Dansk
Gamereactor
artikler

Nicolas Cages fem bedste præstationer

Fra excentrisk latter i Face/Off og sydstatssludder i Con Air til Oscar-vindende roller. Cage oscillerer for vildt, og vi udpeger vores favoritter.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ
Nicolas Cages fem bedste præstationer

(5) Bad Lieutenant: Port Of Call New Orleans (2009)
Nicolas Cage har skabt sig et navn som en af de skuespillere, der skubber til grænserne med ansigtsudtryk, stemmevolumen og kropssprog. Hans overspil har fået ham til at blive grinet ud af film som Next, National Treasure og Wicker Man, men instrueret af den rette person er hans eksplosive råben også ofte blevet kanaliseret ind i noget ret solidt, og hans bizarre tilgang til visse roller har også givet ham et kultfølge, og et solidt ry. Det er i hvert fald sådan, Werner Herzogs smerteligt undervurderede genindspilning af 70'er-thrilleren af samme navn fungerer, hvor Cage flipper så meget ud, at man ikke kan holde op med at grine. Men det betyder altså ikke at han er dårlig - tværtimod.

Nicolas Cages fem bedste præstationer

(4) The Rock (1996)
Ja, ja, ja... Cages højtråbende præstation i Michael Bays højtråbende actionbrag om terrorangrebet på San Francisco er bestemt ikke subtil, nuanceret eller særlig blid - den er snarere bombastisk over-the-top og utroligt humoristisk, men også god. Cage giver masser af karakter til den skudramte, men tilsyneladende seje laboratorierotte Stanley Goodspeed, og i kontrast til Sean Connerys benhårde, rutinemæssigt ubarmhjertige Mason udgør de en fænomenal duo af usandsynlige actionhelte.

Dette er en annonce:
Nicolas Cages fem bedste præstationer

(3) Matchstick Men (2003)
En af Gladiator/Alien-mandens bedste film og helt sikkert hans mest oversete er Matchstick Men, hvor en Cage i topform portrætterer Roy Waller, hvis karriere som kriminel kastes ud i kaos, da hans rebelske teenagedatter uventet kommer ind i billedet. Her er Cage afhængig af sin tidlige karriereindsats, hvor en neurotisk usikkerhed og nogle tvangstanker former en mand, hvis tilstedeværelse er lige ved at falde fra hinanden. Strålende skuespil i en strålende film.

Nicolas Cages fem bedste præstationer

(2) Leaving Las Vegas (1995)
Nicolas Cages første Oscar var for hans rolle som den alkoholiserede manuskriptforfatter Ben Sanderson, der i denne bemærkelsesværdige, stærke film tager til Vegas for at drikke sig ihjel, men falder over et uventet venskab med den prostituerede Sera. Cages evne til at nedbryde sin karakters typiske mandlige idiosynkrasier ved at omfavne Sandersons neurotisk nervøse, usikre side gjorde denne film helt fantastisk, hvilket den selvfølgelig stadig er.

Dette er en annonce:
Nicolas Cages fem bedste præstationer

(1) Adaptation (2002)
Hvis filmelskere virkelig vil se Nicolas Cages absurde bredde som karakterskuespiller, så er Spike Jonzes vidunderligt skæve, intime og virkelig fascinerende drama vejen frem, med en Cage i topform, der stråler som tvillingerne Charlie og Donald Kaufman. Før optagelserne begyndte og efter de første prøver bad Spike Jonze Cage om at forsøge at slippe af med alle de typiske "Cageismer", som han havde udarbejdet (og til dels overbrugt) gennem årene, og bare lade manuskriptet og karaktererne "komme til ham, naturligt", hvilket Cage gjorde. Og resultatet? Hans klart bedste fortolkning af rollen.Indlæser mere indhold