducati-motorcykler verden over. Et tal, man kan mærke at firmaets "operative boss" er meget stolt over. Vi vandrer rundt i fabrikken, kigger på Superleggera, Panigale og andre modeller. Dernæst er det tid til en prøvekørsel, og her springer eders udsendte medarbejder fra, for første gang i sit voksne liv. Inden afrejse lovede jeg min hustru, højt og helligt, at jeg ikke ville sætte mig på en 200 hestes urstærk skrævraket. Dels fordi jeg ikke kan køre motorcykel. Dels fordi jeg regelmæssigt overvurderer mine egne evner. Dels fordi jeg ville være kørt galt og brækket min stivopererede skrammelryg allerede i første sving.

RideRide
Ride skal være som Gran Turismo, bare med motorcykler. Som Tourist Trophy, bare bedre.

Et par briter kører, så sveden pibler. Begge er meget tilfredse med dagen, med Ducatis egen lille testbane og med den nye model 1199. Jeg ser på, fascineret af hvor lavt de lægger sig i kurverne, og nyder lyden som V-Twin-motoren brøler af sig. Det er en god dag for en motornørd som undertegnede. Det til trods for at jeg ikke ved synderligt meget om hverken road racing eller Ducati. Det gør jeg til gengæld om spil, og efter en håndfuld cigaretter og flere dobbelte espressoer, ruller Milestone en demonstration af en tidlig alpha-udgave af Ride frem, som vi får lov at prøve.

Dette er en annonce:

Ride skal være en slags Gran Turismo for motorcykler. Landevejsracing blandet med licenserede baner, og Milestone har sikret rettighederne til at inkludere over 130 motorcykler fra fabrikanter som Kawazaki, Yamaha, Suzuku, KTM og Ducati. Ganske som i Gran Turismo skal spilleren konkurrere i forskellige klasser, vinde penge og sidenhen kunne bruge dem på opgraderinger eller helt nye cykler.

I løbet af eftermiddagen tales der om hvordan de arbejder hårdt med blandingen mellem cross-cykler, sports-cykler, scramblers og street fighters. Milestone har fået adgang til 3D-modellerne af hver af de 130 cykler, der vil være med i det færdige spil, og i en kort demonstrationsfilm får vi vist den detaljerigdom, spillet vil indholde. Kameraet zoomer ind langs svinghjulet og bevæger sig ind i motoren, hvor det lader til at hver en lille partikel er modelleret. Man kan mærke at der er rigeligt med passion hos studiet, og at Ride er lidt af et drømmeprojekt.

RideRide

Jeg kører nogle løb mens resten af gruppen holder smøg- og kaffepause. Man kan tydeligt mærke, at fysikmotoren har fået en ordentlig overhaling siden MotoGP 14. Det er meget lettere at flytte tyngdepunktet, og der er en nervøsitet ved indbremsning, som helt har manglet i de seneste MotoGP-spil. Jeg kan tilmed mærke hvordan jeg taber vejgreb i baghjulet, hvis jeg skifter lidt for hurtigt under acceleration, og bagenden begynder at vifte forsigtigt, hvis jeg bremser uden først at have rettet Ducatien op. Det er som sagt en meget tidlig udgave af spillet, som først skal udkomme næste år, men det føles trods alt lovende.

RideRideRide

Hvis Milestone får styr på det hele, hvis det lykkedes dem at bygge en ekspansiv og indholdsrig oplevelse, hvor vi kan rejse land og rige rundt, vinde penge og bygge en imponerende garage, kan dette meget vel blive spillet, som Polyphonys Tourist Trophy aldrig blev.

Italienerne ryger nogle flere filterløse cigaretter, samtidigt med at vi venter på taxierne, der skal køre os tilbage til hotellet, mens jeg stadig funderer over hvor bizart jeg oplever oplysningen om, at svenskere drikker mest kaffe i hele verden. I sammenligning burde et vanvidsridt på en toptrimmet Ducati 1199 Panigale være en ren formalitet.

Ride

Relaterede tekster

5
RideScore

Ride

ANMELDELSE. Skrevet af Petter Hegevall

Udvikleren bag MotoGP og WRC har lavet Gran Turismo for motorcykelfans

1
Motorcykelspillet Ride bliver udskudt

Motorcykelspillet Ride bliver udskudt

NYHED. Skrevet af David Caballero

Spilstudiet Milestone og udgiveren Bandai Namco har annonceret at deres motorcykelspil Ride alligevel ikke udkommer sidst i marts, men istedet kommer det på gaden den 2....

2
Motorcykler, kaffe og cigaretter

Motorcykler, kaffe og cigaretter

ARTIKEL. Skrevet af Petter Hegevall

Gamereactor fløj til Bologna for at besøge Ducati, se en Panigale 1199 blive skruet sammen - samt prøvespille det kommende Ride, som de eneste i Norden.Indlæser mere indhold