Gamereactor Danmark. Se de seneste trailere og friske interviews fra de største spil-messer i verden. Gamereactor-siden bruger cookies for at give dig den bedste oplevelse. Hvis du vælger at fortsætte antager vi at du godkender, og er tilfreds med vores cookies-politik.

Dansk
Gamereactor
artikler

Tilfældige Anbefalinger: Dato fra TV2

Dato er et relativt nyt nyhedspodcast fra TV2 med Thomas Buch-Andersen i spidsen.

Abonner på vores nyhedsbrev her!

* Påkrævet felt
HQ

Alene de sidste 14 dage er jeg blevet klogere på mafiabossens Matteo Messina Denaros arrest i Palermo, Danmarks alokoholkultur set via Sundhedsstyrelsens perspektiv, den græske eksilkonge Konstantins død, stormløbet i Brasilia og de igangværende overenskomstforhandlinger. Alt denne information er blevet serveret på en spiselig, letforståelig og til tider sågar cinematisk måde, der gør det en del lettere at give sig i kast med et nyt emne hver eneste morgen cirka 06:45, når jeg sætter mig ind i bilen for at begive mig mod Gamereactor-kontoret.

Hvorimod der er et utal af måder at blive mere informeret om sin omverden på, og lige så mange holdninger omkring hvad den "rigtige", eller "forkerte" måde er, så handler det hovedsageligt om, ifølge undertegnede, hvad der fungerer for den enkelte. Målet er jo enkelt; vi vil gerne oplyses om tidslige emner, og opnå en bredere og dybere forståelse af hvad der foregår omkring os. Men det er ikke altid lige til, særligt ikke hvis man har to skrigende drenge derhjemme, og man sjældent har en tanke for sig selv.

Tilfældige Anbefalinger: Dato fra TV2

I november sidste år startede TV2 et nyt nyhedspodcast med Thomas Buch-Andersen som vært ved navn Dato, og formatet er egentlig såre simpelt; hver eneste dag, tidligt fra morgenstunden af, lander en episode på godt 20 minutter, der behandler et relevant emne. Det sker via en samtale med en gæst, det kan være at emnet handler om denne gæst, som når Mai Villadsen forklarer om de regeringsforhandlinger der i sidste ende resulterede i at Enhedslisten trak sig fra regeringssamarbejdet, eller bare en ekspert på området, som militæranalytiker Anders Puck Nielsen der i fredags kommenterede på den ukrainske præsident Zelenskyjs tale ved Golden Globes. Ideen er at det er igennem det her centrale interview hver eneste dag så fortælles der en historie, som hvis Third Ear, som også har været en tur igennem denne artikelserie, skulle lave et nyhedspodcast hver eneste dag.

Dette er en annonce:

Ikke bare antager Dato en uhyre objektiv position i forhold til det skildrede indhold, noget som mange ønsker fra nyhedsjournalistikken i det hele taget, men det handler også om bredden af de emner der tages op. Tager vi bare de sidste par dage går vi fra Prins Harrys historie til Lise Nørgaards eftermæle, fra drabene på adskillige plejehjemsbeboere i Tirsdalen i Randers til banebrydende nye DNA-tests til fostre. Jo, som oftest er det relevant, men ved at høre Dato i en uges tid opnår man virkelig en bred vifte af faktuel viden, som virkelig gør at man føler sig bedre klædt på til samtaler med rigtige mennesker.

Nu er Dato langt fra det eneste Podcast der gør det her. Eksempelvis Genstart på P1 spejler nogenlunde Datos format, men for at være helt ærlig er der stor forskel på selve udformningen, og storytelling-aspektet.

Tilfældige Anbefalinger: Dato fra TV2

Dato er nemlig, til trods for at de må arbejde med relativt stramme deadlines en gang imellem, fandens flot produceret, og er skruet sammen på en sådan måde så man virkelig kan mærke spændingen i en given situation. I den førnævnte Mai Villadsen-episode er vi med inde i forhandlingslokalerne på Marienborg, i et andet afsnit befinder vi os midt i det kaos der er al-Roj-lejren i Syrien, eller hører Jakob Ellemann-Jensen om hans vicestatsministerpost på hans eget kontor. Dato er, igen, cinematisk, filmisk og forstår at konstruere et narrativ hver eneste gang med effektive virkemidler, der gør at det føles mere som en fortælling, snarere end en opremsning af etableret fakta.

Dette er en annonce:

Det er slet ikke sikkert at Dato er noget for dig, eller at du kan gøre det til en vane at lytte til det hver morgen, som jeg har formået. Men jeg kan dog sige at det har beriget min tilværelse at lytte til vært Thomas Buch-Andersen og resten af det talentfulde hold, og jeg glæder mig hver morgen til at sætte et nyt afsnit på.



Indlæser mere indhold