Dansk
Gamereactor
artikler
F1 2010

Paul Waters om F1 2010

Codemasters Paul Waters beskriver hvordan de har tænkt sig at genskabe den rigtige Formel 1-stemning, med det kommende Formel 1 2010. Læs vores interview lige her.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

"Codies" har masser af erfaring når det kommer til bilspil, og sidst vi så noget fra dem, var det med det spektakulære rallyræs Dirt 2. Med F1-licensen i hånden har de nu tænkt sig at give Formel 1, verdens mest udfordrende sport på et teknisk niveau, den samme "realistisk men stadig sjovt"-behandling. Vi tog fat i Codemasters Paul Waters for at høre ham hvad planerne var for F1 2010, og hvorvidt det er muligt at svine Lewis Hamilton til i interviewsne efter ræsene.

Lorenzo Mosna:
Vi har hørt at F1 2010 ikke kun handler om køreoplevelsen - kan du forklare noget om alt det der foregår uden for banen?

Paul Waters:
Da vi designede spillet havde vi et motto i hovedet: "Vær køreren, lev livet". Derfor afspejler alt spillets indhold disse to aspekter: "Vær køreren" handler om alt hvad der foregår på banen, alt det Codemasters er kendt for med spil som Race Driver: Grid og Colin McRae: Dirt 2. Her handler det om fantastisk grafik, sublim styring, vejrsystemet, flashback-systemet... alt denne slags indhold.

"Lev livet" handler om at give folk noget mere. Da vi udviklede spillet snakkede vi med en masse fans, og størstedelen af dem var ikke kun interesseret i at køre, men også hvad der sker uden for banen, og derfor ville vi gøre dette til en del af spillet. I vores tidligere spil gør man spillet færdig og så - "bang" - tillykke, du vandt, gå til det næste ræs. I F1 2010 kommer man ud af bilen, går ind i garagen og ser hele ens hold, går ud i paddocken og møder medierne osv. Vi vil gerne have at spilleren bliver omgivet af hele den oplevelse som Formel 1 er i begge aspekter. Det handler ikke kun om "at sidde bag rattet og køre hurtigt". Dét er størstedelen af spillet, men det handler også om hvad der sker bag om selve ræsene.

Dette er en annonce:

Interaktionen med medierne er meget vigtigt for din karriere. For eksempel: lad os sige at du har en situation, hvor Lewis Hamilton kører ind i dig i den sidste omgang. Medierne vil interviewe dig om situationen og du siger eksempelvis: "Det er Hamiltons skyld", men overvejer så at du har planer om at køre for McLaren næste sæson, og derfor hellere må være forsigtig med hvad du siger. Vi ønskede at genskabe de vanskeligheder som kørererne står overfor hver dag i deres liv.

F1 2010

Hvordan påvirker disse interviews præcist karrieren? Ændrer de AI kontrollerede biler deres kørestile?

Ja, det gør de faktisk. Men det kommer dog an på flere ting. Hvis du kalder nogen, der normalt befinder sig på en 18 eller 19 plads, for en dårlig kører, vil du sikkert tage selvtilliden fra ham og han vil køre endnu dårligere. Men hvis du tilsviner en god kører... han vil sikkert ikke kunne lide det, og vil derfor prøve at køre så stærkt som overhovedet muligt i det næste ræs. Vi har modelleret personlighederne ud fra hver enkelt kører. Hamilton vil være meget aggressiv, Button vil køre meget blødt. Schumacher vil være meget svær at overhale - din interaktion med dem vil ændre disse aspekter.

Dette er en annonce:

Hvor mange kræfter blev der brugt på at ramme bane- og bildesignet?

Det er en process i flere stadier. Lad os først snakke om banerne: vi sendte nogle af vores folk til hver enkelt racerbane. De gik på banerne og tog et billede for hver femte meter i hver enkelt retning. Husk at banerne oftest er tre mil lange, så det var lange dage! Derefter sendte de disse billeder til vores designere, som også brugte arkiveret data til at få mere præcis information om distancer, højder, rundinger, så det ser meget realistisk ud.

