Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Summer of Arcade 2011

Vi ser nærmere på Microsofts sommerkampagne Summer of Arcade 2011, hvor fem af årets hedeste downloadspil udgives...

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Summer of Arcade har siden 2008 været etableret som en kendt kampagne blandt spilinteresserede, hvor en række af årets hedeste downloadspil til Xbox 360 bliver udgivet i løbet of sommermånederne.

Faktisk har der flere gange været kandidater til "Årets Spil" mellem udbuddet, og i henholdsvis 2009 og 2010 var det til dels i form af Braid og Limbo. Man bør altså følge med i udgivelsen af disse titler, eftersom de ofte står for nyskabelse og kreativitet i branchen.

Med færre ansatte og mindre udviklingsomkostninger bliver risikoen også lavere, noget som ofte resulterer i at der kan tages større chancer i forhold til design og spilmekanik.

For et tegne et bedre billede af hvad Summer of Arcade handler om lister vi lige her, hvad tiltaget tidligere har budt på af udgivelser, hvorefter vi fortæller lidt mere om årets titler.

Dette er en annonce:

Disse spil blev udgivet i 2008:

• Geometry Wars: Retro Evolved 2
• Braid
• Bionic Commando: Rearmed
• Galaga Legions
• Castle Crashers

Disse spil blev udgivet i 2009:

• Splosion Man
• Marvel vs Capcom 2: New Age of Heroes
• TMNT: Turtles in Time Re-Shelled,
• Trials HD
• Shadow Complex

Dette er en annonce:

Disse spil blev udgivet i 2010:

• Limbo
• Hydro Thunder Hurricane
• Castlevania: Harmony of Despair
• Monday Night Combat
• Lara Croft and the Guardian of Light

Disse spil bliver udgivet i 2011:

Bastion
Udvikler: Supergiant Games
Genre: Action, rollespil
Udgives: 20. juli
Pris: 1200 Microsoft-point

Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011

Thomas har allerede tidligere fortalt om Bastion, men for de der endnu ikke har læst dette, kan her meget vel blive tale om et af årets lækreste action-eventyr, hvor en dragende historie bliver blandet sammen med et dybt kampsystem, gåder og rollespils-elementer. Grafikken er herlig, og måden hvorpå hele verdenen falder på plads mens man betræder den, er både nyskabende og særligt passende til et spil af denne type.

Det mest nyskabende er dog den dynamiske fortæller, der reagerer på hvilke beslutninger spilleren tager og fortæller herom på en måde hvor det hele blandes ind i historien. I næste uge, vil du på vores artikelsider kunne finde meget mere om denne titel.

From Dust
Udvikler: Ubisoft
Genre: Simulation, strategi
Udgives: 27. juli
Pris: 1200 Microsoft-point

Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011

I From Dust indtager du rollen som en gud, hvis opgave det er at hjælpe et stammefolk med at overkomme naturkatastrofer som tsunamier og vulkaner. Dette gøres ved at manipulere omgivelserne, som eksempelvis at lave dæmninger ved at flytte sandbunker eller afkøle lavastrømme ved at krydse dem med vandkanaler - mulighederne er mange.

Hovedmanden bag From Dust er Eric Chahi som for mange år siden stod bag det fabelagtige Another World, og han har flere erklæret at spillet er dybt inspireret af det klassikeren Populous der definerede "gude-genren". Det hele ser fantastisk flot og sjovt ud, og vi glæder os til at se om spillet kan leve op til det store potentiale.

Insanely Twisted Shadow Planet
Udvikler: Fuel Cell Games, Michel Gagné
Genre: Action
Udgives: 3. august
Pris: 1200 Microsoft-point

Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011

Vi har allerede forud for at have prøvet det, døbt Insanely Twisted Shadow Planet som et spil af Metroidvania-genren - altså den slags action-eventyr hvor nye evner åbner op for hemmeligheder i områder man allerede tidligere har besøgt, og det med god grund. Selvom hovedpersonen denne gang er et lille rumvæsen i dets eget UFO, ser spillet nemlig ud til at drage på mekanikker fra spil som Zelda, Metroid, Castlevania og andre af de helt store klassikere.

Det unikke grafiske udtryk er lavet af animatoren og den grafiske troldmand Michel Gagné, og resultatet er noget af det mest originale og velanimerede 2d-grafik vi endnu har set. Tilsæt musik af den norske black metal-gruppe Dimmu Borgir og det begynder at være svært ikke at forvente så noget helt specielt.

Fruit Ninja Kinect
Udvikler: Halfbrick Studios
Genre: Action
Udgives: 10. august
Pris: 800 Microsoft-point

Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011

Hvis du er i besiddelse af en smartphone og har blot et fnug af interesse for små hurtige spil, er chancerne store for, at du allerede har gjort bekendtskab med Fruit Ninja. Det handler om at hugge frugt i stykker, mere frugt, mere frugt endnu og endda lidt mere frugt end det, alt sammen i jagten på den højeste highscore.

Det man tidligere brugte fingeren til på smartphonen, skal nu gøres med hele kroppen foran fladskærmen ved hjælp af Kinect. Thomas fnyser hånligt, Kristian sukker og selv Lee der er vores iDims-ekspert er i tvivl om denne titel. Udviklerne mener dog selv at dette er det perfekte festspil, og har derfor inkluderet en party-spilmulighed. Om det bliver et hit, får vi at se denne sommer.

Toy Soldiers: Cold War
Udvikler: Signal Studios
Genre: Action
Udgives: 17. august
Pris: 1200 Microsoft-point

Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011Summer of Arcade 2011

Det oprindelige Toy Soldiers der bød på en af verden af plastiklegetøj, tilsat en god portion Tower Defence, blev et massivt hit da det ramte Xbox Live, hvilket er hvorfor der er blevet arbejdet hårdt på at lave en efterfølger der forbedrer alle det oprindelige spils ideer.

Verdenen er denne gang stadig lavet af plastiklegetøj (det kommer vel ikke som en overraskelse?), men tidesperioden er en anden, og vi befinder os denne nu i starten af 1980'erne, altså må man forvente mindst én Rambo-reference.

Forvent større baner, flere fartøjer, mere action og i det hele taget endnu en solid blanding af actionspil og de strategiske aspekter fra Tower Defence.

NB. Vi har GRTV-interviews klar med flere af udviklerne bag spillene som er del af årets Summer of Arcade, og er der spil du ønsker at vide mere om, er det altså bare at finde de relevante videoer på GRTV-siden.

HQ


Indlæser mere indhold