Dansk
Gamereactor
artikler

Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?

Vi ser nærmere på, om de seneste annonceringer gør det værd, at se nærmere på Netflix Games.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Castlevania, Resident Evil, League of Legends, Cyberpunk 2077, Angry Birds og Cuphead. Netflix har haft stor succes med deres animationsserier baseret på spillicenser, og har ligeledes eksperimenteret med spillignende oplevelser i form af Minecraft: Story Mode og den interaktive Black Mirror-episode Bandersnatch.

Deres mest ambitiøse satsning er dog Netflix Games - en dedikeret spiltjeneste inkluderet i abonnementet og fyldt med eksklusive mobilspil, som blev lanceret i november 2021. Men hvad får man helt præcist med Netflix Games, og hvordan er tjenestens fremtidsudsigter? Det ser vi nærmere på her.

Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?
Cyberpunk: Edgerunners er blot en af mange animationsserier på Netflix, der tager udgangspunkt i et spilunivers.

Hvad går det ud på?


Netflix Games er en samling bestående af foreløbig 55 mobilspil, som kun kan spilles af Netflix-abonnenter. Spillene er tilgængelige på alle tjenestens pristrin, og kan downloades til kompatible OS- eller Android-enheder.

De inkluderede spil spænder vidt i forhold til genre og omfang, men kan overordnet deles op i tre kategorier.

Dette er en annonce:

Første kategori er klassiske mobilspil som Solitaire, Townsmen: A Kingdom Rebuilt og Dungeon Dwarves. Du kan sandsynligvis finde bedre alternativer på den normale App Store eller Google Play Butik. Men Netflix-versionerne har den fordel, at de hverken indeholder reklamer eller køb-i-appen.

Anden kategori er eksklusive mobilversioner af indiehits til PC og konsoller. Hvis du vil spille Immortality, Twelve Minutes eller Moonlighter til mobil, er der ingen vej udenom - du bliver nødt til at have Netflix.

Endelig finder man en række spil baseret på Netflix egne succesfulde film og serier. Stranger Things: Puzzle Tales, Narcos: Cartel Wars Unlimited og Too Hot to Handle: Love Is a Game.

Dette er en annonce:
Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?
Hvis du vil spille Twelve Minutes på mobil er et Netflix-abonnement den eneste løsning.

Hvilke spil kan vi se frem til?


I løbet af det kommende år planlægger Netflix at lancere yderligere 40 spil. I alt er der mere end 70 spil under udvikling hos tredjeparter, og 16 spil under udvikling hos interne studier. Imponerende tal, men selvfølgelig også et udtryk for, at mobilspil ofte har langt kortere udviklingscyklusser, end tilfældet er for PC og konsolspil.

For nyligt løftede Netflix sløret for nogle af de mange titler, vi kan se frem til. Det inkluderer:


  • En efterfølger til Too Hot to Handle: Love is a Game, Netflix foreløbigt mest succesfulde spil

  • Mighty Quest: Rogue Palace fra Ubisoft

  • Et nyt spil fra Super Evil Megacorp baseret på en af Netflix' IP'er

  • Genudgivelser af Monument Valley 1 & 2, der dog først kommer til Netflix Games i 2024

Vi hørte intet nyt om det kommende Assassin's Creed-mobilspil, der kommer eksklusivt til Netflix Games. Ærgerligt, for det er nok det eneste spil, som kan vække en smule interesse selv hos dem, der normalt ikke spiller mobilspil.

Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?
Assassin's Creed kommer til Netflix. På et tidspunkt.

Er Netflix Games pengene værd?


Kvaliteten på Netflix Games er faktisk ganske god, særligt når det kommer til den anden kategori af spil - unikke indietitler. Hvis man kan nå at spille igennem Kentucky Route Zero, Oxenfree, Spiritfarer og Immortality på en måneds tid, er der god værdi at hente. Sidstnævnte titel alene koster over 100 kroner til PC og konsol.

Nu er det nok de færreste, der vælger at tegne abonnement på Netflix for udelukkende at spille mobilspil. Og derfor afhænger "værdien" af Netflix Games næsten udelukkende af, hvor glad du er for at se Stranger Things og Adam Sandler-film. Eller sagt på en anden måde: Som en lille frynsegode er Netflix Games da meget lækkert, men nogen seriøs konkurrent til Apple Arcade og Google Play Pass er servicen isoleret set ikke - dertil er 79 kroner om måneden alt for dyrt.

Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?
Om Netflix Games er pengene værd, kommer næsten udelukkende an på, hvad du synes om deres film og serier.

Hvad er fremtidsudsigterne?


Da Netflix Games altså næppe trækker nye kunder i butikken, kan satsningen næsten ikke ses som andet end et forsøg på, at positionere sig over for streamingkonkurrenterne som Disney+ og HBO Max. Jeg gætter derfor på, at Netflix fremover i endnu højere grad vil satse på spil baseret på deres egne IP'er. Det skaber den bedste synergieffekt og kan rent faktisk være en måde at skabe yderligere engagement i forhold til tjenestens egne serier og film.

I skrivende stund virker det dog primært som om, at Netflix Games primære plan er at bulke. At udvide deres udvalg af titler fra tredjeparter så meget som overhovedet muligt, og så først efterfølgende begynde at skære det unødvendige fedt fra, så de ender op med en skarp og klart defineret gaming-profil. Om det så rent faktisk lykkes, kan jeg godt have min tvivl om - dertil egner mobilmarkedet sig næppe til den type spil, som Netflix satser på.

Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?Netflix Games - Hvad går det ud på, og er det pengene værd?
Stranger Things: Puzzle Tales og Too Hot to Handle: Love Is a Game er blandt Netflix Games' mest populære titler.


Indlæser mere indhold