Med bilerne er det en lignende process, i hvilken vi indsamler computer-udregnet designinformation fra holdene, og også udseender som vi bruger til bilernes ydre. Så tager vi de fire forskellige motorer fra mesterskabet - Ferrari, Mercedes, Cosworth og Renault - vi tog fysisk ud til deres fabrikker og optog motorlydende. Så hvis du kører i en Renault eller en Red Bull kan du høre lyden fra en Renault-motor, og hvis du kører i en Mercedes kan du høre dens lyd osv. Så på denne led er det også en lang process som muliggør det for os at lave en meget realistisk oplevelse.

F1 2010

Lad os snakke om noget andet end ræset for et kort øjeblik. I dag i Milano sagde du at musikken og glamouren også er vigtig for dig, når man designer et Formel 1-spil. Hvad mener du med det?

Vi føler ikke at Formel 1 kun handler om kørerne og ræsene. Jeg synes at tidligere Formel 1-spil var en smule tørre, ikke kedelige, men basalt set er ordet tør nok en god måde at beskrive dem. Hvad Codemasters ønsker at gøre med denne sport, er at se på den som noget større end kun kørerne og ræsene. Når jeg ser Formel 1, ser jeg det ikke som en kedelig, teknisk sport men som noget mere: kørere er ikke kun modige sportsmænd, de er også globale stjerner. Ved at introducere "lev livet" aspektet, ville vi også introducere disse elementer: kørererne er også superstjerner som skal leve med pressen hver dag.

Hvad med spillets online muligheder?

Når du går online, kan du spille med op til 11 venner. Du kan vælge hvad du vil spille, som for eksempel en helt sæson eller kun to baner. Du kan også personliggøre sæsonen ved at vælge hvilke baner skal spilles.

F1 2010

Og hvad med det vidunderlige vejrsystem: vil det virkelig vejr blive hentet fra nettet?

Det er faktisk en super fed ide, men nej. Vejret bliver tilfældigt udregnet, men det er baseret på sæsonen og stedet. I Bahrain for eksempel, er chancerne for regn meget små, mens de i Indonesien er meget store. Vejrsystemet påvirker hver 30 kvadratcentimeter af banerne, og er dynamisk, og navnet er "Active Track Technology". Det betyder at hvis det regner og solen pludseligt dukker frem, vil en del af banen begynde at blive tør. Systemet kan præcist udregne hvor vådt hver del af banen er. Når banen er meget våd, vil et dæk normalt flytte op til 18 liter vand hvert sekund, så det vil skabe tørre spor på banen som man kan bruge til at få vejgreb. Men hvis du overhaler bilerne som laver de tørre spor, vil du på den næste omgang ikke se disse spor mere - det er utroligt.

Til sidst, hvad forventer du dig af denne franchise?

Jeg ser ikke nogen grund til at denne franchise ikke skulle gøre det samme som andre franchises har gjort - som hvad Fifa gjorde for fodbold, Madden for amerikansk fodbold, og Tiger Woods for golf. Som firma synes vi ikke tidligere Formel 1-spil helt har levet op til de enorme forventninger fra sportens fans. Jeg tror, at når man kombinerer sportens størrelse med ekspertisen fra dem som laver bilspil, har man en franchise med et stort potentiale.

F1 2010
F1 2010
F1 2010
F1 2010
F1 2010
F1 2010

Relaterede tekster

F1 2010Score

F1 2010

ANMELDELSE. Skrevet af Thomas Blichfeldt

Codemasters er endelig klar med deres første Formel 1-spil i form af F1 2010. Blichfeldt har sat sig bag rattet og trykket speederen i bund. Læs det hele lige her...Indlæser mere indhold